Şimdi Ara

MUAYENEDEN GEÇERMİ ? RESİMLİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    kapıyı açıp onude oturup izlemek için saçma
  • Ben de yapacağım lan bundan. Zıçıp zıçmığımı fiberle kaplayacağım. Sonra 15.000TL'ye satacağım. Sonuçta bu Doğan ilik gibi olsa 12 kağıt değil mi? Demek ki fiber 15 kağıt ediyor.

O arabadaki müzik seti çöp. Hoparlörler çöp. Tweeter çöp. Bass'lar iyi. Amfisinin ne olduğunu yazmamış. Müzit seti diye harward takan adam, amfileri de 150TL'lik almıştır. Ekranların iki tanesi 120TL max.

Yazık. Bu bütçe ile çok iyi bir ses sistemi kurabilirmiş. Yazık olmuş.

• Arabanın üstünde kola içmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kar edilen ev gibi olmuş araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ben de yapacağım lan bundan. Zıçıp zıçmığımı fiberle kaplayacağım. Sonra 15.000TL'ye satacağım. Sonuçta bu Doğan ilik gibi olsa 12 kağıt değil mi? Demek ki fiber 15 kağıt ediyor.

O arabadaki müzik seti çöp. Hoparlörler çöp. Tweeter çöp. Bass'lar iyi. Amfisinin ne olduğunu yazmamış. Müzit seti diye harward takan adam, amfileri de 150TL'lik almıştır. Ekranların iki tanesi 120TL max.

hocam az salla

ses sistemi güçlü. Araçta 2 akü bağlıymış. profesyonel ses sistemi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: asdfewf

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ben de yapacağım lan bundan. Zıçıp zıçmığımı fiberle kaplayacağım. Sonra 15.000TL'ye satacağım. Sonuçta bu Doğan ilik gibi olsa 12 kağıt değil mi? Demek ki fiber 15 kağıt ediyor.

hocam az salla

ses sistemi güçlü. Araçta 2 akü bağlıymış. profesyonel ses sistemi bu.

Çok gördük. Bütün sistem gürültü yapmak üzerine kurulu.

- Horn Tweeter'lar beş para etmez. Sadece yüksek desibel vermek içindir.

- Kullandığı mid-bas'lar performans sınıfı. Yüksek kalite beklemek yanlış olur.

- Yerleştirme açısı yanlış. Sahnelemeyi bozar.

- Arkada kullandığı hoparlör düzeni komple yanlış.

- Bagaja hoparlör döşemek ise tam bir mallık. Parayı boşa harcamak.

- Kullandığı mid hoparlörlerinin çoğunda kapakta oynama var. Büyük ihtimal tamirli.

Bu araç bir ihtimal, bir ses sistemleri dükkanının şov arabası ise, o zaman kabul edilebilir olur. Amaç şov der geçeriz.

Ancak, bu hali ile beş para etmez. Ses sisteminde kaliteyi en zayıf halka belirler. O müzik seti varken, o sistemden bir cacık olmaz. Üzerindeki sistemi tek akü de kaldırır. Aşırı yüksek güçlü komponentler kullanılmamış. Akülerin amacı motor kapalı daha uzun süre dinlemek gibi duruyor. Bu manada, bu araç şov için hazırlanmış. Müzik dinlemek için değil.

Detaya ineyim:

Mid hoparlörünün çapı arttıkça mid verme yetisini kaybeder, bas verme yetisi artar. 20cm mid hoparlörleri ile, amacı çok yüksek frekanslara çok yüksek desibel ile çıkmak olan horn hoparlörler birleşince devasa bir mid boşluğu olacaktır. 20cm mid hoparlörü kullanıyorsan, çok alt frekanslara inebilen bir tiz hoparlörü veya doğrudan bir küçük mid hoparlörü daha kullanman gerekir.

Kullandığı kablolar hakkında zerre fikrimiz yok. Böyle bir sistemde 0awg çekmedi ise, bu sistem de cort.

Kullandığı teyp hakkındaki görüşüm net: Çöp.

Ancak kullandığı malzemeler ayrı ayrı iyi para eder. Bunlar satılır, yerine birbirine iyi uyum sağlayacak bir şeyler alınır. Ancak bu sefer, o ön kapı fiberleri ile tekrar uğraşmak gerekir.

Bir de: Neden Doğan? Başka araba mı yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Kasım 2016; 12:15:18 >

• Her şeye eyvallah ama o kapılardaki ikişer tane olan ekran ne ya ? Ekran koyma demiyorum koy ama bari işe yarasın be arkadaşım :) Ön koltuk arkaların birer tane koy madem amaç görsellik, en azından orada bir işe yarar :)

Adamlar bir arabaya koyulacak ne kadar elektronik aksesuar varsa koymuş :)
  • Buna binmeye utanırım.değişik vatantaşlarımız var.

• Tam apaçi arabası
  • Ya onu bırak da sen şimdi buna 27 bin vermeyi falan mı düşünüyorsun harbiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallica17

Ya onu bırak da sen şimdi buna 27 bin vermeyi falan mı düşünüyorsun harbiden

yok be hocam o parayı nerden buldumda buna vercem
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    hocam ses sisteminden anlıyorsun bi ilgin var galiba.

Ses sistemi yaptırırken bilgi almak için sana danışırım.
  • Tofaş,Doğana 27bintlyi vereni sokakta döverler.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Tofaş,Doğana 27bintlyi vereni sokakta döverler.

hocam 27 mi ?

sahibi gartala bak ne istiyor

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-hata-boya-yok-59000km-de-fabrikadan-ciktigi-gibi-99-kartal-ie-357383915/detay
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Tofaş,Doğana 27bintlyi vereni sokakta döverler.

hocam 27 mi ?

sahibi gartala bak ne istiyor

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-hata-boya-yok-59000km-de-fabrikadan-ciktigi-gibi-99-kartal-ie-357383915/detay

Hocam ben her zaman yazıyorum her zaman da yazacağım."Biz M.Ö 60000 yıllara döneceğiz taş çağa"43.500tl istiyor.Cidden millet kafayı yemiş.

• Salak saçma ses sistemleriyle sadece gürültü yapıyorlar. 4 tweeter, 4 mid, 1 bas ile bütün mahalleye kaliteli ses verecek kadar güzel iş çıkaranlar var. Fazladan akü falan da yok. Sadece ana akü daha yüksek modelle değişiyor. Ayrıca 15 bin falan da etmiyor. Daha iyi sistemler içinse araca baştan aşağı yeni yalıtım malzemesi kullanıyorlar ki o da ses sistemi ve işçilikle toplamda 15 bine zor. Neresinden bakarsan zevksizlik ve iş bilmezlik akıyor. Bağcılar, kanarya ve esenyurtta ağzı açık izleyenler çıkar bu aracı da başka nerede şov amacıyla bu araç sahne alır karar veremedim.

Baştan sona bir kuş serisini 15 bine toplarsın. Motor, elektrik, boya, yürüyen, döşemesine kadar sıfır olur.

5 binde kendince ses ve görüntü sistemi eklersin 20-25 bundan güzel aracın olur.

Ya da 22ye bir japon alırsın, iki bin tl orta halli ses multimedya, bin tl tüp takarsın. Klima açık keyifle gezerken mabadınla kuşu seçenlere gülersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Salak saçma ses sistemleriyle sadece gürültü yapıyorlar. 4 tweeter, 4 mid, 1 bas ile bütün mahalleye kaliteli ses verecek kadar güzel iş çıkaranlar var. Fazladan akü falan da yok. Sadece ana akü daha yüksek modelle değişiyor. Ayrıca 15 bin falan da etmiyor. Daha iyi sistemler içinse araca baştan aşağı yeni yalıtım malzemesi kullanıyorlar ki o da ses sistemi ve işçilikle toplamda 15 bine zor. Neresinden bakarsan zevksizlik ve iş bilmezlik akıyor. Bağcılar, kanarya ve esenyurtta ağzı açık izleyenler çıkar bu aracı da başka nerede şov amacıyla bu araç sahne alır karar veremedim.

Baştan sona bir kuş serisini 15 bine toplarsın. Motor, elektrik, boya, yürüyen, döşemesine kadar sıfır olur.

5 binde kendince ses ve görüntü sistemi eklersin 20-25 bundan güzel aracın olur.

Ya da 22ye bir japon alırsın, iki bin tl orta halli ses multimedya, bin tl tüp takarsın. Klima açık keyifle gezerken mabadınla kuşu seçenlere gülersin.

Hocam iyi güzel 15 binliralik sistem var da.

Bunu son ses açıp gitsen ses 1 km öteden duyulur.içinde bulunanların Kulaklarina zarar vermezmi ?

• quote:

hocam ses sisteminden anlıyorsun bi ilgin var galiba.

Ses sistemi yaptırırken bilgi almak için sana danışırım.

Kabaca 12 yıldır yakınen ilgim var. Şöyle söyleyeyim, 2008'de arabada müzik seti kullanmayı bıraktım. O zamandan beri PC kullanıyorum. İlk başlarda arkada pc, önde dokunmatik ekran vardı. Derken sisteme bir stüdyo ses kartı ekleyip, 4 yol aktif (crossoverları iptal edip, her sürücüyü ayrı bir amfi kanalı ile besleyip, her sürücüye doğru frekansı amfiye yollamak, crossoverı amfiden önce kurmak... Böylece her bir sürücünün EQ ayarını ve en önemlisi gecikmesini ayrı ayrı girebiliyoruz. Sahneleme için kilit rol oynuyor.) sistem kurdum. Normalde bunu yapan aletler dünyanın parasına satılır. Ben araç multimedya sistemi için bilgisayar kullanınca, bunu yapmak için tek gereken iyi bir ses kartı oldu.

Bu yaptığım temelde bir hobi. "Araba bilgisayarı nereye kadar büyür? Ne başarabilirim?" deney amaçlı başladım. İlk etapta GPS falan vardı. Sonlara doğru araçta skype'dan görüntülü konuşma, sesli komut, konuşan araba gibi biraz daha uçuk işlere girdim. Bunları yaptığım dönemde bu işler biraz uçuktu. Şimdi bu söylediklerimi bir telefon pıt diye yapıyor... Teferruat arttıkça hata ihtimali de artıyor. O yüzden şimdiki sistem "ne yapabilirim?" odaklı değil. Bir dönem çok eğlendim ama... Stüdyo ses kartım vardı neticede. Arkadaşım elektro gitarını sisteme bağlayıp mı çalmadı, arabaya printer bağlayıp çıktı mı almadık... OBD bağlamak standart prosedür zaten. Lambda sensörünü okusam ne okumasam ne halbuki... Bu işin sonu da yok. Arabanın camlarını, klimasını bilgisayara bağlayan mı istersin, anahtarsız giriş yapan mı... Ancak sonuçta mesele aynı yere geliyor: Teferruat arttıkça dert artıyor. Çünkü bu bir PC.

Şimdiki sistemde windows tabanlı bir tablet, tabletten usb çıkış alıp, usb çıkışa bir usb->coax çevirici, çevirici çıkışına bir Audison Bitone ses işlemcisi, ses işlemcisinden 3 adet DLS A3 amfiye (bas için bir, midbas için bir, tweeter için bir amfi) sinyal girip, 3 yol aktif sistem çalıştırıyorum.

Son iki arabadaki sistemi kendim kurdum. Son arabadaki sisteme yalıtımı da kendim yaptım. Bas kabinini de bagajdaki girintileri-çıkıntıları kullanıp, fazla yer kaplamayacak şekilde ayarlayabilmek için fiberden kendim yaptım. Anlarım yani bu işten. Ancak ben ses şiddetine yönelik işler yapmam. Ses kalitesi odaklıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 25 Kasım 2016; 0:37:53 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.