Şimdi Ara

Muhabbet kuşumun burnu renk değiştirdi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
154.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    "otostopçu" demiş zaten ama resim koy emin olamıyorsan yardım ederiz. dişilerde çere mavi olabilir ama fazla koyu olmaz ve eğer mavilik, pembelik filan varsa burun deliği çevresinde beyaz halkalar olur. çere zaten beyaz, buz mavisi, toz pembe gibiyse o beyaz halkaları ayırt edemezsin, çünkü çere rengiyle aynıdır. erkeklerde ise yavruken pembe-mor arası yada et rengi gibi ve çere tamamen tek renklidir, burun deliği çevresinde beyazlık çok hafif olabilir yada yoktur. yetişkinlerde ise mavidir ancak albino, lutino ve çekinik parçalılarda yetişkinlikte çere rengi maviye dönmez. pembe-mor gibi olur yine. dişilerde ise kızgınlık zamanı kahveye döner renk ve pullanmış gibi bir çere görüntüsü oluşur...
  • Benim dişi kuşumun burnu koyu kahverengi idi yanına bitane erkek muhabbet kuşu aldım halen burnu koyu kahverengi idi kuşçuya sordum yumurtalık al bunlara dedi aldım içerisine bişey konulmucak dedi koyarsan kuş yumurtalığa girmez dedi bende koymadım evde kafese taktım yumurtalıgı karanlık bir odaya koydum 1 gece orda kaldı sabah baktığımda dişi kuşumun burnu koyu kahverengi iken bem beyaz olmuştu yumurtalıkta aynıydı içine bile girmemişti [(((sizce bunun nedeni ne ola bilir ne yapmam lazım cevaplarınızı bekliyorum))]

• Benim dişi kuşumun burnu koyu kahverengi idi yanına bitane erkek muhabbet kuşu aldım halen burnu koyu kahverengi idi kuşçuya sordum yumurtalık al bunlara dedi aldım içerisine bişey konulmucak dedi koyarsan kuş yumurtalığa girmez dedi bende koymadım evde kafese taktım yumurtalıgı karanlık bir odaya koydum 1 gece orda kaldı sabah baktığımda dişi kuşumun burnu koyu kahverengi iken bem beyaz olmuştu yumurtalıkta aynıydı içine bile girmemişti [(((sizce bunun nedeni ne ola bilir ne yapmam lazım cevaplarınızı bekliyorum))]

• biraz hort olacak belki ama kralomer82 nin sorduğu şeyi ben de merak ediyorum.
  • yanlız kralomerin sorduğu soruyu ben aylardır arıyorum benim dişi kuşun ceresi mavi bu daha iftleşmeyeceği anlamamı gelir nceden kahverengiydi ve yumurta veriyordu
  • Benim dişi kuşuma da olduydu bir şey olmaz bir anlama da gelmez cinsiyetinden emin değilsen altını yokla iki tane top varsa erkek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralomer82

Benim dişi kuşumun burnu koyu kahverengi idi yanına bitane erkek muhabbet kuşu aldım halen burnu koyu kahverengi idi kuşçuya sordum yumurtalık al bunlara dedi aldım içerisine bişey konulmucak dedi koyarsan kuş yumurtalığa girmez dedi bende koymadım evde kafese taktım yumurtalıgı karanlık bir odaya koydum 1 gece orda kaldı sabah baktığımda dişi kuşumun burnu koyu kahverengi iken bem beyaz olmuştu yumurtalıkta aynıydı içine bile girmemişti [(((sizce bunun nedeni ne ola bilir ne yapmam lazım cevaplarınızı bekliyorum))]

kızgınlığı geçmiş kuşunuzu aydınlık ve sessiz bir ortamda yüksek bir yere koyun.

• Thecrow. kullanıcısına yanıt
    Ben 5 takım muhabbet kuşu aldım hepsinin yavrusu vardı aldığım da yavru ları büyüttü 6 ay oldu yeniden yavrulamadilar ama daha yeni cere renkleri koyu kahverengi oldu bide çatlak çatlak yuvaya da giri yollar nezaman yumurtlar

• quote:

Orijinalden alıntı: senel29

Ben 5 takım muhabbet kuşu aldım hepsinin yavrusu vardı aldığım da yavru ları büyüttü 6 ay oldu yeniden yavrulamadilar ama daha yeni cere renkleri koyu kahverengi oldu bide çatlak çatlak yuvaya da giri yollar nezaman yumurtlar

Yakındır hocam tavsiyem kuşlarınıza iyi bakmanız sadece yavru almayı düşünmeyin beslenmelerine dikkat edin lütfen ara arada dinlendirin

• Yavrular yuvadan atla diktan sonra follugu söktüm daha takalı 1 ay oldu yani 5 ay dinlendirdim daha fazlamı dinlendireyim bakımı içinde hergün yemini suyunu degistiriyorum kafeslerinide haftada 2 kez temizliyorum

Muhabbet kuşumun burnu renk değiştirdi

• Hocam merhabalar biz erkek diye ceresi mavi bi kuş aldık dünden beri ceresi kahverengi dolaşıyo ben anlamadım bu niye böyle oldu :D

Soldaki gibiydi burnu maviydi kahverengi oldu 2-3 gündür öyle dolaşıyor. Son durum nedir bana bi söyleyebilir misiniz, hangisi erkek hangisi dişi? :D

• Kahkaha attım.
  • Merhaba arkadaşlar benim iki tane biri dişi biri erkek muhabbet kuşum var aldığımdan beri yaklaşık 1sene oluyor şimdi de muabbet kuşlarımın burunları kırmızıya döndü bilgisi olan varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: sait...

Merhaba arkadaşlar benim iki tane biri dişi biri erkek muhabbet kuşum var aldığımdan beri yaklaşık 1sene oluyor şimdi de muabbet kuşlarımın burunları kırmızıya döndü bilgisi olan varmı

ilginç resim varmı
  • kuşunuz dişi bende yavruyken açık maviydi erkek sanıyordum birkac ay geçti kahverengi olduve iyice kızarmış gibi oldu burnu dedim bu döndü heralde afsadfsgsadg sonraöğrendikki dişiymiş olsun kızımıseviyorummm :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.