Şimdi Ara

MUhabbet kuşum çok hızlı nefes alıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
97.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • http://www.uzmantv.com/muhabbet-kusunun-kafesine-ayna-koymali-miyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moons94 -- 5 Ağustos 2014; 21:41:26 >
  • Kuşu serinletmek için kafasına su gelmeyecek şekilde çeşmenin altında suyu ılıştırarak yıkayabilirsin. Ben hep böyle yapardım.
  • dostum ayna asla konmaz ordakini eş sanıp tün gününü onla gecirirler kus ona yem kusar çok hatalı bir durum ben asla koymam ayrıca kus ellede yıkanmaz sprey yapılabilir banyo konabilir
  • elle çok az su damlatıyorum. Yeni aldığım yavru bana alıştı elimden artık kaçmıyor kolumda omzumda duruyor.
    Ama evime dışardan başka evden kaçıp gelen büyük dişi kuş alışma sorunu yaşıyor.
    En az 1 yaşından büyük olduğunu tahmin ediyorum kafadaki çizgilerin azalmasından kaynaklı.
    Ama oda yavaş yavaş güvenini kazandığıma eminim.
    Tek sorun saldığım zaman kafese geri dönmüyor kaç saat geçerse geçsin deli gibi acıkıyor yine dönmüyor. En sonunda atlet ve ya t-shirt tü kafasın atıyorum ağa yakalanmış balığa dönüyor o şekilde elime alıp kafese koyuyorum.
    Bugün büyük kuşu azıcık ıslattım suya sokmadım avucuma azıcık su aldım ıslattım ve sanırsam üşüdü.
    Çünkü avcuma ne zaman alsam deli gibi debelenirdi. Avcuma alınca hiç kaçmak istemedi öylece avcuma sindi avcuma sarıldı desem yeridir :D Anladım ki üşüdüğü için bunu yapıyor ve avcumu sıcak buluyor o sayede azda olsa bir güven kazandığımı düşünüyorum. Bunu her gün yapmayı planlıyorum.
    Bit spreyi aldım. Dışardan sıkıyorum ama kanatlarının altına gitmiyor bit spreyi bu yüzden elime alıp kanatlarının altına sokuyorum spreyi ve sıkıyorum. Bitlerin kanatların altında yaşamasından korktuğum için yapıyorum bunu.
    İki kuşumun çok iyi bir huyu var. Kuşu elime aldım diyelim. Elimden hoşlansın ve ya hoşlanmasın debelensin. Kafesin ağzını açtığım zaman elimi kafesin içine sokmadan kuş kendi kafesin içine giriyor. Büyük kuş da böyle yavru kuşta.

• kuşlar tam alıştı elime geliyordu. Artık elimin avcumun içinde huzurlu bir şekilde duruyorlardı yavşak bir arkadaşım geldi kuşun yanında eliyle gürültü çıkartı şaaakkk diye ondan sonra kuşlar yine ele gelmez oldu yine benden korkuyorlar yine avcuma alınca debeleniyorlar.ş Yemin ederim 2 haftalık emeğimi çöpe attı. Bunlar nasıl tekrardan güvenini kazanayım şimdi
  • Benim 9 yaşında kuşum var tuzu kuru umurunda değil sıcak falan. Gayet normal nefes alıyor.
    3 yaşında bir de dişi var görseniz ayılıp bayılacak aynı bu şekilde nefes alma şekli. Bende ilk başlarda endişelendim ama sıcaktan yapıyor herhalde o da. Tip falan aynı çünkü.

Yalnız şu an uçamıyor onun için veterinere gitmesi gerekecek. Havada takla atıp yön değiştiren kuş çıkar çıkmaz çakılmaya başladı.
  • Dün benim kuşa parazit spreyi sıktım, kustu. Sonra kusmayı bıraktı. Bende parmağı yaklaştım yaklaştırınca yine başldı kusmaya. Ama yem vermiyor bildiğin kusuyor hayvan. Sonra kusmasına yardımcı oldum kısmayı bırakınca veterinere götürdüm bir şeyi yok dedi. Zehirlendiyse de bir şey yapamam dedi. Bende eve götürdüm birşeyi yok gayet sağlıklı şuanda.
  • Benim kusumun iki gozu kapali asag bir sekilde egilerek hizli hizli nefes aliyor
    Bu mesaja eklenen görseller:

MUhabbet kuşum çok hızlı nefes alıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moons94 M kullanıcısına yanıt
    Benim kusumda iki gozu kapali bir sekilde kafasi asagi dogru bir sekilde durarak hizli hizli nefes aliyor

• Hocam klima zararlıdır ani hava değişimleri hasta eder kuşu. Banyoluk al kuşa eğer petshoptan bulamadıysan içi derin olmayan düze yakın bi tabakta iş görür yeterki içinde birazcık su olsun kuş atlar içine yanlız su çok olmasın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin niyo -- 29 Haziran 2016; 16:35:01 >
  • Aynısı benimde 6 yıllık kuşumun başına geldi bi kuşçu ya git durumu anlat büyük ihtimal astım olmuş astim ilacı var vitamin gibi onu suyuna damlatıyon düzeliyo.İlacın adıda Axtim
  • Erwin kullanıcısına yanıt
    Hocam kuşunuzun akıbeti nedir ?

Bizimki de 9 yaşında. Kesik ve hırıltılı nefes alıyor . Aynı şekilde yakın zamanda uçamamaya başladı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: The World is Yours...

Hocam kuşunuzun akıbeti nedir ?

Bizimki de 9 yaşında. Kesik ve hırıltılı nefes alıyor . Aynı şekilde yakın zamanda uçamamaya başladı .

Hocam o iki kuş da maalesef öldü. Büyük olan yaştan diğeri de bilinmeyen bir sebepten(kalp krizi olabilir)sağlıklı kuş aniden öldü.

Şimdi bir tane zıpır var maşallahı var. Tüyü kadar ömrü olur umarım.
  • Erwin kullanıcısına yanıt
    Üzdün kardesim, ben bizim yasliyi veterinere götüreyim en iyisi :( Sana ne dediler goturdun mu veterinere ?

• Yaşlı olan zaten artık kriz falan geçiriyordu geçici körlük geliyordu, ölmesi kurtuluşu oldu daha çok üzüyordu o durumda.

Öteki ise aniden gitti, hiçbir şeyi yoktu olsa götürürdüm zaten. Şok olduk yani.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.