Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Kafesi İçin Pratik Temizlik Yöntemleri (Herkesin önerisini bekliyorum) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
65.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mümkünse kafesin altı her gün değiştirilmeli. 2 ve daha fazla kuş varsa altı çabuk kirleniyor. Bizim kuşlar varken hergün altını değiştirirdik.

Suyu her gün yenilenmeli, bizler nasıl 2-3 gün beklemiş suyu içmiyorsak kuşlarımıza da her gün taze su içirmeliyiz. Plastik eşyaları da ayda 1 kere çamaşır suyu ile yıkayıp iyice durulamalı, dezenfekte için de kafesi ve altını belli aralıklarla duşta sıcak su ile yıkamalıyız. Beyaz kafesiniz varsa kirlendiğini bariz görebilirsiniz. Altına da renkli kağıt koymamak lazım, çünkü kuşlar ille de bu kağıdı kemirip ağızlarına alıyorlar. Bir de bazı kuşlar yemliklerde fazlaca yem kabuğu biriktirebiliyor, biz onları şarjlı süpürge ile alıyorduk. Böylece kabuklar etrafa da saçılmamış oluyor ve kuş rahat yem yiyordu.
  • Bende gazete kağıdı kullanıyorum. Tüneklerini, oyuncaklarını üstüne pisleyemeyecek şekilde yerleştiriyorum. Hem kağıda hemde kafesin zemin pilastiğine pislediğinden, temizlik şart. Kafesi haftada 1 komple deterjan ve sıcak su ile temizliyorum. Temizleyip kuruttuktan sonra tüneklerini ve oyuncaklarını takıp bit spreyi kullanıyorum. 5-10dk sonra yemini ve suyunu kafese ekliyorum.

http://www.sanalpazar.com/Kafes-Taban-Malzemesi-5-Kg-tum-Kuslar-Icin__isp15379509 Şu ilandaki kum ilgimi çekti açıkcası. Kalın parçacıklı olduğundan sağa sola uçmaz diye düşünüyorum.

• Tabanda gazete kullanmaya son. Kesin ve net çözüm..
    - koku giderici özelliği ile ortamın kötü kokmamasını sağlar. Kafes temizlik-bakım süresini çok uzatır.
    (6 ay kadar ortalama)
    Granül değildir.
    - Yüksek soğurma özelliği sayesinde sıvıyı kısa sürede emer ve çamurlaşmaz. Kuşlarınızın altları kuru kalır.
    Mikrop oluşmasını engeller. Dışkı taşlaşır, ufalır..
    -Dışkıların kötü koku sunun giderilmesini, nem içeriklerinin kontrolünü ve dışkılarının çürümesiyle olusan metan gazının diğer gazlardan ayrılmasını sağlamaktadır. koku giderimi ve kafes altlarının kuru kalmasını sağlayarak ortamı daha saglıklı hale getirir.
    -Yenmesi halinde hayvanlara zararı yoktur.
    - Kafeslerinizin altı aylarca temiz ve kuru kalacaktır. Periyodik altlık bakım temizliğinizin süresi çok uzayacaktır.
    (6 ay kadar ortalama)
    Hafta da bir yapıtığınız alt temizliğini 4-6 ayda bir yapacaksınız.
    -Denediğinizde vazgeçemeyeceğiniz bir ürün olacaktır.

KULLANIŞ ŞEKLİ

50 x 35cm lik bir altlık tepsisine ortalama 2-3kg kadar yeterlidir.
    yıkayıp tozunu aldıktan sonra koyulması daha iyi olur.
    10 günde bir karıştırarak taşın hava almasını ve kuş pisliklerini taşa karışmasını sağlamak daha kolay olur.

*diğer kumlardan/ taşlardan faklıdır.
    bi yerde sünger görevi görür ve kuş pisliğin emer ve kurutur.
    Dışkının kuruyup taşlaştığını göreceksiniz.
    *yumurta dönemi bazen kuş toplu olarak tepe gibi dışkılar.
    Bu durumda tepeyi alıp atmanız gerekebilir.
    Tepsiye ayda bir 200-300gr eklemekte fayda vardır.
    4-6 ay da bir tepsiyi komple temizleyerek yenisini koymak tavsiye edilir.
    Gazete kağıdının mürekkebi zararlıdır. Kuşunuz bazen gazete yi yiyebilir.

www.istanbulkafes.com
    koku yapmayan özel kafes taban taşı - PVC KAFES, SALMA KAFES, PVC SALMA KAFES, KAFES fiyatları, SALMA KAFES YAPIMI, salma kafes teli, İSTANBUL KAFES.COM - PVC KAFES, PVC SALMA MODELLERİ, İMALATTAN SATIŞ, PVC KAFES Fiyatları, pvc kafes malzemeleri, SALMA PVC KAFES, SALMA KAFES, salma kafes satılık, salma kafes ikinci el, PVC KAFES ikinci el,PVC KAFES, pvc kafesler, pvc kafes yapımı, pvc kafes imalatı, salma kafes pvc, pvc kafes modelleri, pvc kafes fiyatları, pvc kafes tel, pvc kafes iletişim, PVC Kuş Kanarya kafesi ve Salma imalatı, maltepe - anadolu yakası - avrupa yakası, pvc salma kafes, salma imalatı, iSTANBULKAFES.COM PVC Kafes - PVC kanarya Kafes ve salma Modelleri.. Doğa kuş kafesleri
    http://www.istanbulkafes.com/istanbulkafes_taban_kumu.htm

kagıda gerek kalmaz. Muhabbet Kuşu Kafesi İçin Pratik Temizlik Yöntemleri (Herkesin önerisini bekliyorum) Muhabbet Kuşu Kafesi İçin Pratik Temizlik Yöntemleri (Herkesin önerisini bekliyorum)

• umarım yararlı olmuşumdur
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.