Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu YARDIM! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
6.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu kuş gözbebekleri tamamen siyah olduğundan ve kafa tüylerindeki çizgilerden de anlaşıldığı üzere 1 yaş civarında ama cinsiyetini yine tam ayırt edemedim ki yarın yeni resim eklersen daha doğru bir şey söylerim.
    Resimlere bakınca French Molt değil diyorum. Lakin uçamaması, uçsa bile kanat altı kanamaları, ayaklarının incecik olması, tüylerindeki bu tuhaflık hep bu hastalığın tipik belirtileri. Çevrende bu işten anlayan da yok anladığım kadarıyla. Mümkünse bir veterinere göstermenizde fayda var. Umarım veterinerlerin genelini aksine muhabbet kuşlarından anlıyordur da ilgilenir. Aksi takdirde "Kanatlı hayvana yapacak bir şeyim yok." diyerek başından savacaktır seni.
    Sakın kanatlarını kopartayım deme. Hiçbir işe yaramayacaktır. Maalesef kuşunuzda genetik bir hastalık var gibi duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sordum az önce internetten bulduğum birine çok iyi anladığını söyledi ırkı böyleymiş ama ırkının ne olduğunu sormayı unuttum. ama hayla içim rahat değil böyle ırk ne bilim yani. acaba yaşını geçtide çiftleşmediği için mi böyle. çiftleştirsem mi diye düşünüyorum ama hastaysa diğer kuşada geçmesin .s
  • quote:

Orijinalden alıntı: 555murat

sordum az önce internetten bulduğum birine çok iyi anladığını söyledi ırkı böyleymiş ama ırkının ne olduğunu sormayı unuttum. ama hayla içim rahat değil böyle ırk ne bilim yani. acaba yaşını geçtide çiftleşmediği için mi böyle. çiftleştirsem mi diye düşünüyorum ama hastaysa diğer kuşada geçmesin .s

nasıl tam olarak ? azdısa eş halsiz ise ortama alısmak istiyor vs durumları çok . Yaşı genç gibi yani o kadarda yaşlı degil ırkına napcan salla
  • quote:

sordum az önce internetten bulduğum birine çok iyi anladığını söyledi ırkı böyleymiş ama ırkının ne olduğunu sormayı unuttum. ama hayla içim rahat değil böyle ırk ne bilim yani. acaba yaşını geçtide çiftleşmediği için mi böyle. çiftleştirsem mi diye düşünüyorum ama hastaysa diğer kuşada geçmesin .s

Yıllardır muhabbet kuşları üzerine derin bilgiler edindim ve hiç kimseye çok iyi biliyorum diye bir şey demedim. Muhabbet kuşları son derece zeki canlılardır ve onları çözmek hiç kolay değildir.
    Bunca yıllık bilgime rağmen böyle tüy yapısı olan ırka mensup bir mubiş türü filan görmedim, duymadım; o eleman iyi sallamış bence.
    Çiftleşmedi diye de hiçbir mubiş uçamamazlık edemez. Yaşı da geçmiş filan değil; dediğim gibi 1 yaşlarında gencecik bir kuş.
    Tüm belirtiler French Molt hastalığını gösteriyor. Açık konuşayım: Kuşunuzun 1 sene kadar daha ömrü var; onda da çok çok iyi bakarsanız. Ayrıca bu hastalık bulaşan bir hastalık değildir; doğuştan gelen genetik bir muhabbet kuşu hastalığıdır.
    Rica ediyorum ne kadar bilgili olursak olalım bizden ziyade muhabbet kuşlarından anlayan bir veteriner bulup ona gösterin kuşunuzu. En sağlıklı yorumu o yapacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 4 Ekim 2013; 22:16:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• MuratbanK kullanıcısına yanıt
    yarın bi gösteriyim veterinere inşallah bişey yoktur.s
  • 555murat 5 kullanıcısına yanıt
    kardeş bir çok veteriner kuşlardan anlamıyor veteriner fakültesi vs varsa oraya götürmende fayda var kuş görünümüne göre sağlıklı dışkısı nasıl ? çok yeşil olmaması lazım bezelye yeşili gibi birde katran renkte olmaması lazım
  • AMOK! kullanıcısına yanıt
    dışkısı yarısı siyaha yakın bi renk etrafı beyaz katı
  • quote:

dışkısı yarısı siyaha yakın bi renk etrafı beyaz katı

hocam kuş sanırım dışkı rengi katran rengine yani siyaha yakın ise sindirim problemi yaşıyor kuş kumu koy kabına suyuna elma sirkesi damlat azcık veterinere danış bi göster
    bugün götürdüm veterinere tam anlamıyorum ama herşey sapasağlam görünüyor ama tüylere anlam veremedim dedi
    anladım kardeş bak ben senelerden beri kuş bakarım saka-florya-muhabbet-papağan az çok anlarım kuşların hastalıklarından resimlerde gibi kuşta bir eksiklik yok yem yemesi vs nasıl ? sen en güzeli eczanede 5-10 liraya satılan supravit var şişede ondan al sadece suyuna 3-4 damla damlat haftada 2 defa suyu en fazla 2 gün kalsın sonrası değiştir kafese kum koy kuş kumu sonra sakın ballı kraker vs verme elinde varsa bittikten sonra birdaha verme yem olarak kapalı kutu yem al vitakraft önereceğim marka ama pahalı bir diğer marka alman malı olan bonnie al iyidir bu yem kafese kalamar kemiği koy günde en az 30 dakika kuşu uçur sağlık açısından birde suyuna arada sırada elma sirkesi koy buda abartı olmasın 3-4 damla gün aşırı değiştir suyunu kafesi temiz tut birşey olmaz kuşa kuşun ağırlığı nasıl ? göğsündeki kemik ele geliyormu yani zayıflamasının göstergesidir bu kemiği bıçak sırtı gibi olması bunlara dikkat et
    sen delikanlıysan kuşunun yanında foto çekte koy evet kuş doktoruyum baytarlık belgem yok ama insanları alaya almayın burdan canla ugrasıyosnuz senin alaya alman bir kuşu yok edebilir
  • Kuşa sirke veriyormus allah cehaletten korusun ne diyim asetik asit kardesim benim limonda sık iyi gider
  • yem bonnie zaten kafesi temiz ama hiç uçurmuyorum öncede 2 defa denedim ikisindede kanadı kanadı.
    1. O ballı krakeri çıkardın değil mi?
    2. Suyunu en azından her 24 saatte bir kez tamamen değiştirilmek üzere sürekli taze tut ve mutlaka suyuna vitamin koy birkaç damla. Ayrıca suyunu çeşmeden değil; içme suyundan temin et.
    3. Kafesin tabanına kesinlikle gazete kağıdı koyma. Muhabbet kuşları kağıt kemirmeye bayılır ve gazete kağıtlarındaki mürekkepler zarar verebilir. Bunun yerine A4 çizgisiz kağıt veya rulo peçeteyi tercih et.
    4. Bir veteriner değilim. Bir veteriner kadar anlayacak da değilim. Gittiğin veteriner bir sorunu yok demişse sorunu yok demektir. Tüyleri ona da anormal gelmişse tüylerinde bir sorun var demektir.
    5. Yemini zaten kaliteli kullanıyorsun ama bazen en kaliteli yem bir kuşa yaramayabiliyor. Farklı bir yem dene. Her gün kabuklarını üfür.
    6. Ara sıra kuşu dışarı sal. Daha doğrusu kafes kapısını aç ve kuşun ister dışarı çıksın ister çıkmasın sakın uçurmaya kalkışma, bekle. Olur da uçarsa ve kanat altlarında yine kanama sorunları görürsen fazla zorlama. Muhabbet kuşlarının kanı çok azdır; kan kaybından gitmesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: eski acik

Kuşa sirke veriyormus allah cehaletten korusun ne diyim asetik asit kardesim benim limonda sık iyi gider

Muhabbet kuşlarımıza içine 4-5 damla sirke damlatarak fısfıslı boş ve iyi yıkanmış, temizlenmiş bir parfüm şişesiyle üzerine hafifçe püskürtülerek yaptırdığımız banyo neticesinde veya bizimkinin aksine banyolukta yıkanmayı seviyorsa banyoluğuna konulan suyun içerisine 4-5 damla sirke damlatarak çok daha canlı ve parlak tüylere sahip olmasını sağlıyoruz. Tabi kuş tüylerini düzeltirken bu sirkeden de illa ki almış oluyor. lakin onca suyun arasında birkaç damla sirkenin sanırım zararı olmaz. Bir bilgin varsa paylaşır mısın?

Ayrıca evet bir muhabbet kuşuna bırakın sirkeyi; domates gibi normalde bizlere yararlı olmasına rağmen asidik bir yiyecek dahi verilmemesi gerekirken sirke içirilmesinin tavsiye edilmesini ben de hiç tasvip etmiyorum.

• MuratbanK kullanıcısına yanıt
    dostum tabiki sirke zararlıdır ancak mesala sulugunu yemligini sirkeli suyla yıkarsın ( aşırı hijyen hastasıysan ) o ayrı ama bunada gerek yok ama sen giderde kuşun ağzına sirke damlat limon damlat dersen cahil oldugunu gösterirsin asit çözeltisi verirsin kuşa
  • tüy dökümünden çıkamamış kuş yazın yıkamam gerekiyomuş yıkamamışım strese girmiş öyle denildi bana.
  • yaz aylarında kuşların eski tüyleri dökülür yeni tüyleri çıkar yani tüy dökme mevsimi kuşlarda gagalarıyla eski tüyleri yolar eğer yolmuyosa o fazla olan tüyleri kendin almayı dene eğer kökü sağlamsada fazla zorlama hayvana işgence yapma Ve her phetshop çunun dediğine inanmayın atar tutar çoğu
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.