Arkadaşlar yaklaşık 2.5 aylık jumbo cins muhabbet kuşumu aldıktan 1 ay sonra az önce kafesinden çıkardım. Önceleri defalarca kafesin kapağını açmama rağmen çıkmamıştı. Aslında ele alınmayacağını çok iyi biliyorum ama babama bir türlü anlatamadım hayvanı zorla yakalayarak dışarı çıkardı ve o panik anıyla kendini duvarlara vurdu. Öyle sesler geldi ki çektiği acıyı tahmin edebiliyorum. Kafesin içine tekrar alır almaz kusmaya başladı ve yediklerini çıkardı. Şu an sakin gibi ama bundan sonrasında ne yapmamı önerirsiniz bana olan güvenini kaybetmiş midir? elime gelmiyor ama kafese yaklaşınca sevincini belli ediyordu anında , farkedebiliyordum. Bilgili arkadaşlar yol gösterirse çok sevinirim moralim çok bozuk :(
sende duvara kafa at empati yap.
Fiziksel bir hasar yoksa hayvana vitamin takviyesi yap. Toparlansın ve de hayvana elleşmeyin. Bırakın alışsın iyice ondan sonra içeri girmek istemez zaten. Babana elletme hayvanı.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: DobleArmadas
sende duvara kafa at empati yap.
Evet ondan.
quote:
Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.
Fiziksel bir hasar yoksa hayvana vitamin takviyesi yap. Toparlansın ve de hayvana elleşmeyin. Bırakın alışsın iyice ondan sonra içeri girmek istemez zaten. Babana elletme hayvanı.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim hemen vitamin takviyesine başlıyorum.
benim tosun da camı açık sanıp. Özgürlüğe doğru kanat çırparken bir anda yerde buldu kendini. Burnunun üzerindeki et sıyrılmıştı biraz ve kan toplanmıştı. Sıyrılan kısmına nemlendiricili krem sürdüm biraz ve suyuna vitamin kattım bi kaç gün şimdi turp gibi çok şükür.
Hantaldır jumbolar,salmamalısın ;)
1 aydır kafesin içindeki kuşu hiç çıkarmazsan olacağı budur yani. biraz kuşunu yormalısın. yani biraz enerji harcamalı kuşun. yoksa hantal kalır. Arada sırada kuşu cıkaracaksın ama odanın kapısı penceresi kapalı olcak. kuşun saga sola çarpıcak yeri olmucak, kanepenin arkasına falan düşmesin. kafesin kapısını acıcaksın ve cıkarcaksın, sonra biraz peşinden koşucaksın en sonda yorulcak zaten kuşun. fazla uçmucak kısa mesafeli uçmaya başlıcak ozaman biraz dur. sonra biraz daha yormalısın kuşunu, bunu antreman olarak düşünmelisin zamanla alışacaktır..
Çiftleşme isteği artan kuşlar bazen aşırı tepki verebiliyor bilginize.
ben hiç örtmedim sadece ilk başta bir hafta örttüm kapağını sonra hep acıktı camın önüne kadar gider ordan geri dönerdi ağzımdan yemek yerdi bazen yatağımın yanına tünerdi daha neler neler kapağını örtme pisliğini temizlerim dersen elini yavaş yavaş yaklaştır hızlı yanaşma sakın iyileşir korkma uçmasında ve kanatlarında birşey yoksa vitamin ver marul ver ama marulu çok verme ishal olur geçmiş olsun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme