Şimdi Ara

mssql verileri kendiliğinden değişir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 ay önce asp.net,c#,mssql kullanarak ile bir web sayfası yaptım. Sıkıntı şu mssql deki veriler kendiliğinden değişiyor. benim kodlarım arasında öyle bir update işlemi kullanmadığım halde veriler değişiyor, kapatılan iş emri tekrar açılıyor, bir türlü sorunu bulamadım. mssql başka yapmama gereken bir işlem var mı acaba ???

• Güvenlik zaafiyeti ve trigger yoksa değişmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veriler anlamlı şekilde değişiyor. trigger yok, güvenlik kısmı ise şirket bilgisayarlarına dışarısıyla bağlantısı yok bir bilgi işlem girebiliyor. son kullanıcı ok verdikten sonra sadece bir tablo değişiyor. oda 2 ayda 1300 kayıt oldu. problemi bir türlü çözemedim. acaba şu kodda sıkıntı olabilir mi ben hep böyle kullanıyorum veritabanını???
    ve her zaman olmuyor arada sırada oluyor ,rapor alındığında ortaya çıkıyor değiştiği..

DataTable tablo = new DataTable();
    using (SqlDataAdapter sorgu = new SqlDataAdapter("SET DATEFORMAT DMY UPDATE tablo set aciklama='"+TextBox2.Text+"' where id=" + TextBox1.Text, new SqlConnection(Baglanma_Adresi(""))))
    {
    sorgu.Fill(tablo);
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerrz -- 15 Mart 2016; 8:35:14 >
  • yazdıgın kodlardan senin haberin yoksa burdakiler ne bilsin babam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerrz

veriler anlamlı şekilde değişiyor. trigger yok, güvenlik kısmı ise şirket bilgisayarlarına dışarısıyla bağlantısı yok bir bilgi işlem girebiliyor. son kullanıcı ok verdikten sonra sadece bir tablo değişiyor. oda 2 ayda 1300 kayıt oldu. problemi bir türlü çözemedim. acaba şu kodda sıkıntı olabilir mi ben hep böyle kullanıyorum veritabanını???
    ve her zaman olmuyor arada sırada oluyor ,rapor alındığında ortaya çıkıyor değiştiği..

DataTable tablo = new DataTable();
    using (SqlDataAdapter sorgu = new SqlDataAdapter("SET DATEFORMAT DMY UPDATE tablo set aciklama='"+TextBox2.Text+"' where id=" + TextBox1.Text, new SqlConnection(Baglanma_Adresi(""))))
    {
    sorgu.Fill(tablo);
    }

Tarih değeri mi değişiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yazdığın sql cümlesinde güvenlik açığı var.
    Textbox lardan direk sql değer almışsın yani direk hacklenme nedeni. parametre kullan ...
    dışardan erişim yok diyorsun belki vardır belkide içerden biri oynuyodur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.