Şimdi Ara

Mtu Torrent neden işe yariyor Gir içeri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HeDeRoL

quote:

Orijinalden alıntı: avianca

bide ''eğer'' yazmayı öğrensen iyi olacak. onunla ilgilide araştırma yap. '' EĞER'' , ''EYER'' değil..

sonuçta yazdıklarım anlaya biliyorsun ne gereği var konuyu baltalamanın bizim türkçemizde birşey nasıl söylenirse öyle yazılır benim şivem adana yöresine ait ben kendi şivem göre yazdım eyer sen anladıysan sorun yok bana burda dil öğretmenede gerek yok dostum

Hocam siz de azcik dikkat etseniz fena olmaz ki... Ben elbette ne demek istediginizi anliyorum bu sekilde yazdiginizda ama bu dil bizim dilimiz biraz daha dikkat etsek yaziya ne hos olur :)))

Y
    oksa yazarken ben de cogu zaman Istanbul agziyla yazarim ama bir agizla yazmak o dilin kurallarina uymamak degildir ki :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynen torrent harici yapamadm onu da çözsek çok iyi olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManitoN

quote:

Orijinalden alıntı: parkinson

MTU SADECE TTNETDE İŞE YARIYOR ÇÜNKÜ TİVİBU VAR VE MODEME 1 MBİT VEREMİYOR DİĞER SERVİS SAĞLAYICILARI İSE MODEME DİREK 1MBİT VERİYOR

steam'de de çalışıyor

Steam MTU verebilir misiniz zahmet olmazsa?
  • flash get yada idm gibi bir programı internet browsere cevirebilirsek o zaman süper olur iste.. sayfalar şak diye acılır, sörf süper hızlı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbilerdenBayramAbi

quote:

Orijinalden alıntı: ManitoN

quote:

Orijinalden alıntı: parkinson

MTU SADECE TTNETDE İŞE YARIYOR ÇÜNKÜ TİVİBU VAR VE MODEME 1 MBİT VEREMİYOR DİĞER SERVİS SAĞLAYICILARI İSE MODEME DİREK 1MBİT VERİYOR

steam'de de çalışıyor

Steam MTU verebilir misiniz zahmet olmazsa?

392, 400, 200 bunları kullanıyorum oluyor
  • Ben bu düşüncelerinizin yanlış olduğunu düşünüyorum. Biz browserla erişmeye çalıştığımız herhangi bir sitede, karşı web sunucusunun portu değiştirilmediyse 80'dir. Bu karşı sunucuda değiştirilse veya değiştirilmese bile bizim modemimiz 80 TCP portu üzerinden alışveriş sağlar. Şu şekilde test edebilirsiniz. Bilgisayarınızda port engelleyici/koruyucu tarzı programlar varsa 80 TCP portunu engellemeyi deneyin.. Internete erişemezsiniz. Her protokol belirli bir port kullanır..

HTTP - 80
    FTP - 21
    HTTPS - 443
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

Ben bu düşüncelerinizin yanlış olduğunu düşünüyorum. Biz browserla erişmeye çalıştığımız herhangi bir sitede, karşı web sunucusunun portu değiştirilmediyse 80'dir. Bu karşı sunucuda değiştirilse veya değiştirilmese bile bizim modemimiz 80 TCP portu üzerinden alışveriş sağlar. Şu şekilde test edebilirsiniz. Bilgisayarınızda port engelleyici/koruyucu tarzı programlar varsa 80 TCP portunu engellemeyi deneyin.. Internete erişemezsiniz. Her protokol belirli bir port kullanır..

HTTP - 80
    FTP - 21
    HTTPS - 443

web http:80 kullanıyor. diyelim ki internet explorer aynen idm'deki gibi bu linki 5e yada 8e bölüp hızlı bir sekilde indiremiyor mu?
    mesela bu sayfayı internet explorer ile daha uzun bir sürede acıyorken linki idm ile indirince 1 saniye bile sürmüyor!! idm sayfaları 1 saniyede indiriyor bu neden browserlarda olmuyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco -- 29 Temmuz 2012; 12:31:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: meco

quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

Ben bu düşüncelerinizin yanlış olduğunu düşünüyorum. Biz browserla erişmeye çalıştığımız herhangi bir sitede, karşı web sunucusunun portu değiştirilmediyse 80'dir. Bu karşı sunucuda değiştirilse veya değiştirilmese bile bizim modemimiz 80 TCP portu üzerinden alışveriş sağlar. Şu şekilde test edebilirsiniz. Bilgisayarınızda port engelleyici/koruyucu tarzı programlar varsa 80 TCP portunu engellemeyi deneyin.. Internete erişemezsiniz. Her protokol belirli bir port kullanır..

HTTP - 80
    FTP - 21
    HTTPS - 443

web http:80 kullanıyor. diyelim ki internet explorer aynen idm'deki gibi bu linki 5e yada 8e bölüp hızlı bir sekilde indiremiyor mu?
    mesela bu sayfayı internet explorer ile daha uzun bir sürede acıyorken linki idm ile indirince 1 saniye bile sürmüyor!! idm sayfaları 1 saniyede indiriyor bu neden browserlarda olmuyor?

Hem tarayıcıda hem de IDM'de bir siteye erişmeye çalıştığınızda sunucu taraflı diller PHP/ASP.NET vs sunucu tarafında yorumlama işlemi yapar, ve sonucunu size gösterir. Bu süre sunucunun anlık yoğunluğuna, özelliklerine, yazılan kodun durumuna, düzgünlüğüne vs. bağlıdır.

İndirme ve tarayıcıda arasındaki fark,
    CSS, Javascript vs. sizin tarafınızda çalıştırılır ve yorumlanır. Bu yorumlama işlemi sonunda, yorumlanan sayfayı gösterme işlemi tarayıcının kalitesini gösterir.
    IDM aynı anda birden fazla bağlantı açar, bu da alabileceğiniz en iyi hız için sunucuyu fazlasıyla zorlamak anlamına geliyor, bu da hıza katkı sağlıyor..

• quote:

öğrenmenin ne sakıncası var konuyu baltalamak da yanlış bir tabir. ki anladığım kadarıyla öyle bir niyetim de yok. Düzgün kullanmak gelecek adına önemli dikkat et sadece. şivende olsa konuşurken ayrı yazarken ayrı .. şive konuşmada normaldir ama yazmada değildir. bu arada anlayabilmekte birleşik yazılır. bu kadar eğitim yeter sanırım iyi geceler..

quote:

bide ''eğer'' yazmayı öğrensen iyi olacak. onunla ilgilide araştırma yap. '' EĞER'' , ''EYER'' değil..

Öğretmenim, cümleye büyük harfle başlamak gerekmez mi? Birde ilk alıntıladığım cümlenizde, anlatımın daha anlamlı olması için, biraz "virgül" kullanmanız gerekmiyor mu?

@jovanovic; "azcık" ve noktalama işareti eksikliği dışında, gayet iyisin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: henryblack

quote:

öğrenmenin ne sakıncası var konuyu baltalamak da yanlış bir tabir. ki anladığım kadarıyla öyle bir niyetim de yok. Düzgün kullanmak gelecek adına önemli dikkat et sadece. şivende olsa konuşurken ayrı yazarken ayrı .. şive konuşmada normaldir ama yazmada değildir. bu arada anlayabilmekte birleşik yazılır. bu kadar eğitim yeter sanırım iyi geceler..

quote:

Öğretmenim, cümleye büyük harfle başlamak gerekmez mi? Birde ilk alıntıladığım cümlenizde, anlatımın daha anlamlı olması için, biraz "virgül" kullanmanız gerekmiyor mu?

Türkiye'de her 10 kişiden 9'u noktalama hatası yapar(yapabilir). Sen şimdi o kadar söz içinden bunu mu dert ettin kendine?

• quote:

Arkadaş "Seyis" olabilir belki

Herneyse bende de hiçbri ayar olmamasına ve kotayı da aşmama rağmen torrentten indirme yaparken 900 kb yi görüyor.Keza PS3 demoları da aynı hızla indirebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABUX -- 30 Temmuz 2012; 9:32:14 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: henryblack

quote:

quote:

Türkiye'de her 10 kişiden 9'u noktalama hatası yapar(yapabilir). Sen şimdi o kadar söz içinden bunu mu dert ettin kendine?

sen milletin sözlerini bir yerine dert ediyorsan millet de seninkileri eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeDeRoL

evet arkadaşlar hizi duşenler akk takilanlar çocu bu cevabi aramiştir

şimdi kullandığımız torrent prg port uzerinden veri alış verisi yapar bizlere gonderilen veriler port uzerinden saglanir torrentprg atadığı portlar modemde algilanir ve ve santralden gelen hiz modemde algilanir torrent prg ise bu hizi port üzerinden baz alarak utp üzerinden veriyi alip gönderir mtu ayari ise bu portlari gecikmeli yansitir mesela diyelimki 8 mgbt hiziniz var bu hiza minumum kaç saniyede cikiyorsunuz ornek veriom 5 saniye mtu bunu 20 saniye gecikmesine yariyor mtu deyeri düştükce belirtilen hiza cikmaniz uzun sürüyo o hizdan aşağıya düşmenizde uzun sürüyo

gelelim internete eyer bir tarayicimiz olsa idi ve belli bir port üzerinden internete bağlanmış olsa idi evet evet hizim torronetteki gibi hizli olacakti normalde http 80 portunu kullanir ve bizler http üzerinden saglariz internet sörfümüzü
    burda bize gerekli olan

bir tarayici +farkli bir protokol ve geliyorum can alici noktaya

bugün testlerimde vps yani sanal pc ile denedim almayada bulunan vps makinamla youtubeden 720p video actim ve aninda yüklendi eyer sanal makinada ekran kartim olmuş olsa idi ve ses karti ben vps baglandim port üzerinden rahatca 8 mgbt hizla neti kullana bilecektim

bunun sebebi windows uzak masa üstü baglantisi ayri bir port üzerinden çalışmasi idi

araşturmalarima devam ediyorum eminim farkli port üzerinden erisim sağlayan bir tarayici vardir..

Madem hortlamış hemde alakasız bir sebeple araştırmada bir gelişme varmı?

• Bu kadar uğraşmayalım hacı 200 kişi toplanalım çağarılım bir sipker analatalım derdimizi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.