Şimdi Ara

Muayne için LPG sızdırmazlık raporu kalktı mı ? İlk defa muayneye gideceğim ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
41.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: CapoRegime

quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

Konuyu görmusken sorayım

Egzoz emisyon belgesi hersene almak gerekiyormu??

Daha bugün muane yaptırdım, egsoz emisyon belgesi her sene yapılıyor hocam eğer olmazsa ağır kusur oluyor. Birde ben de gaz sızdırmazlık raporu hafif kusur ile geçti.

hocam ben aracı alalı 1.5 sene oldu nisanda vizem var. 2senelikmi egzoz emisyon alıcam? cezası falan varmı kaç paraya yapılıyor?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CapoRegime

quote:

Konuyu görmusken sorayım

Egzoz emisyon belgesi hersene almak gerekiyormu??

Daha bugün muane yaptırdım, egsoz emisyon belgesi her sene yapılıyor hocam eğer olmazsa ağır kusur oluyor. Birde ben de gaz sızdırmazlık raporu hafif kusur ile geçti.

hocam ben aracı alalı 1.5 sene oldu nisanda vizem var. 2senelikmi egzoz emisyon alıcam? cezası falan varmı kaç paraya yapılıyor?

Hocam sızdırmazlık raporunu tüvtürk'ten yaptırmayın orası sorun çıkarıyor. Özel olarak yapan yerler var, ben orda yaptırdım. 32 TL aldılar. 1 yıllık yapıyorlar hocam, eğer sızdırmazlık raporu tarihi geçmiş ise ek ceza almıyorlar. Benimki 1 yıl gecikmiş, ceza almadılar. Normal trafik polisleri ceza yazmıyormuş, çevreci polisler ceza yazıyormuş, ceza fiyatı baya çok dediler bana. (Egzoz emisyon yapan yer dedi)

Aracı benzinde ve lpgde çalıştıtrıyolar, egzoza boru gibi bişey koyuyorlar 10 dk sürüyor. Egzoz emisyon yoksa muaneden geçemiyosunuz hocam. Aklınıza takılan birşey varsa yanıtlarım.

Bu arada benim arac ağır kusur olarak kaldı, fren lambaları aynı parlaklıkta yanmıyormuş yaptırdım şükür geçti.

• Arkadaşlar egzos emisyon belgenin tarihi gećmiş ise kesinlikle yaptirın
    Çevre Bakanliğı ağır ceza veriyor bilginiz olsin altından kalkilınmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim araçta da lpg var sızdırmazlık gerek yokmuş sayenizde öğrendim ;) peki sonradan takılan xenon farlarda durum nedir? 2 yıl önce ağır kusur oldu geçmedi xenonlarla ilgili bir kanun çıktımı acaba keşkem xenonları söktürmeye uğraşmasam...
  • ben bi araç alacağım aracın plakasını sorgulattığımda 2013yılında satış gerçekleşmiş ancak ruhsatta 99dan beri muayene gözükmüyor bu durumda 2013yılında araba eldeğiştirirken muayene zorunlumuydu 2013yılındayken
  • Merhaba,

Bugün tüvtürk muayenesinden geçtim, sızdırmazlık raporu yok hafif kusurlu olarak. Kafama takılan bir soru var. Yeşil renkli lpg ruhsatı geçerlilik tarihi 1 hafta sonra doluyor, 2 yılda bir yenilemek mi gerekiyor onu makine mühendisleri odasından? yani muayeneden geçtiğim halde birde o ruhsatı yenilemek için makine mühendisleri odasına mı gitmeme gerekiyor? yeşil renkli o ruhsat sızdırmazlık raporu ılduğunu gösterir ruhsatmı, trafikte polis ceza yazarmı yoksa hiç yaptırmama gerek kalmadan 2 sene sonra tekrar muayeneden geçebilir miyim?
  • cdsoft C kullanıcısına yanıt
    o yeşil şey zaten sızdırmazlık değilmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlamadım sızdırmazlık yoksa nasıl geçer muayene den

o bir hafta süresi olan yeşil renkli ruhsat sızdırmazlık raporu aldığımız yerden veriyor sanırım ben de geçen ay aldım lpg sızdırmazlık raporu 35 tl dudullu da işlem bitince o yeşil ruhsatı verdiler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sızdırmazlığı tüv yapıyor muayene esnasında, sanırım 1 defa yaptırmak yetiyormuş yenilemeye gerek yokmuş, sızdırmazlık raporu yoksa hafif kusurlu geçiyor.
  • http://www.tuvturk.com.tr/soru-ve-cevaplar.aspxhttp://www.tuvturk.com.tr/soru-ve-cevaplar.aspx

Lpg Gaz Sızdırmazlık Raporu muayene için zorunlu evraklar listesinden çıkarılmış olup LPG Ruhsata işli olması durumunda muayenede Gaz Sızdırmazlık Raporu yok Hafif Kusur ile muayeneden geçebilecektir.

LPG yeni takıldığı zaman projeleri ile Tadilat Muayenesine gelen bir araç son bir ay içinde alınmış Gaz Sızdırmazlık Raporu ile gelmesi gereklidir.

Girdiği muayeneden LPG sistemine ait herhangi bir kusur alan araç muayene tekrarına gelirken ilk muayeneden sonraki tarihte alınmış Gaz Sızdırmazlık Raporu ile gelmesi gereklidir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.