Arkadaşlar merhaba, ben öncelik olarak kuşun vaziyetini anlatayım sizde bunlardan yola çıkarak kuşun neden bunları yaptığını ve nasıl eğitebileceğimi söyleyebilin. Kuşu(muhabbet) çok emin olmamakla birlikte 5-6 gün önce aldım. Kaç aylık olduğu hakkında hiç bir fikrim yok, aldığım petshop bana kuşun erkek olduğunu, evden geldiğini, aralarında en sakininin o olduğunu ve ısırmadığını kanıtlayarak gösterdi ben de buna tav oldum. Aldım kuşu geldim eve kutusundan kafesine koyarken uçtu kaçtı. Bende ince bir tülü üstüne atıp kuşu ellerimle tutup bir süre kafasını ve gagasının altını okşayıp kafesine koydum. İlk iki gün çok az yedi, çok az hareket etti ve çok fazla uyudu, hiç ötmedi. Üçüncü gün iştahı yerine geldi ve hafif hafif ötmeye başladı. Bende yavaştan elimden yedirmeye başladım marul, dal darı falan verdim. Baş parmağım ve işaret parmağım arasındaysa yiyeceği hiç korkmadan yedi. Avucuma koyduğumda ise biraz zorlansa da(tellere çıkıp sağdan soldan yemeye çalışıyor) avucuma konup yedi(en fazla 45 saniye avucumda durdu). Hatta bazen sol elimle yemi tutup sağ elimin işaret parmağımı kaldırdığımda parmağıma konup yediği de oldu.(15 saniye falandır) Ama dördüncü gün itibariyle kuş ben onun olduğu odada değilken sesli olarak ötüyor ben yanına gelince ise susuyordu. Muhabbet ettiğim zaman bana yaklaşıp dinliyordu bazen. Ama benle konuşmuyor. Dün ise tekrar parmağıma alıp kafesten çıkartmaya çalışırken kaçtı işaret parmağımı göbeğinin altına götürdüm ama gelmedi korkup sağa sola doğru yürüdü çok zorladığımda uçup kaçtı. Bir süre hiç bir şey yapmadım baktım olduğu yerden çıkmıyor(evin duvarındaki saate çıktı) ben de elimle ordan başka bir yere geçmesini sağladım ama havada uçmaya başladı bende uflayıp puflayıp koltuktan yere indim uçarken omzuma kondu(üstüm çıplaktı) omzumda baya durdu hiç hareket etmedi ama ben uçmasını riske edemedim çünkü zaten peşinde yarım saat koşturdum gelmesi için ve ertesi gün erkenden işe gitmem gerekiyordu o yüzden omzumu kafes girişine doğrultup içeri girmesini sağlamaya çalıştım ama kafesin üstüne çıktı ben de dal darının peşinden getirte getirte kafesin içine kadar sokturdum. Bugün de ele alıştırmak için izlediğim bir kaynak kuşun gagasının altını ve kafasını sevmemiz gerektiğini, böyle ele alışcanı söyledi ama kuşum hiç bir yerine dokundurmuyor, değdiğim an uçuyor.. Bu yazıyı yazmadan öncesi 5 saattir de kuşum çok fazla ötmeye bağırmaya başladı. Evde 4 kişiyiz kuş annem ile babamın genellikle olduğu oturma odasında duruyor ben yatak odamdayım bu yazıyı yazarken. Az önce yanına gittim ve sustu. Öpücük sesi yapıyorum ona sürekli, sesi çıkartmaya çalıştı ama ben gidince tekrar bağırmaya başladı. Lütfen yardım edin bu kuşun bu hareketlerinin sebebi ne olabilir? Bunu nasıl ele alıştırabilirim? Nolur detaylıca anlatın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55dolar55 -- 6 Temmuz 2024; 0:8:21 > |
Bildirim