Şimdi Ara

Muay Thai konusunda sorularım var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
6.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Apalapucia

quote:

Orijinalden alıntı: edriyınnn

quote:

Orijinalden alıntı: emrb

quote:

Orijinalden alıntı: Turbo Turtle

quote:

quote:

neden wing chun çok önemsenmiyorwing çun önemsense işin içinden 4-5 sene çıkamazlar 16 yaşındaki arkadaşım bi spor hakkında bilgin yoksa fikrinde olmasın

Bu adamların işlerinin dövüşmek olduğunu çoğunun çocukluktan yetişme olduğunu bilmiyorsun galiba.Mesela anderson silva adam 1997 den beri mma yapıyor.Hergün yaptığı antrenmanına haftada 3 saat wt antrenmanı mı ekleyemiyicek yada royce gracie mma organizasyonunu meydana getiren adam bjjci bu adamın aklına gelmiyor mu wt ? Yada wing chun uyguluyarak şampiyon olmuş bir isim söyle bana.Ben kendim bu sporları yapıyorum 1-2 seneden beridir de bu konu hakkında araştırıyorum.Wing chun baştan sona para tuzağı sen 5 sene wt yap karşına 6 ay boks yapmış,antrenmanın hakkını vermiş bir adam çıksın o zaman işine yarar wt.Kaçarken kolay kolay tıkanmazsın

Edit:4 aylık wt ciymiş bende işinin ustalarından birisi zannettim tartışmaya girdim

1.5 - 3 seneliklerin antremanınıda gördüm kardeş ona göre konuşuyom ben.Beğenmediğin 4 aylık wt çok şey kattı bana.Refleks olsun,kol kuvveti olsun,yumrukların seriliği olsun.Herkesin tarzı farklı hiçbi sporu küçümseme.http://www.youtube.com/watch?v=ZegFuKZAyUc&feature=youtu.be bak burdakiler en fazla 6 aylıktır yolda kavgada karşılaşsan altına edersin.

Hocam benim demek istediğimi sen anlamıyorsun.İş her zaman uygulayıcı da bitiyor.Ancak şu bir gerçek ki wt etkili bir spor dalı değil.Tamamıyla para tuzağı.Tabiki de katkısı olur insana ama bir muay thai-kick boks kadar olmaz

EDİT:Emin ol ordaki 2-3 kişiyi tek başıma indirebilirim.Onlar 6 aylık wt ci bense 1.5-2 seneden beri antrenmanını hakkını vererek yapan muay thaici,kick boksçu,wtci,bjjci,eskrimacı,boksör,tekvandocu,judocu,güreşçi vb. sence kim alır ?

ne boş bi adamsın sen ?

Ben onu başta söyleyecektim zor olanı seçip cevap verdim.

• neden bu arkadaşa hakaret ediyorsunuz?
    madem delikanlısınız çıkın da boyunuzu bir MMA veya MT veya SANDA turnuvasında görelim.
    aksi takdirde enseyi karartmayın, kimseye de samimi düşüncelerinden dolayı agresyon yapmayın!
    kaldı ki;
    ADAM HAKLI BEYLER!
    Wing Chun saydığı o branşlara göre aşırı klasik (=geri kalmış) imajiner bir daldır.
    keyiflidir eyvallah
    savunmanıza az da olsa katkı sağlar, eyvallah.
    ama bu kadar.
    abartmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

neden bu arkadaşa hakaret ediyorsunuz?
    madem delikanlısınız çıkın da boyunuzu bir MMA veya MT veya SANDA turnuvasında görelim.
    aksi takdirde enseyi karartmayın, kimseye de samimi düşüncelerinden dolayı agresyon yapmayın!
    kaldı ki;
    ADAM HAKLI BEYLER!
    Wing Chun saydığı o branşlara göre aşırı klasik (=geri kalmış) imajiner bir daldır.
    keyiflidir eyvallah
    ama bu kadar.
    abartmayın

Düzgün yorumun için teşekkür ederim hocam.Diğerlerine cevap bile yazmıyıcam hakkımda ne düşünürlerse düşünsünler.Bu sene kötü bir şey olmazsa turnuvaya katılıcam derece yaptığım zaman konuyu uplıyıcam.O zaman görücem ben dolu kişileri

• o değil de kimse, benim sorduğum soruya yanıt vermedi
    bu yaşta başlanacak spor mudur bu?
  • quote:

kaldı ki;
    ADAM HAKLI BEYLER!
    keyiflidir eyvallah
    ama bu kadar.
    abartmayın

Antremanını izledin mi veya bu spora gittin mi ? Cevap %95 izlemedin,yapmadın.Sadece okudun okudun ona göre konuşuyosun.Sana cevap vermeye tenezzül bile etmem aga en az 1 yıl yapmış biri gelsin bana wing çun etkisizdir desin ben bu sporu bırakırım.
  • quote:

quote:

kaldı ki;
    ADAM HAKLI BEYLER!
    keyiflidir eyvallah
    ama bu kadar.
    abartmayın

Antremanını izledin mi veya bu spora gittin mi ? Cevap %95 izlemedin,yapmadın.Sadece okudun okudun ona göre konuşuyosun.Sana cevap vermeye tenezzül bile etmem aga en az 1 yıl yapmış biri gelsin bana wing çun etkisizdir desin ben bu sporu bırakırım.

Senin benim wt yaptığımı hala anlayamadın galiba.Kattıgı tek sey zincir yumruk mantıgı o kadar onun dışında bir şey yok

• quote:

quote:

kaldı ki;
    ADAM HAKLI BEYLER!
    keyiflidir eyvallah
    ama bu kadar.
    abartmayın

hocam lafın bana mı?
    ben burada WT eleştirileri başlığını yazan adamım, "derkrieger" nickli üyeyim.
    eski hesabımı kullanamadığım için yeni bir kullanıcı adım var,
    emin ol WTyi yeterince yaptım.
    maalesef

• Bana capoeira sormuşsun anadolu yakasındayız acaip zevkli spordur. Kungfudan daha iyi ama bu yaşta ve kiloda capoeiradan zevk alman mümkün değil. Stres bile yaratabilir. Capoeira ile sokakta savunma yapılmaz diyenlere iki çift lafım olacak MMA sokaktaki mücadeleden daha zor çünkü karşınıza çıkan adam dövüşmeyi biliyor fakat capoeira gibi hafife aldığınız bi sporla MMA de maç alan hemde bunu saniyeler içinde yapan adamlar var.

Bunun hakkında adam gibi bi cevap verin bana.
  • quote:

Yaklaşık 1.5 seneden beri muay thai temel mma yapıyorum.İş mma olunca hemen hemen bütün dövüş sanatlarını öğreniyorsunuz.Teknikler filan derken yaklaşık 9-10 tane stil biliyorum diyebilirim.Bunlardan en mantıklısı bence muay thaidir.Çünkü muay thai anlık gelişen olaya anlık verilen tepkilerden meydana gelir diyebilirim.Yani rakibimin bana sağ vurmasını bekleyip elini bloklayıp wing chundaki gibi zincir yumruk atmayı beklemem.Aramızdaki mesafeye bakar ona göre vuruşumu yaparım ya da o bana vurduysa ezbere vuruş yapmam bakarım karaciğerimi açık oraya,çenesi boşta mı oraya,kroşe atabilecek bir durumdamıyım bunların hepsini hesaplarım.Bunların yanı sıra fit,dayanıklı bir vücuda sahip olurum.
    Diyeceğim şu ki wing chuna o kadar para yatırmayın.Mantıklı düşünün bir kere mma yani kafes dövüşlerinde temel stiller ayakta muay thai,boks,kicboks yerde bjj,judo,güreş vs. bunların arasında neden wing chun çok önemsenmiyor ? Çünkü pek işe yarar bir spor değil.
    En kısa zamanda bu spora başlamanızı tavsiye ederim.
    Ben 16 yaşındayım bu spora başlamadan önce hırçın bir kişiyken şuanda karşımdaki kişi bana yumruk atsa bile ben barışmaya mümkün olduğu kadar kavgadan uzak durmaya çalışıyorum ve bu senede turnuvalara katılıcam büyük ihtimalle.Resmen bağımlısı oldum diyebilirim bu sporun

Bende 1.5 sene WT yaptım tekniği küçümseme herkesin stili başka WT de sandığının aksine anlık tepkilere müdahale daha kolaydır bunu reflekslerle yaparsın. rakibin elini bloklamayı beklemek bir hatadır ve 3-4 aylık öğrenci ne MT de nede WT de bunu öğrenmez.

Ayrıca WT de rakip oradanmı yumruk atıyor buradanmı yumruk atıyor diye bakmazssın bile WT de atılan yumruğun önünde durmassan sana zarar veremez prensibi yatar. Yumruk mesafesi ve tekme mesafesi kontrolün altındaysa rakip sana bir üstünlük sağlayamaz. Adamın boğazına yüzünüe yapıştıysan kavganın kontrolü sendedir. Sert olması şart değildir.
    Hadi diyelim açık el vurdunuz ve parmaklarınız adamın gözüne girdi o halde adam kör olur bunun neresi zayıflıktır. Bundan dolayıda müsabakasının yapılmaması gerekir demişlerdir.

WT de silahlara karşıda eğitim verilir. Bıçak yada kılıç kullanan birine yada sopa kullanan birine MT tekniklerini ne kadar kullanabilirsiniz buda tartışılır. WT de gerekirse atkıyı,şişeyi,çantayı,kalemi bile silah yada svunma aracı olarak kullanabilirsin tekniklerde buna müsaittir. Ama MT de aynı şeyi yapmak için kafandan uydurman gerkeir ki sokaktaki kavgalarda hızlı karar vermek önemlidir. Wt ci refleks olarak bunu yaparken sen kafandan uydururken şaşırır kalabilirsin.

WT deki hareketleri uygun yerlere uygularsanız rakibi bayıltmak hatta öldürmek bile mümkündür.
    Bu noktalar Akapunktur noktaları olup direk sisnir sisteminin bel kemiğidir. Bu bayıltma teknikleri Dim Mak adıyla Kanada da verilmekte olup her türlü spor dallarında uygulanabilir ancak uygulanması sakıncalıdır. Dimmakın kullanıldığı dalların en popülerleride şu an dünyada WT ve KM dir. Dim Mak'ta Yakın korumalar'a öncelik hakkı verilmiştir.

• MMA de tek sitil kuralı yoktur isteyen 5 stil öğrenir isyen 5 stil öğrenir ringe öyle çıkar adı üzerinde mma
  • quote:

Orijinalden alıntı: hwdpro

MMA de tek sitil kuralı yoktur isteyen 5 stil öğrenir isyen 5 stil öğrenir ringe öyle çıkar adı üzerinde mma

Yazdıklarımı okuma yada okuduklarını anlayabilme özelliğin olsa dediklerimi kavrayabileceksin.İşte benim de orada dediğim bu mmaciler öğrendikleri 5-10 stilin arasına neden WT yi koymuyorlar ? Bana net bi cevap ver tamam sen haklısın diyicem
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hwdpro

MMA de tek sitil kuralı yoktur isteyen 5 stil öğrenir isyen 5 stil öğrenir ringe öyle çıkar adı üzerinde mma

Yazdıklarımı okuma yada okuduklarını anlayabilme özelliğin olsa dediklerimi kavrayabileceksin.İşte benim de orada dediğim bu mmaciler öğrendikleri 5-10 stilin arasına neden WT yi koymuyorlar ? Bana net bi cevap ver tamam sen haklısın diyicem

Alıntıları Göster

Yorum yapmak istemiyodum ama senin bu heycanını görünce bi kaç bişey söylemek istedim anlıyorum yaşın genç biraz dövüş sanatlarıylada uğraşıyosun etrafa bişey kanıtlama dönemlerindesin ama bu insanların seçimlerini küçümseme hakkı vermez sana. Karate ile başladım ben dövüş sanatlarına 4 yıl yaptıktan sonra 2 sene boks ile devam ettim 2007 yılındada wing tsuna başladım ve o tarihten beri antreman yapıyorum ve şuan hocalıkta yapmaktayım. 6 senedir yapiyorum ben bu sanatı seminerlere kamplara gidiyorum ama hala öğrenicek çok şeyim var yolun başındayım derken sen wt,judo,bjj,boks,güreş,kickboks bilmemne hepsini biliyorum ben mma de var zaten diyosun sencede bi gariplik yokmu ortada. Ben sana bişey söyliyimi hiç birini bilmiyosun sen aslında o özendiğin insanlar 4-5 yaşlarında bjj ye başlıyıp yıllarını aynı sanata veriyolar ve üstüne bi takım şeyleri ekliyolar. Sen ama hiç bir dövüş sanatı geçmişin olmadan mma ciyim ben herşeyi biliyorum diye çıkıp insanların döktükleri terlere hakaret edersen çok uzağa gidemezsin. Açık konuşıyım ben sana hiç bir zaman bi boksör kadar iyi yumruk, tekvandocu kadar iyi tekme, mt ci kadar iyi diz dirsek atamıcaksın yada bir wt ci gibi hislere ve reflekse sahip olamıcaksın yada judo cu gibi kimseyi yere alamıcaksın, bjj ci gibi yerde eklem ve hareket hakimiyetin olmıycak. Buna rağmen bu sanatları yapan insanlara hep bi saldırı ve küçümseme halinde olucaksın biraz olgunlaşana kadar. Bu arada sorunun cevabına gelirsekte her ne kadar mma kuralsız dövüş olarak geçsede bir takım kurallar içermektedir ve wt bu yüzden dahil olamaz kafes dövüşlerine, yapısı ve içerdiği teknikler gereği uygun değildir kafese örnek vericek olursak; boyna açık el vuruşları, göze parmak, kasıklara tekme vs. gibi bir çok teknik vardır wt de. Ayrıca çok iyi silah kullanabilme becerini geliştirir sopa,bıçak,uzun sopa, tonfa, çift pala vs vs sonu yoktur yani öğrenmenin. Herneyse fazla uzatmıyım bu yazıyıda şu spor kötüdür bu spor iyidir demek için yazmadım yanlış anlaşılmasın sakın sadece kimsenin sanatını aşşalama ne olursa olsun sen kendi antremanına odaklan boşver kim ne çalışırsa çalışsın dövüş sanatı değil sanatçısı önemlidir.

• Orijinalden alıntı: Lavien

Yorum yapmak istemiyodum ama senin bu heycanını görünce bi kaç bişey söylemek istedim anlıyorum yaşın genç biraz dövüş sanatlarıylada uğraşıyosun etrafa bişey kanıtlama dönemlerindesin ama bu insanların seçimlerini küçümseme hakkı vermez sana. Karate ile başladım ben dövüş sanatlarına 4 yıl yaptıktan sonra 2 sene boks ile devam ettim 2007 yılındada wing tsuna başladım ve o tarihten beri antreman yapıyorum ve şuan hocalıkta yapmaktayım. 6 senedir yapiyorum ben bu sanatı seminerlere kamplara gidiyorum ama hala öğrenicek çok şeyim var yolun başındayım derken sen wt,judo,bjj,boks,güreş,kickboks bilmemne hepsini biliyorum ben mma de var zaten diyosun sencede bi gariplik yokmu ortada. Ben sana bişey söyliyimi hiç birini bilmiyosun sen aslında o özendiğin insanlar 4-5 yaşlarında bjj ye başlıyıp yıllarını aynı sanata veriyolar ve üstüne bi takım şeyleri ekliyolar. Sen ama hiç bir dövüş sanatı geçmişin olmadan mma ciyim ben herşeyi biliyorum diye çıkıp insanların döktükleri terlere hakaret edersen çok uzağa gidemezsin. Açık konuşıyım ben sana hiç bir zaman bi boksör kadar iyi yumruk, tekvandocu kadar iyi tekme, mt ci kadar iyi diz dirsek atamıcaksın yada bir wt ci gibi hislere ve reflekse sahip olamıcaksın yada judo cu gibi kimseyi yere alamıcaksın, bjj ci gibi yerde eklem ve hareket hakimiyetin olmıycak. Buna rağmen bu sanatları yapan insanlara hep bi saldırı ve küçümseme halinde olucaksın biraz olgunlaşana kadar. Bu arada sorunun cevabına gelirsekte her ne kadar mma kuralsız dövüş olarak geçsede bir takım kurallar içermektedir ve wt bu yüzden dahil olamaz kafes dövüşlerine, yapısı ve içerdiği teknikler gereği uygun değildir kafese örnek vericek olursak; boyna açık el vuruşları, göze parmak, kasıklara tekme vs. gibi bir çok teknik vardır wt de. Ayrıca çok iyi silah kullanabilme becerini geliştirir sopa,bıçak,uzun sopa, tonfa, çift pala vs vs sonu yoktur yani öğrenmenin. Herneyse fazla uzatmıyım bu yazıyıda şu spor kötüdür bu spor iyidir demek için yazmadım yanlış anlaşılmasın sakın sadece kimsenin sanatını aşşalama ne olursa olsun sen kendi antremanına odaklan boşver kim ne çalışırsa çalışsın dövüş sanatı değil sanatçısı önemlidir.

Hocam ben hiçbir sporu küçümsemiyorum.Her türlü spora,sporcuya saygım vardır.Sonuçta ortada akıtılan bir ter emek var.Kendimden biliyorum bu sene antrenmanlarım yüzümden matematik dersinden 1 aldım ortaya koyduğumuz bir takım şeyler var.Seninde,benimde,bizim gibilerinde.Vazgeçtiğimiz şeyler var.Benim arkadaşlarım eğlenceye bir kafeye giderken ben spor salonun yolunu tutuyorum.Okula çoğu zaman sızlayan burnum,darbelerden çürümüş morarmış kaval kemiğimle gidiyorum.Benim tepkim birinci mesajdaki arkadaşaydı.Kusura bakma ama benim apaçiye benzeyen bir tipim dışarıdaki 3-4 kişiyi benzetmek amacıyla akıttığım tek damla terim yok.Ben wing chuna yatıracağım aylık ücreti köşeye atar mma sporumu yapar.Artan paramıda biriktirip en iyi hocadan seminerler,dersler alabilirim.
    Senin son sözünü ben de her zaman savundum hocam.Uygulamalar değil uygulayıcılar önemlidir diye ama sende kabuletki uygulamalarında fazlasıyla etkisi oluyor.
    Hocam birde sen mma de uygulanmamasının sebebini mma kurallarına uygun olmamasına bağlamışsın.Ancak şöyle bir durum varki wing chundaki herhalde en çok kullanılan saldırı sistemi zincir yumruktur seninde bildiğin gibi.Bense bugüne kadar izlediğim hiçbir mma maçında zincir yumruga rastlamadım

• Muay thai için Beşiktaş'ta ya da yakınlarında bildiğiniz bir salon var mı? Bir de fiyat önemli tabii :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: infested

Muay thai için Beşiktaş'ta ya da yakınlarında bildiğiniz bir salon var mı? Bir de fiyat önemli tabii :)

Avatar GYM vardı galiba Beşiktaş'ta.Çağan Atakan Arslan'a ait bir yer diye biliyorum
  • quote:

quote:

Muay thai için Beşiktaş'ta ya da yakınlarında bildiğiniz bir salon var mı? Bir de fiyat önemli tabii :)

Avatar GYM vardı galiba Beşiktaş'ta.Çağan Atakan Arslan'a ait bir yer diye biliyorum

Nasıl bir yer peki? facebook sayfasını gördüm de, profesyonel sporcu yetiştiriyorlar sanki. Sadece spor olsun diye gidilebilen bir yere pek benzemiyor.
  • quote:

quote:

quote:

Nasıl bir yer peki? facebook sayfasını gördüm de, profesyonel sporcu yetiştiriyorlar sanki. Sadece spor olsun diye gidilebilen bir yere pek benzemiyor.

Benim ziyaret etme şansım olmadı ancak kaliteli bir spor salonu diye duyumlarım var.Bildiğim kadarıyla facebookdaki fotograflarda genellikle çekirdek akdronun yani kurucuların fotoğrafı var.Size tavsiyem bir ziyaret edip kendi gözlerinizle görmenizdir.Çağan Atakan Arslan kendi sikletinde Türkiyede 1 numaradır bana kalırsa.Zaten ilk türk muay thai dünya şampiyonudur kendisi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim ziyaret etme şansım olmadı ancak kaliteli bir spor salonu diye duyumlarım var.Bildiğim kadarıyla facebookdaki fotograflarda genellikle çekirdek akdronun yani kurucuların fotoğrafı var.Size tavsiyem bir ziyaret edip kendi gözlerinizle görmenizdir.Çağan Atakan Arslan kendi sikletinde Türkiyede 1 numaradır bana kalırsa.Zaten ilk türk muay thai dünya şampiyonudur kendisi

Kendisi ile görüştüm, salona davet etti. gidince buraya da yazarım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam gittin mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam gittin mi ?

Bir rahatsızlık geçirdim; üstüne bir de eve hırsız girdi. Henüz nasip olmadı maalesef :(

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.