Şimdi Ara

Muhabbet Kuşumun Ayağı Yumuk Kaldı, Açmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 5 yaşında dişi bir muhabbet kuşum ve yanında 3 yaşında eşi var. Daha önce 2 sezon yumurtladı ve yavrularını yetiştirdik. Kuş oldukça yıprandı. Eşi sağ olsun kafasında tüy bırakmadı. Ayrıca kuluçkada olduğundan ayakları yanlara ayrıldı ve uçma yeteneği yarı yarıya düştü.

1 hafta öncesine kadar bir şeyi yoktu. Şimdi fark ettim ki sağ ayağını tünek tutar gibi yummuş ve arka parmaklarını alttan öne doğru geçirerek ayağını bir kelepçe misali kilitlemiş. Bu ayağını hiçbir şekilde kullanamıyor. Sadece aksesuar gibi yanında taşıyor. Kafesin içinde gagası ve sol ayağı ile hareket ediyor. Açmaya ve parmağımı tutmasını sağlamaya çalıştım, ama bir süre sıkıca tuttuktan sonra ayağını serbest bırakıp tekrar sıkıyor ve kilitliyor.

Eşi onu yuvanın içinde adeta paspas gibi kullanıyor ve çoğunlukla üstünde duruyor. Çok güçlü ve baskın bir eş. Kontrol %100 onda. Yemini o yediriyor ve yuvadan çıkmasını istemiyor.
    Ayırmak istedim, ama birbirlerini o kadar çok istiyorlar ve bağırıyorlar ki sevenleri ayırmaya dayanamadım.

Bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Ne yapmam gerekir? Doğruca veterinere götürmek isterim, ama buralarda veteriner yok. Varsa bile kuşlarla ilgilendiklerini sanmıyorum. Varsa bu mevzuu hakkındaki ilâçları internet üzerinden bulabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.A.N.G.A.K.A -- 18 Aralık 2010; 3:01:14 >

• B vitamini ve kalsiyum eksikliğinden felç olmuş olabilir, eşleri ayırmanız, b vitamini ve kalsiyum ağırlıklı bir diyet uygulamanız gerekebilir, eşler birbirini görmesin bağırabilirler bir daha eş olmaları sorun olabilir ama dişi olan çok yıpranmış dinlenmesi lazım
  • kuşun yaşı bayağı ilerlemiş acele veterinere götürmende fayda var
  • Bizim de 11 yaşında bir muhabbet kuşumuz vardı, ayağını kafesin arasına sıkıştırdıktan sonra o şekilde kırık gibi kalmıştı. Tek ayak üstünde durabiliyordu sadece.
    Veteriner bir vitamin ilacı tavsiye etmişti suyuna 1-2 damla kadar damlatıyorduk tam hatırlamıyorum, 1 ay falan sonra iyileşmişti ayağını düzgün tutabiliyordu.
    İnternet yerine gözünü para bürümemiş bir veterineri telefonla arayıp yardım isteyebilirsiniz, orada veteriner bulamadığınızı belirtirseniz seve seve yardımcı olacaktır.
    Orada veteriner varsa kuşlarla da ilgilenir, tüm hayvanlarla ilgileniyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Bizim de 11 yaşında bir muhabbet kuşumuz vardı, ayağını kafesin arasına sıkıştırdıktan sonra o şekilde kırık gibi kalmıştı. Tek ayak üstünde durabiliyordu sadece.
    Veteriner bir vitamin ilacı tavsiye etmişti suyuna 1-2 damla kadar damlatıyorduk tam hatırlamıyorum, 1 ay falan sonra iyileşmişti ayağını düzgün tutabiliyordu.
    İnternet yerine gözünü para bürümemiş bir veterineri telefonla arayıp yardım isteyebilirsiniz, orada veteriner bulamadığınızı belirtirseniz seve seve yardımcı olacaktır.
    Orada veteriner varsa kuşlarla da ilgilenir, tüm hayvanlarla ilgileniyorlar.

Bizim muhabbet kuşumuzun da ayağı perdeye takıldığında aynı şeyleri yaptık. Veterinere götürdük, ayağı üst taraftan kırılmış. Kendisi şırınganın içine kalsiyum ve birşey daha doldurdu bize verdi. Her gün üçer damla sanırım ağzına damlatıyorduk. Hatta kafesin içine yuva gibi bir kısım yapmıştık, oraya gidip oturuyordu. Tamamen düzelmişti ama 6 - 7 ay sonra ne yazık ki rahmetli oldu...

• Bizim ki de bir süre sonra ölmüştü. Hastalıktan sonra iyice güç kaybetmişti onun etkisi olabilir diye düşünüyorum.
    Ama hayvan da 12 yaşına basmıştı, yaşlılıktan da olabilir tabi. Ayağı takılmadan önce de çok iyi yürüyemiyordu,
    aynı yaşlı insanlar gibi yavaş yavaş yamuk adımlarla basıyordu. O şekilde yürüdüğü için telin araya sıkıştırmış ayağını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.