Şimdi Ara

Mühendis Abinizden Tercih Önerileri, Hayat Dersi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
16
Favori
30.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konuda ne kadar memur zihniyetli insan var. hayata atılmaktan korkmayalım, kendini çok iyi geliştirdiği halde işsiz kalan biri olmaktan da korkmayalım.
    bilge rançonun da dediği gibi sen mükemmel olmaya çalış o zaman başarı zaten peşinden koşar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

quote:

Orijinalden alıntı: Naix

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: emirk

hocam ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ kaldırıldı tek dalda birleştirildi diye biliyorum ELEKTRİK-ELEKTRONİKLE?

Öyle bir şey yok yahu.

Sadece YÖK'ün kararı ile iki bölümün diploması artık denk hâle getirildi. Bu da ayrı bir saçmalık ya, neyse...

böyle bi açıklama var mı gerçekten ya elektrik mühendisliğinin pek bi olayı kalmamış o zaman

Saçmalama asıl EE'in bir numarası kalmadı demektir bu. Puanlar nasıl düşecek o zaman seyredin.

Elektrik Müh. 'nin EE ye göre tek avantajı kamuda iş alımlarıydı. Kariyer net ve benzeri sitelere girdiginizde elektrik müh arayanların %99'u nun Elektrik / Elektrik Elektronik Müh diye aradığını göreceksiniz. Kamuda ki avantajının da kalkması ile Elektrik Müh. asıl avantajını kaybetti gibi. Ama yinede alanı çok geniş bir meslek Elektrik de bir dünya Elektronik ayrı bir dünya o yüzden iş bulmamak için çok uğraşmak lazım bence bu bölümlerde :)

• arkadaşlar zaten kamuya girmek isteyenler idelist hedefleri olanlar değiller. rahatlıklar harita, jeoloji gi,bi kıytırık şeyler okuyup girin adam haklı. bir endüstri, ee, bilgisayar bitiren 3-5 yıl aç gezsin adam gibi dil konuşabiliyorsa zaten devletin 3-5 katını yavaş yavaş alacaktır.

sonra yarın birgün 20-25 bin lira alan fabrika müdürlerine bakıpta benim neyim eksikti demesinler.
  • Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olup da devlette çalışmak isteyecek kadar dar görüşlü insan yoktur herhalde.
  • ya bir halt olamayacak ya da olmamış ya da saçma sapan mühendisliklerde ve okullarda okuyan insanlar gelip de belirli okullara ve bölümlere boşuna laf atmasın. Araştırın falan filan demiş bir kaç kişi de.. Kendileri ne kadar araştırma yapmış da bu başlığa yazmış merak ediyorum açıkçası. Sınava girecek insanları da kandırmayın yok top listesiymiş yok worst listesiymiş (bir de ingilizce yazıyor arkadaş türkçesi yok galiba), herkesin istediği olsun. Bölümler hakkında da en geniş bilgiyi okulların sitesinden bulabilirsiniz.

Herkese başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trivento -- 25 Haziran 2011; 20:27:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Something

Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olup da devlette çalışmak isteyecek kadar dar görüşlü insan yoktur herhalde.

Görüş genişliği ile ilgili bir şey değil bu. Türkiye'de yaşıyoruz, özel sektörün hâli ortada. Adam şartları beğenmez (Ayda 800-1000 TL verip hafta sonu dahil çalıştıran yerler var.), patron zihniyeti canına tak eder, gösterilen muameleyi beğenmez ya da en kötü ihtimalle doğru dürüst iş bulamaz.

Bu durumda da insan ister istemez kapağı devlete atmaya çalışıyor. Çünkü devlette iş garantisi ve düzenli bir gelir mevcut.
  • quote:

quote:

Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olup da devlette çalışmak isteyecek kadar dar görüşlü insan yoktur herhalde.

Görüş genişliği ile ilgili bir şey değil bu. Türkiye'de yaşıyoruz, özel sektörün hâli ortada. Adam şartları beğenmez (Ayda 800-1000 TL verip hafta sonu dahil çalıştıran yerler var.), patron zihniyeti canına tak eder, gösterilen muameleyi beğenmez ya da en kötü ihtimalle doğru dürüst iş bulamaz.

Bu durumda da insan ister istemez kapağı devlete atmaya çalışıyor. Çünkü devlette iş garantisi ve düzenli bir gelir mevcut.

Bazı kamu kurumları çok ciddi ücretler ödüyorlar bilgisayar mühendislerine. Özellikle kamu bankalarının bilgi sistemleri müfettişleri için önerdikleri ücretler çok yüksek. Merkez Bankası vb. keza cidden iyi imkanları var. Yalnız dediğin gibi kpss'ye giren bile oldukça azdır çünkü imkanlar geniş.

• quote:

quote:

Bilgisayar Mühendisliği konusunda bilmiyorum ama Tıpta hiç de düzenli gelirlerin olduğunu söylemem.Babam 22 yıllık uzman doktor mesela.Hastane havuzuna gelen paraya göre maaş alıyor.Aydan aya 2000-3000 farkedebiliyor bazen.Bir ay 5000-6000 TL alıp,sonra tak diye 2000-3000lere düşebiliyor.

İkincisi,bilgisayar mühendisi alacak 10 tane devlete bağlı kuruluş varsa,100 tane özel şirket vardır.İş olanakları daha geniş bence ve 800-1000TL'ye çalıştırılıyor dediğin adam zaten kıytırık bir üniversiteden mezun ya da kendini hiç geliştirememiş bir adamdır.İşinde gerçekten iyi olursan o bin TL,haftalık hatta günlük maaşın bile olur.Yani ben 4 yıllık üni. bitirdim.Bak,iş yok özelde ile olmuyor.O maaşın miktarı tamamen kişinin niteliğine bağlı.Ben 3.Ligde oynayıp da yıllık 1 milyon euro alan adam görmedim.Neden,hak etmiyor çünkü.Süper Lig'deki adam 3-4 milyon alıyor.Neden,çünkü kendini geliştirmiş ve işinin en iyilerinden olmuş.Bu her meslekte böyledir.

• quote:

quote:

quote:

Bilgisayar Mühendisliği konusunda bilmiyorum ama Tıpta hiç de düzenli gelirlerin olduğunu söylemem.Babam 22 yıllık uzman doktor mesela.Hastane havuzuna gelen paraya göre maaş alıyor.Aydan aya 2000-3000 farkedebiliyor bazen.Bir ay 5000-6000 TL alıp,sonra tak diye 2000-3000lere düşebiliyor.

İkincisi,bilgisayar mühendisi alacak 10 tane devlete bağlı kuruluş varsa,100 tane özel şirket vardır.İş olanakları daha geniş bence ve 800-1000TL'ye çalıştırılıyor dediğin adam zaten kıytırık bir üniversiteden mezun ya da kendini hiç geliştirememiş bir adamdır.İşinde gerçekten iyi olursan o bin TL,haftalık hatta günlük maaşın bile olur.Yani ben 4 yıllık üni. bitirdim.Bak,iş yok özelde ile olmuyor.O maaşın miktarı tamamen kişinin niteliğine bağlı.Ben 3.Ligde oynayıp da yıllık 1 milyon euro alan adam görmedim.Neden,hak etmiyor çünkü.Süper Lig'deki adam 3-4 milyon alıyor.Neden,çünkü kendini geliştirmiş ve işinin en iyilerinden olmuş.Bu her meslekte böyledir.

Yahu ben çok karamsar mıyım, yoksa sanal alemde mühendislerin toplandığı bazı forum sitelerinde millet boş yere mi şikayetçi? Bu şikayet edenler arasında ODTÜ, İTÜ mezunu da görüyorum bazen ve hiç de öyle söylediğin gibi "haftalık ya da günlük 1000 TL kazanç" diye bir şey yok.

Tıptan bahsetmiyoruz öncelikle. O "tak diye düşüş" sonucu aldığını söylediğin 2000-3000 TL çoğu mühendis için gayet iyi bir para. :) Vah vah...

En basitinden şunu söyleyeyim: Gördüğüm iş ilanlarının çoğunda 30 yaş sınırı mevcut. İşveren 30 yaş altı istiyor, bazıları da şaka gibi "deneyim" istiyor. Yani 30'undan sonra işsiz kalsak vay hâlimize! Ne yapacağız bu durumda?

• o 1000 liraya şikayetçi olanlar ilk başlayanlardır. bunu kimse inkar edemez, yeni mezun hiçbir mühendis bir halt bilmez. devletin verdigi para genelde özelden en başlarda iyidir. 10 yıllık deneyimli bir(endüstri,bilgisayar, elektronik) mühendisin bin tl ye çalıştıgını goster her türlü abi diyim sana. ama sana 10 yıllık tecrübesi olan aç gezen jeoloji, maden vs. kıytırıkları sayarım sana.

devlette maaş sabit 2400 atılma derdin yok yat aşşagı.

özel 1000 den başlarsın beynin varsa 50 bin+ bile olur. işte bu kaymak kısımdakiler ; endüstri, bilgisayar, elektronik, makina bölümleridir. yani adamın saydıgı sözüm ona "worst" listesi.
  • quote:

O kadar işkence çekip ömrüm boyunca aynı maaşı alacağıma okumam daha iyi.
  • benim kuzen İÜ bilgisayar dan mezun oldu ve 4. senesi şuan 6 bin lira kazanıyor. ilk işine 2 bin lira ile başladı. ayrıca 7 yıldır sektörde olan 2 yıllık programcılık mezunu tanıdığım 3 bin lira kazanıyor. bir başka tanıdığımda haliç üni bilgisayar mezunu oda kendi şirketini kurdu. yani bütün olay kişide bitiyor. ve üniversiteden yeni çıkmış mezun kesinlikle mühendis olmuyor. sağda solda ağlayıp sızlayanlar diploma aldı diye kendini mühendis sanan tayfa . üniversite eğitimi sadece temel verir gerisini sen inşa edersin kimse gelip sana öğretmez tek başınasın.
  • Sınavdan dönünce yazıcam
  • 2-3 bin muhendis icin iyi paraymis da bilmem neymis de
    5 senelik tecrubesi olan iyi bilg. muh -sektore bagli olarak degismekle beraber- 5bin tl den az kazanmaz su anda.

ulan cevre muh.ler kazaniyor ayda 3bin lirayi
    polis, ogretmen maasi 2bin lira olmus
    neyden bahsediyorsunuz siz
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_stig
    2-3 bin muhendis icin iyi paraymis da bilmem neymis de
    5 senelik tecrubesi olan iyi bilg. muh -sektore bagli olarak degismekle beraber- 5bin tl den az kazanmaz su anda.

Abimi kızdırmayın Osmaaaan olum abime bir çay kap 2 sekerli tavşan kanı olsun isin garip tarafı haklısınız.
  • Abi kusura bakmada saçmalamışsın yani.Ona bakarsan her meslegın atama sorunu var her meslekte işsiz kalma olasılıgın var ozaman hiç üniversite okumamak gerekir.Ayrıca orman mühendisi ney allah askına ? jeoloji ney en dandik bölümleri en popüler bölümlerine yazmışın.Orman mühendisliği bitiren adam ne yapacak ?? veya okadar jeoloji mühendisi var açıkta onlar niye atanamıyor ? benım fizik hocamın karısı jeoloji mühendisi 5 senedir atanamıyor kusura bakma hiç inandırıcı bulmadım bu yazılarını.
  • quote:

Tamam paşam, sen haklısın. Benim okhüzlüğüm.

Ekleme: Çevre mühendisi 3000 TL mi kazanıyormuş ayda? Olabilir; ama bunun örnekleri tek tüktür. Böyle cımbızla alınıp sergilenecek örnekleri gösterip iş hayatını şatafatlı bir hâle getirmeyin.

Ona bakarsanız ortaokul mezunu olup birçok mühendisin sülalesini satın alacak kadar para kazanan insanlar var. O zaman hiç üniversite okumayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Haziran 2011; 11:58:15 >

• Hadi mühendislikler böyle biz ea'cılar ne yapalım ? Valla insan kendini bilir bende bildiğim için hukuk veya pdr filan kazanamam. Ticaret kafamın olduğuna inanarak işletme düşünüyorum. Tuttuğumu koparan bir yapım var denebilir ama mühendislikte iş tamamen insanın kendisinde biter. İşini iyi bir şekilde yaparsa muhakkak Türkiye ortalamasının üstünde bir para alır.
  • quote:

Sanayiye git bakalım şartlar nasıl? Karın tokluğuna çalışan insanları görünce bunları diyebilecek misin? Oturduğun yerden yazmak kolay tabi. Çevre müh.'te de ayda 3 alan herhalde Türkiye'de bir elin parmaklarını geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havenless -- 26 Haziran 2011; 11:52:27 >
  • Bu konuda biraz acemiyim bana laf düşmez tabi ama önemli olan kendinizi geliştirebilmek ve iyi bir üniversitede eğitim alabilmek insanlarla ilişkileriniz iyi olmalı,yabancı dil çok önemli ingilizce yetersiz kalıyor en az bir tane daha yabancı dili ana diliniz gibi konuşabilmeniz gerek,baya akıllı olmalısınız işinizde yükselmeyi bilmelisiniz.Ayrıca worst listesinin best listesi olması gerek bana göre tabi iyi bir üniversiteden mezunsanız bunca insan boşuna seçmiyor bu bölümleri zaten iyi bir üniden mezun olmadıkça kolay kolay iş bulamıyorsunuz (doktorluk,diş hekimliği,eczacılık,okul öncesi öğr. vs. hariç) örneğin işletme ve iktisat bölümleri her üniversitede var birçok mezunu var açıkta gezen ama benim kuzenlerimden biri itü işletme diğeri boğaziçi iktisat mezunu ve mezun olur olmaz çalışmaya başladılar maaşları ilk girdikleri zamankine göre çok yüksek,her türlü imkanları var araba bile verdiler altlarına.Kısaca önemli olan kişinin kendisi bölüm değil kendinizi biraz kasıp iyi bir üniversite kazanırsanız kendinizi de mümkün olduğunca geliştirirseniz sırtınız yere gelmez.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.