Şimdi Ara

Muhabbet kuşum öldü hayatımın en acı günü. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
9.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 11 52 7

quote:

Orijinalden alıntı: TheCgn

quote:

Orijinalden alıntı: Bruslii

Ne dertsiz hayatınız var gençler, büyüyünce unutursunuz

Kardeşim ot kafali misin ya ? Annen baban olse (Allah korusun) eheh buyuyunce geccek zaten ehehe mi dicen. Hic hayvan beslememissin belli ki... O hayvanlar bi zaman sonra ailenin bir parcasi oluyor. Sanki ailenden biri ölmüs gibi üzülüyorsun o hayvan ölünce.

Aslinda brus un haklilik payi var.. Yani uzuluyor insan ama sonucta kus mu olsun bir parmagin mi eksik olsun deseler kesinlikle kusun olmesini tercih ederdim

Dünya üzerindeki herkesin seçimi koşulsuz şartsız bu olurdu zaten ama konuyla ne ilgisi var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

quote:

quote:

quote:

Kardeşim ot kafali misin ya ? Annen baban olse (Allah korusun) eheh buyuyunce geccek zaten ehehe mi dicen. Hic hayvan beslememissin belli ki... O hayvanlar bi zaman sonra ailenin bir parcasi oluyor. Sanki ailenden biri ölmüs gibi üzülüyorsun o hayvan ölünce.

Aslinda brus un haklilik payi var.. Yani uzuluyor insan ama sonucta kus mu olsun bir parmagin mi eksik olsun deseler kesinlikle kusun olmesini tercih ederdim

Dünya üzerindeki herkesin seçimi koşulsuz şartsız bu olurdu zaten ama konuyla ne ilgisi var?

Yani elinde sikinti yok sagligin yerinde dert degil bunlar(kusun olmesi)

Yani adama bu secenek sunulmus gibi dusunup kuşu sagligi icin feda ettigini dusunsun gibi.

• Herkes değer kazanır ve o değer giderken aglatır [x(]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erich Fromm

quote:

quote:

quote:

Yani elinde sikinti yok sagligin yerinde dert degil bunlar(kusun olmesi)

Yani adama bu secenek sunulmus gibi dusunup kuşu sagligi icin feda ettigini dusunsun gibi.

Hocam anladım da o zaman hiç bir şeye üzülmemeli sana göre, sağlıktan başka. Hiçbir kutsalımız olmamalı narsist ve duygusuz olmalıyız.

Abarttın deme çünkü yorumuna göre örnekler zincir şeklinde uzarsa konu buraya çıkıyor.

• Çocukken babam 17 tane balık almıştı bana, ucuz bulmuş almış sağolsun çeşit çeşit...

Aradan bir ay falan geçti, sabah bi kalktım baktım şu köpek balığı görünümlü balık dik duruyor, öldü ölecek, çok üzülmüştüm, okula gidene kadar bildiğim ne kadar sure varsa okumuştum, yem falan vermiştim, işe de yaradı hayvan yarım saat içinde normale dönmüştü, sonraki gün oldu, balık yine iyi güzel yüzüyordu, okula gittim okuldan bi geldim, annem bana seslendi, balığın öldü dedi... Bi gün boyunca ağlamıştım, sonra teker teker hepsi öldü diğerlerine hiç ağlamadım...

Hayvan sevgisi çok farklı bir şeydir, eniştem anlatır, yazın yazlık bağa göçerler, 4-5 ay orada kalırlar, gençliğinde bir kere giderken de yavru kangal almışlar, 4-5 ay bakıp büyüttükten sonra şehire göçerken tekrar sahibine köpeği göndermek zorunda kalmışlar, köpeği gönderirken köpek koluma yattı gözlerinden yaş gele gele ağladı ama mecburen gönderdim köpeği diye anlatır... Kangaldan başka da ağlayan köpek yok diye biliyorum, bu da böyle bir anımdır sa.

• Benimde muhabbet kusum var 1 sene olcak nerdeyse askere gidicem 12 aralikta napcam biomiyorum brnden baska ilgilenende yok yanliz kalicak :(

• Benim kuşum da aldıktan 4 gün sonra öldü.Sadece 4 gün yaşadı ama hayvan ölmeden önce bana öyle bir baktı ki kalbime ateş düşürdü resmen.Sanki veda edermiş gibi son kez beni gördü.Apartmanın karşısına gömdüm hala da geçince hatırlarım.Allah yardım etsin hakikaten insan çok etkileniyor.

• Yıllar önce beslediğimiz bir sokak kedisi vardı. 3-4 gün halsizce duruyordu yemek vs yemiyordu ve maalesef ölmüştü. Çok da büyük değildi, yazık oldu.

• Seni çok iyi anlıyorum çok zor bir durum 17 yıllık muhabbet kuşum 4 yıl önce ölmüştü ailemizin bir ferdi olmuştu günlerce ağlamıştım bende.
  • Basin sagolsun dostum. Benimde muhabbet kusum 3 yil once oldu. Son anlarinda elimden, omuzumdan ayrilmiyordu. Aci bir durum gercekten. Suan bir tane daha besliyoruz. Ona'da cok alistik .

• quote:

quote:

quote:

Anana babana yazık. Senin gibi bir evlatları var. Adam muhabbet kuşuyla anasını aynı kefeye koymuş.

Evet! Karsinizda dedigimden gram bisey anlamamiş bir kanserli hücre... Bakin nasil da ortama uyum saglamaya calisiyor.

• Benimde başıma geldi evin maskotuydu çağırınca geliyodu.Hastalandı götürmediğimiz yer kalmadı.İlaç veriyorduk,bir gün kafesten çıkardım bitkindi koynuma girmeye çalıştı annem kardeşim yanımdaydı kuş resmen bana sığınıyordu olacakları anladım kafede koyup içeriye götürdüm kuşum ölüyordu resmen gözlerimin önünde bakmaya dayanamadım odanın kapısını kapattım babam gelene kadar içeri girmedim babam gelince kuşu gömdü ve tabi ailecek gözler şelale kalbimde bir burukluk yoldaşımızı kaybetmiştik.Çok pişmanım onu son anlarında yalnız bıraktığım için

• Bende bilirim, çok zor çok üzücü bir durum. Hayvanlara bu denli bağlanmak, sonrasında insanı çok üzüyor. Huzur içinde uyusun güzel kuşun.
  • Belki tam ölmemiştir doktora göründünmü? Kısırlığın çözümü vardır elbet tıp gelişti canını sıkma kardeşim.İlerde evlat edinirsin.O yetimlere bakarak sevap işlersin.

• Ne saçma salak muhabbetler ediliyor. İnsanla hayvan kıyaslaması bilmem ne. Ne boş insanlar var. Geçmiş olsun. Bizim de bu ay öldü muhabbet kuşumuzun bir tanesi hem de can çekişerek öldü gözlerinde yaş kalmış yavrumun. Veterinere götürdük kaç defa bir şeyden anladıkları yok. Verdiği ilaçla kuş son zamanlarında kusmaktan mahvoldu. Bu ölen 3. kuşumuz oldu şimdi bir tane kaldı bir daha almayı düşünmüyoruz. Bağlanınca zor oluyor gerçekten.
  • Benimde 5 yıllık kuşum 1 hafta önce falan öldü uzakta olmama rağmen ağladım. 2. kuşum her yerde arkadaşını aramış falan.
  • Ben de 2 Temmuz 2017'de 6.5 yaşındaki dostumu kaybettim.

Muhabbet kuşum öldü hayatımın en acı günü.

Onlara bağlanın arkadaşlar. Onlar bunu sonuna kadar hak ediyorlar. Onlar çıkarsız, karşılıksız severler sizleri. Onlar gözlerinizin içine öyle bir bakarlar ki soğuk kış gününde bile içiniz ısınır.

"Onlar" dediğim yalnızca muhabbet kuşları değil, tüm hayvanlar için geçerli bu söylediklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 14 Kasım 2017; 5:16:53 >

• Geçmiş olsun dostum, benim de bir kedim vardı dişiydi ve ismi de Pati idi. biz Pati'yi dışarı çıkabilmesi için heryeri açık tutardık (o zamanlar 1. katta oturuyorduk ve arka taraf bahçe ön tarafta sokaktı) işte bir gün benim güzel Pati'm çok halsiz bir şekil'de ön taraftaki pencere'den içeri girdi, o zaman ona araba çarptığını anlamamıştım. Benim güzel yavrum o kadar kötü iken öleceği son anda sırf vedalaşmak için kendini zorlamış ve eve gelmişti. Bu da benim hüzünlü bir anım, onu hala özlüyorum. diğer kedileri özlediğim gibi. uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın lütfen sadece anımı sizlerle paylaşmak istedim.

• Allah sabır versin kardeşim benim de kuşum var 3 yıldır benimle ben kapıya daha gelmeden bağırmaya başlar çok zor bi durum bazen onun öldüğunu düşünmek bile beni çok üzüyo sabret :(

• Hep yatar mıydı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.