Arkadaslar ben Almanya`da yasiyorum.Bundan yaklasik 3 hafta kadar once Turkiye gazetesinin matbaa ve abonman bolumunde asgari ucret hesabi ile ise baslamistim.
Calistigim yer Fox Turk ile ayni kampuste yani Ihlas Trade&Media centerin icerisinde.Bugun mola da bahcede sigara icerken bir adamla ufak bir muaahbbetimiz oldu.Düzgün ve akici bir Türkcem oldugunu soyledi ve Fox tv` de muhabir olarak is teklifinde bulundu.Bu isin inceliklerini bilen birileri var ise ufak bilgi isteyecektim.
Simdiden tesekkur ederim...
Şimdi sana şöyle açıklayayım.Bir bölümü alaylı bir bölümü mekteplidir bu muhabirlerin.ben 5 senedir gazetecilik okuyorum.Ama sadece okulla yada düzgün Türkçeyle olacak iş değil.Ya çok küçük yaşta sektöre gireceksin.Yada adamakıllı okulunu okuyacaksın.Ben şimdiye kadar gel seni muhabir yapalım diyerekten muhabir olan muhabir görmedim.Yani sallamış bu amca sana biraz.Şimdi sen daha 3 haftadır bu işteymişsin.Diyelimki haber yapman gerekecek.önce gidip haberi bulacaksın.Metnini hazırlayacaksın ki metni hazırlamak için sadece biz kaç tane ders gördük sayısını hatırlamıyorum.Falan filan.