Şimdi Ara

muhabbet kuşum iyileşti :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
28.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: elbombaci

devamlı kusuyor. midesinde hiç bişiy kalmadı. çok terlemiş gibi kanatlarını açıyor. aynı zamanda da titriyor. yakınlarda götürebileceğim de bir yok. yardım edin arkadaşlar ne yapabilirim? ne yapmalıyım ?

İnan yardımcı olmak isterdim ama üzülmekten başka yardımcı olamayacağım. Satilan spreylerin inan hiç yararı olmuyor. Daha doğrusu kuşcular bile hastalığın en olduğnuu bilmiyor rastgele ilac veriyor. Sağlam kuşu öldürüyor. Benim de bir zamanlar vardı. 5-6 sene odamda durdu. Hiç bir zaman kafese kilitlemedim. Özgürdü hep. Ben Üniv. kazanınca ayrılmak zorunda kalmıştık. Yani üzüntünü anlıyorum.

• eeee sonuç ne oldu hayvana bol bol marul wer daa güçlü olur...ben benimkine weriom baştan yemedi bi kere tattı sonra hasta oldu marula dakkada bitirio marul werdiğimden beri tüylerini dökmemeye başladı hayvan zıpcık gibi oldu cok yararlı oluo sende wergeçmiş olsun sonucu beklioruz
  • evet noldu kusun hali bende merak ettim
    www.kuscenneti.com burdada bi forum var bende uye oldum
    yeni kuruldu gerekli bilgileri bulabilirsin

aslında kuslara gunes carpmaz derler ama
    bu belirtiler ve hikaye gunse carpmasını gosteriyor
    seker yedirmeye calisma yemekte zorla yedirme sadece gagsına 2-3 damla su damlat birer saat arayla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Antibiyotik ve vitamin verebilirsin.
    Hava değişimlerinden uzak tutmaya çalış.

Edit:
    Vitamin olarak Avisol verebilirsin.
    www.biyoteknik.com
    BIYOTEKNIK
    http://www.biyoteknik.com/AVISOL.HTM

Ne olursa olsun yemek yedirmeye çalış.

Eğer yemek yemeyi keserse yumurta sarısı+bisküvi+su karışımını bir şırıngaya koyup azar azar yedirmeye çalış.

Eğer ishal ise avidiare kullanabilirsin.
    Antibiyotik için bir öneride bulunamayacağım ama google'da surf yap.Bir çok pet forumları var.Oralarda daha çok yardımcı olacak bilgiler bulabilirsin.

Geçmiş olsun.

Evet bu Avisol denen ilaç ben de kullanmıştım muhabbet kuşum için. Sanırım adı öyleydi, yaklaşık olarak kırmızı veya kahverengi renkli bir şişesi vardı. Gerçekten faydası oluyor halsizlik durumu için. Bazen çok halsiz oluyorlar, ben çok korkardım ölür diye, arada gözlerini falan kapıyordu, uyumasına bile izin vermemiştim. Kurtardım hayvanı. Çok seviyordum onu fakat malesef 20 Mayıs 2004'te öldü. Ölürken ben de yanında değildim bir şey yapamadım.

• arkadaşım çay bardağının çeyreğine su koy büyükler için olan aspirini at erit içinde ve bir çay kaşığı ondan içir kuşa ben çok yaptım gerçekten çok işe yarıyor inan bana 12 senedir kuş besleyen biri olarak söylüyorum..kuş ilaçlarından çok daha etkili
  • quote:

Orjinalden alıntı: red a!ert

arkadaşım çay bardağının çeyreğine su koy büyükler için olan aspirini at erit içinde ve bir çay kaşığı ondan içir kuşa ben çok yaptım gerçekten çok işe yarıyor inan bana 12 senedir kuş besleyen biri olarak söylüyorum..kuş ilaçlarından çok daha etkili

red a!lert hani senin kuş ötmüyordu yıllar önce ölmüştü ölüsünü mü saklıyorsun kıyamadın herhalde e tabi o kadar sene sonra senin vücudundan bir parça olmuştur artık

• Merhaba arkadaşlar.

Arkadaşlar çok şükür kendine geldi!!!

Şu an tüylerini düzeltiyor. Artık kusmuyor. Arasıra yemliğine gidip atıştırıp geri çıkıyor. Onunla konuştuğum zaman karşılık vermeye başladı. Az biraz halsiz bir görünümü var. O da yakında geçer ne de olsa hastalık atlattı dimi..

Off yaa acaip rahatladım. Meğerse onun gibi bir kuş dünyaya gelmezmiş. Çok sevinçliyim çoookkk!!!

Söylediğiniz ilaçların isimlerini aldım. En yakın zamanda temin edicem.
    Bundan sonra güneşmiş rüzgarmış hayatta. benim kuşumdan uzak artık.

Arkadaşlar çok sağolun yaa beni bu durumda yanlız bırakmayıp fikir babası oldunuz. Gerçekten çok sağolun.

• kuşları hastalanan eski arkadaşlarımız:

neyse iyileştiğine sevindim. listeye bakarsan herkesin mutlu sona ulaşamadığını görürsün.
    yaz geldi bir daha sakın güneşe ya da hava cereyanına açık bir yere bırakma kuşunu.

ayrıca ona eş almayıda unutma.
    ama yaşları yakın olsun yoksa anlaşamıyorlar.

• Citizen kullanıcısına yanıt

Avisol'ün hangi ilacını kullandınız? Tam olarak isim verir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: eski_nesil

Ulan citizen dün akşam ne yediğini hatırlıyor mu ki gidip 14 yıl önceki ilacı soruyorsun...

• quote:

Hatırlamıyorum hocam üzgünüm

O zamandan bu zamana ilacın formülü de değişmiş olabilir bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Hatırlamıyorum hocam üzgünüm

O zamandan bu zamana ilacın formülü de değişmiş olabilir bu arada

Alıntıları Göster

Citi özledik seni ya

Whatsaptan mesaj aticaktim geçen çekindim daha sık uğra buralara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim muhabbet kuşu da hafiften ishal olmuştu araştırırken bu konuya denk geldim. Tam da bu ilaç hakkında yorum arıyordum. Sonra fark ettim ki mesaj çok eski yine de bir umut yazayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 16 Haziran 2020; 12:20:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim muhabbet kuşu da hafiften ishal olmuştu araştırırken bu konuya denk geldim. Tam da bu ilaç hakkında yorum arıyordum. Sonra fark ettim ki mesaj çok eski yine de bir umut yazayım dedim.

nasıl oldu hocam kuşunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Citi özledik seni ya

Whatsaptan mesaj aticaktim geçen çekindim daha sık uğra buralara

Alıntıları Göster

meşguliyet panpa   her zaman yazabilirsiniz beklerim efem  

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

nasıl oldu hocam kuşunuz

Alıntıları Göster

Hocam birçok muhabbet kuşum oldu; geneli ya mikrobik ishalden ya da kursak mantarından öldü. Çevremde de muhabbet kuşundan anlayan bir veteriner hekim yok. Araştıra araştıra, tecrübeli kişilere sora sora antibiyotik tedavisi uygulamaya karar verdim. Yaklaşık 5 gündür devam ediyorum, ishal tamamen bitti. Kuş kendine geldi diyebilirim. Ama bu yazıyı okuyacak arkadaşlara peşinen söyleyeyim kesinlikle tedaviyi kendi kafalarına göre yapmasınlar ben mecburiyetten yaptım.

Hocam bu arada sizin şimdi muhabbet kuşunuz var mı?

• Mutlu bir Adam M kullanıcısına yanıt

Üstte yazdım.

• quote:

Hocam bu arada sizin şimdi muhabbet kuşunuz var mı?

Benim şimdi kuşum yok hocam. Çok kolay ölüyorlar, 2014'te almıştım, üzgün üzgün bakmaya başlayınca anladım ki ölecek, aldığım yere geri götürdüm (daha bikaç günlük olduğundan henüz bi bağ oluşmamıştı aramızda). Kedi gibi daha üst bir hayvana geçtim  

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bizim çok sevdiğimiz, soframıza gelen konuşan, yanımdan ayrılmayan 6 aylık kuşumuz kapıya sıkıştı öldü, 3 gün ağladık

ölüm hayvanın ölümü de olsa kötü hocam, okula gelince yanımdaydı hep, şimdi yok

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.