Şimdi Ara

Muadil diye önerilen bilgisayar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 40 iş günü önce servise verdiğim F3SVnin onarımının yapılamadığını ve yeni bir model söyleneceğini 30 iş gününden sonra iki hafta bekleyerek öğrenmiş bulunmaktayım. Muadili diye önerilen model ise M50VC. İşlemci ram vs yaklaşık olarak benim bilgisayarımınkine yakın olmasına rağmen, yaptığım incelemelerde benim dizüstümdeki ekran kartının (8600m gs) onların önerdiği dizüstündeki (9300m gs) ekran kartından iyi olduğunu görmüş bulunmaktayım.

Servisle yaptığım telefon görüşmelerimde bu durumu belirttim, zaten ekran kartının değişmez bir parça olduğunu ekran kartı yüksek olan veya eşdeğer olan bir makine alabileceğimi, ram ve işlemci türü parçaların yüksek olması beni hoşnut etmediğini belirttim. Üzerinde dura dura diretmeme rağmen size önerilen bilgisayar sizin bilgisayarınızdan daha iyidir dendi. Acaba ben araştırmalarımda hata mı yaptım diye bir de sizlere danışayım dedim.

Bir de beni zaten 30 iş günü üzerine 10 iş günü daha bekleterek mağdur etmişlerdir. Bu konu hakkında kanuni haklarımı kullanmak istesemde, zararlı yine ben olacağım. Kaymakamlıktaki tüketici hakları sorumlusu bana 3 aylık bir sıra bulunduğunu ve o kadar süre beklemem gerektiğini söyledi. Zaten hakkım olanı 3 ay bekleyerek zorla almak hoşuma gitmiyor. Para iadesi alsam dahi, aldığım zamanki döviz kuru ile bu zamanın döviz kuru uyuşmadığından alıcağım parayla benim F3SV nin altında bir model dahi alamam heralde. O zamanki parayla 1800ytl civarı bir para ödemiştim, para iadesi almam durumunda bana önerebileceğiniz yüksek performanslı bilgisayarlar neler olabilir?

Bilgisayarların özelliklerini aşağıya ekran kartının özellikleriyle birlikte yolluyorum, lütfen önerilerinizi bekliyorum.

M50VC

ASUS M50VC240DV C2D P8600 2.4GHz 3GB 320GB 15.4'' Notebook

Bellek Düzeni : 1X 2GB+ 1X 1GB
    Ekran Kartı : Nvidia® GeForce 9300M 256MB
    Ekran Boyutu & Özellikleri : 15.4" / 1280 x 800 / WXGA
    Harddisk : 320GB 5400RPM 8MB
    Model No : M50VC240DV
    İşlemci : Core 2 Duo P8600 2.4 Ghz 3MB 1066MHz
    Bellek : 3072MB

F3SV

İşlemci Intel® Core� 2 Duo T7700 işlemci
    İşlemci Özellikleri 2.4GHz, 4MB L2, 800MHz FSB
    LCD Ekran 15.4 inç WXGA parlak ekran
    Grafik Arabirimi NVIDIA® GeForce 8600 GS grafik
    Grafik Bellek 256 MB
    İşletim Sistemi Windows® Vista Home Premium
    Anabellek 2 GB DDR2-667 (2x 1 GB)
    Sabit Disk 250GB SATA 5400 rpm

Ekran Kartı Özellikleri

8600M GS (Benimki)
    Series GeForce 8M
    Codename G84M
    Pipelines 16 - unified
    Core Speed * 600 MHz
    Shader Speed * 1200 MHz
    Memory Speed * 700 MHz
    Memory Bus Width 128 Bit
    Memory Type GDDR2
    Max. Amount of Memory 256MB

9300M GS (Önerilen)
    Manufacturer NVIDIA
    Series GeForce 9000M
    Codename NB9M
    Pipelines 8 - unified
    Core Speed * 550 MHz
    Shader Speed * 1400 MHz
    Memory Speed * 700 MHz
    Memory Bus Width 64 Bit
    Memory Type GDDR2
    Max. Amount of Memory 256 MB

Her iki Kartın Oyunlardan Aldığı Yaklaşık FPS ve Puanlar

_______________8600M GS______________9300M GS
    3D Mark 2001____17526_________________13751
    Crysis Low_______38 FPS________________26 FPS
    3D Mark 2005_____4397_________________3398

Saygılarımla,

- Sercan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diVus` -- 6 Nisan 2009; 20:26:19 >

• 1500 tl gibi bir para veriyorlarsa acısını çıkartırsın , ne kadar para veriyorlar acaba ?
  • vallahi arkadaşım bir fikri öne sürüp onlardan cevap almak 1 hafta sürüyor. pazartesi günü ben sizden bıktım muadil olmayan bilgisayar öneriyorsunuz , başka model önermeye kalksanız bir hafta daha bekleteceksiniz beni, artık bende bekleyecek derman kalmadı para iadesi istiyorum dedim, sorumlu kişi sizinle irtibata geçecek dendi her zamanki gibi. yani parayı verip vermeyecekleride meçhul. ama verirlerse 1500-1800ytl arasında bir bilgisayar almayı düşünüyorum. vatanda lenovo y730 bilgisayar var güzel duruyor paramı alabilirsem üzerine para koyup alabilirim fakat ilk önce öğrenmek istediğim gerçekten bu "sizinkinden iyi" denilen bilgisayarın benimkinden iyi olup olmadığı. iyiyse adamlara bu verdiğiniz benimkinden kötü diyip laf işitmeyelim bir de. şayet değilse ki görülen şekilde değil, para iadesini almak için elimden geleni yapacağım.
  • Önerdikleri model kesinlikle senin makinenin muadili değil. Daha üst bir modelde diret bence. Seninle uzlaşmak zorundalar. Eğer istediğin makineyi vermezlerse para iadesi istiyorum de. Büyük ihtimal isteğini zorda olsa kabul edecekler.
  • Vercekleri para 1800tl ise 1 dkka bekleme paranı al derim ...Çünkü su an laptop fiyatları cok düsüyor..kdv indirildiği için...
    1-2 gün önce bimeks 2.4ghz işlemcili 512mb 9600gs li ACER laptopu 1435tl civarında kampanyayla satıyordu...
    Bu ara laptop kampanyaları çokfazla (forumda -sıcak fırsatlar bölümünü takip edersen kafana göre laptop bulursun)
    KESİNLİKLE PARANI AL DERİM BEN ..........
  • Verdiğin bilgiler doğru. Verecekleri notebook seninkinden ekran kartı yönünden kötü 1500 -1800 tl aralığında muhteşem notebooklar var. Para iadesi alırsan senin için daha iyi olur
  • Ekran kartini gormezsen her yonden karlisin. Ama para iadesi daha iyi gibi gorunuyor. Tabi alabilirsen. Yaklasik 4 hafta icerisinde para iade sureleri var.
  • Bende o düşüncedeyim, bu arada herkese fikri için teşekkür ediyorum. Telefonlarıma cevap verecek bir muhattab bulabilsem fikrimi söyleyeceğim fakat daha pazartesi günü dedim bu önerdiğiniz bilgisayar muadili değil para iadesi istiyorum, yetkili sizi arayacak dediler(herzamanki gibi). Eğer para iademi alabilirsem benim için iyi olur bir daha da asus falan almam zaten bu f3sv modelinin aşırı ısınma, çatlama ve kararma problemi varmış bende de olmuştu ayrıca asusun serviside kendini gösterdi zaten, bir daha onların malını alıpta tamire verirsem böyle 60 gün beklemek istemiyorum. Bana model de söyleseler istemeyeceğim. umarım paramı iade alırım.

Herkese tekrardan teşekkür ediyorum.
  • Bence ekr. Kartı düşünülmese bile muadili olamaz. Çünkü arkadaşın eski notebookunun işlemcisi t7700 yani t7 serisinin en üst modeli. Önerilen notebookunun işlemcisi ise p8600 yani orta seviye bir işlemci. Bence bu işlemcinin bu günkü muadili en az t9400 seviyesi bir işlemci olmalı. P8600 t7700 den iyi olabilir. Ama satın alınan tarihin koşullarınada bakmak lazım bence.
  • maalesef ki değişim anındaki şartlara göre davranıyorlar
  • @JasoNBuraK
    Bu olay firmadan firmaya değişiyor. Forumun pda bölümünde hp6515 pdası garantideyken arızalanıp hp6915le değiştirilen vardı ki ozaman firma isteseydi çok daha ucuz olan rw6815de verebilirdi. Fakat ürünün asıl muadili 6915di ve hp sorunsuz değişim yaptı. Bi olaydan sonra hpyi takdir etmiştim.
  • arkadaslar benim de laptopum servise gitti. 30 iş gunu sure gecti. bugun itibariyle de 2 hafta daha gecmis bulunmakta. Asus G2S im servise giden makina yapılamadı bi ust modeli verilecek dendi. yine G serisinden bi model vermek zorundalar mı onu merak ettim. bi de G2S 17 inc ti. G serisinde su an itibariyle G70 ten sonrası 17 inc acaba G70 ya da G71 yollama ihtimaller var mı yoksa ben mi cok iyimserim :) oldu ki G serisinden vermediler baska bir model teklif ettiler illa da G serisi isterim diyebilirim degil mi? bi de sunu sorayım tam olsun. G2S in ekran kartı 8600GT idi. su an bu kartın muadili ekran kartları hangileri?

cok cok tesekkurler.
  • biraz bekletirler ama para iadesi almak daha mantıklı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.