Şimdi Ara

mssql ve asp.net bağlantısı hata veriyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • intenetten baktım çoğu kopyala yapıştır yapmı.youtube den bir video izleyerek yaptım ama bu seferde alttaki hatayı verdi.ekleme yapacaktım.yardımlarınızı bekliyorum.

kodlar:

using System;
    using System.Collections.Generic;
    using System.Linq;
    using System.Web;
    using System.Web.UI;
    using System.Web.UI.WebControls;
    using System.Data;
    using System.Data.SqlClient;
    using System.Configuration;
    using System.Web.Configuration;
    using System.Data.Sql;

public partial class _Default : System.Web.UI.Page
    {

protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
    {

}
    protected void btnkaydet_Click(object sender, EventArgs e)
    {

string ad = txtadi.text;
    string soyadi = txtsoyadi.text;
    string kullanici = txtkullanciadi.text;
    string sifre = txtsifre.text;
    string telefon = txttelefon.text;
    if(ad==""||soyadi==""||kullanici==""||sifre==""||telefon=="")
    {
    Label1.text = "bosalanları doldurun";
    }
    else
    {
    string query = "INSERT INTO PERSONELLER (AD,SOYAD,KULLANICI_AD,SIFRE,TELEFON) VALUES (@AD,@SOYAD@,KULLANICI_AD,@SIFRE,@TELEFON)";
    using (SqlConnection baglanti = new SqlConnection(WebConfigurationManager.ConnectionStrings["harun"].ToString()))
    {
    using(SqlCommand cmd = new SqlCommand(query,baglanti)){
    cmd.Parameters.Add("@AD", SqlDbType.VarChar, 25).Value = ad;
    cmd.Parameters.Add("@SOYAD", SqlDbType.VarChar, 25).Value = soyadi;
    cmd.Parameters.Add("@KULLANICI_AD", SqlDbType.VarChar, 25).Value = kullanici;
    cmd.Parameters.Add("@SIFRE", SqlDbType.VarChar, 15).Value = sifre;
    cmd.Parameters.Add("@TELEFON", SqlDbType.VarChar, 11).Value = telefon;
    baglanti.Open();
    cmd.EndExecuteNonQuery();
    baglanti.Close();

}
    }
    }
    }
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcus Glory -- 3 Mart 2015; 13:30:33 >

• güncel
  • web configdeki connection string adi baglanti ama codebehind kısmında WebConfigurationManager.ConnectionStrings["harun"].ToString()) " harın yazıyor " harunu baglanti olarak değiştir dene.
  • projeyazilim P kullanıcısına yanıt
    denedim gene aynı hatayı veriyor.
    message kısmındaki mesajlar;

• bulduğum diğer bir kod ama gene aynı hatayı verdi:

web config:

add name="baglanti" connectionString=" Data Source=.; Initial Catalog=K_OTOMASYON; User ID=HARUN; Password=" providerName="System.Data.SqlClient"/>

program kodu(c sharp ile yapmıştım, asp ye çevirmeye çalıştım):

SqlConnection baglanti = new SqlConnection("Data Source=harun\\MSSQLSERVER; Initial Catalog=DENEME;Integrated Security=True;Pooling=False");
    SqlCommand komut = new SqlCommand();
    SqlDataAdapter adaptor = new SqlDataAdapter();

private void btnKaydet_Click(object sender, EventArgs e)
    {

DataSet ds = new DataSet();
    if (baglanti.State == ConnectionState.Closed)
    baglanti.Open();
    ds.Clear();

SqlCommand komut = new SqlCommand
    ("INSERT INTO yazarlar (yazar_id,yazarad) VALUES ('" + textBox1.Text + "','" + textBox2.Text + "')",baglanti);
    komut.ExecuteNonQuery();
    baglanti.Close();
    }

• aklıma gelen tavsiyeler;
    1)kullanıcı adı ve şifre denesen mssql için User ID=MYUSERNAME;Password=MYPASSWORD bunu integrated security yerine yazıp kullanıcı adı ve şifreni girebilirsin,
    2)integrated connection = true yerine Trusted_Connection=True; deneyebilirsin
    3) arkadaşın dediği gibi SqlConnection baglanti = new SqlConnection();
    olarak değiştirebilirsin.
  • Bu arada ilk gönderdiğin resimde de K_OTOMASTON yazıyor:)
    Belkide doğruydu ilk yaptığın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • m.mustafadinler kullanıcısına yanıt
    hocam bir şey sormak istiyorum; hani SqlDataSource ile kodsuz bağlama varya.ikisini öyle bağlarsam ne gibi kıstlamalarla karşılaşırım?
  • Soruyu tam olarak anlayamadım? Kodsuz bağlama dediğin entity Model mi? Trusted_connection mı? İkisini dediğin nedir?
    Bak bu link işine yarayabilir.
    http://www.connectionstrings.com/sql-server/
  • quote:

Orijinalden alıntı: altı ok

bulduğum diğer bir kod ama gene aynı hatayı verdi:

web config:

add name="baglanti" connectionString=" Data Source=.; Initial Catalog=K_OTOMASYON; User ID=HARUN; Password=" providerName="System.Data.SqlClient"/>

program kodu(c sharp ile yapmıştım, asp ye çevirmeye çalıştım):

SqlConnection baglanti = new SqlConnection("Data Source=harun\\MSSQLSERVER; Initial Catalog=DENEME;Integrated Security=True;Pooling=False");
    SqlCommand komut = new SqlCommand();
    SqlDataAdapter adaptor = new SqlDataAdapter();

private void btnKaydet_Click(object sender, EventArgs e)
    {

DataSet ds = new DataSet();
    if (baglanti.State == ConnectionState.Closed)
    baglanti.Open();
    ds.Clear();

SqlCommand komut = new SqlCommand
    ("INSERT INTO yazarlar (yazar_id,yazarad) VALUES ('" + textBox1.Text + "','" + textBox2.Text + "')",baglanti);
    komut.ExecuteNonQuery();
    baglanti.Close();
    }

Öncelikle <connectionstring> değil <connectionStrings> case sensetive olduğu için kabul etmez.

Şimdi Web config aşağıdakini yaz
    <connectionStrings>

<add name="Deneme" connectionString="Data Source=.\SQLEXPRESS;Integrated Security=true;AttachDBFilename=|DataDirectory|K_OTOMASYON.mdf;User Instance=true" providerName="System.Data.SqlClient"/>
    </connectionStrings>

sonra c# kod kısmına

SqlConnection con = new SqlConnection(ConfigurationManager.ConnectionStrings["Deneme"].ConnectionString);

if (con.State==ConnectionState.Closed)
    {
    con.Open();
    Response.Write("Başarılı");
    }

bunları dene olacaktır. Eğer SQL EXPRESS kullanmıyor ise DATA SOURCE KISMNA MSSQLSERVER dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projeyazilim -- 3 Mart 2015; 15:59:24 >

• projeyazilim P kullanıcısına yanıt
    yardımın için sağol ma aprogramı çalıştırınca con.open(); kısmında aşağıdaki hatayı veriyor:

An exception of type 'System.Data.SqlClient.SqlException' occurred in System.Data.dll but was not handled in user code

Additional information: Sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu. Sunucu bulunamadı veya sunucuya erişilemiyor. Örnek adının doğru olduğunu ve SQL Server'ın uzak bağlantılara izin verdiğini doğrulayın. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Belirtilen Sunucuyu/Örneği Bulma Hatası)

anladığım kadarı ile sql'e bağlanamıyor.sql'in ayarlarına baktım server falan online.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altı ok

yardımın için sağol ma aprogramı çalıştırınca con.open(); kısmında aşağıdaki hatayı veriyor:

An exception of type 'System.Data.SqlClient.SqlException' occurred in System.Data.dll but was not handled in user code

Additional information: Sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu. Sunucu bulunamadı veya sunucuya erişilemiyor. Örnek adının doğru olduğunu ve SQL Server'ın uzak bağlantılara izin verdiğini doğrulayın. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Belirtilen Sunucuyu/Örneği Bulma Hatası)

anladığım kadarı ile sql'e bağlanamıyor.sql'in ayarlarına baktım server falan online.

Kardeş SQL Server insatance name bir sorun var özellikle Data Source=.\SQLEXPRESS kısmında bir kaç deneme yap mesela .(nokta) yerine bilgisayarını adını yaz sonra local yaz deneme yap senin sql server ile bağlantı işleminde unuttuğun veya sql kurarken yazdığın insatancename bir sorun olmuş olabilir .. Mesela şu şekilde yap ,

tools da Data nin altında sql datasource componenti var onu kullanarak database bağlan sonra connection string yanında + işareti var ona tıkla conneciton string yazar onu kopyala yapıştır web config dosyana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi projeyazilim -- 4 Mart 2015; 15:25:20 >

• yardımcı olup fikir veren herkese teşekkürler nihayet oldu

protected void Button1_Click(object sender, EventArgs e)
    {

string deneme= "Data Source=HARUN;Initial Catalog=DENEME;Integrated Security=True;MultiSubnetFailover=True";

SqlConnection Connection1 = new SqlConnection(deneme);
    SqlCommand Command1 =
    new SqlCommand("insert into yazarlar (yazar_id,yazar_ad) values(@yazar_id,@yazar_ad)", Connection1);
    Command1.Parameters.Add("@yazar_id", SqlDbType.VarChar).Value = TextBox1.Text;
    Command1.Parameters.Add("@yazar_ad", SqlDbType.VarChar).Value = TextBox2.Text;
    Connection1.Open();
    Command1.ExecuteNonQuery();
    Command1.Dispose();
    Connection1.Close();

}

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.