Şimdi Ara

mühendis arakdaşlar,abiler bir bakarmısınız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
2
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben sakarya üni. de bilg. mühendisliği okuyorum 66 binle girdim seneye bi daha girmeyi düşünüyorum ve hedefim tabi okul puanım yarıya düştügü için en yüksek ytü olabilir çünkü okulu tamamen bırakamam benim sorum su sakaryadan yıldıza gitmek için ygs lys calısmaya degermi oukl derslerini biraz boşlamam gerekicek ortalalamam düşük olabilir ama ytüye gidersem galiba hazırlık okıycam yada gecersem 1. sınıf bir sene kaybedicem değermi sizce

• Ygs lys bölümüne yaz istersen orada daha fazl yardımcı birilerini bulabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şunu sormak lazım YTÜye neden geçmek istiyorsun. Adam gibi mühendislik öğrenmek içinse dilsiz zaten adam gibi mühendislik öğrenemezsin mutlaka ingilizce şart. Sonra yeni sistemden haberim yok okuldan kaç puan geliyor, yarıya düşüyor derken kaç puan eksidesin? İyi kötü bir üniversite güzel bir bölüm kazanmışsın eğer çok puan kesiliyorsa boşuna kumar oynama bence. Notlarını yüksek tut başka biryere yatay geçiş yaparsın belki ytü olmaz ama başka yer olur. İlk sene herkesin hayalidir yatay geçiş yüzde 95 yapamaz ama 3.5-4 ortalama yapıp istanbula ankaraya gidenleride gördük isteyen çabalayan yapıyor...
  • eminmetehan E kullanıcısına yanıt
    sunun için ytü istiyorum adından dolayı bilmiyorum etiketi seven bir yapım var öbür türlüsakaryada gene kendimi geliştircem derslerime çlşcam ama nedense ytü yü istiyorum ama bu sne çok zor bi seçim e kadlım ygs lys calıssam okul dersleri aksıycak e adam gibi bişe yapmazzsam yatay geçişi yapamaya bilirm ilk iki sene kolay ortalama yapılıı bu sans elmden giderse normal bi şekilde emzun olurum 2 2.5 ortla benim hedefim 3.6 3.7 ortla mezun olmak
  • Bende senin gibi düşünüyordum okudukça ne kadar yanıldığımı anladım. Etiketin kalitesinin zerre önemi yok hangi okul yazdığının zerre önemi yok sadece diploma ve CV'ni ne kadar doldurabildiğin önemli. Bir kere yabancı dil olacak Efes türkiyenin büyük kurumsal şirketlerinden biri şuan adanada Makine mühendisi arıyor ciddi ileri seviye ingilizce istiyor. Adam uluslararası bir pozisyonda çalışmayacak fabrikadan çıkmayacak belkide yinede şirket ben böyle istiyorum diyor. En önemlilerinden biri dil, sonra sektörde sıkça kullanılan uzmanlaşılması zaman isteyen proğramlara hep hakim olacaksın. İyi yerlerde staj yapmaya gayret gösterecek yaparkende herşeye dikkat edip işi öğreneceksin. Bitirme tezinde de kendini gösterir güzel-yaratıcı-sektörle bağlantılı birşey yaparsan işsiz kalmazsın.

Ytünün sana doğrudan faydası şu olur büyük şirketlerde staj yapabilmen kolaylaşır. Eğer çevrende iyi yerlerde staj yapmanı sağlayabilecek birileri var ise onada gerek yok. Ytüde sakaryada aynı eğitimi veriyor tabiki oranın hocaları ve öğrencileri daha kaliteli rekabet sayesinde eğitim kalitesi yüksek ama istedikten sonra işin teorisini sakaryada da öğrenirsin. Ancak dediğim gibi sektör teoriyi yalamış yutmuş bilim adamı istemiyor. Uygulamada kusursuz çalışacak deneyimli adam istiyor sen kendini okul dışında da geliştir diplomayı al heryerde çalışırsın. Yok ben bitirdikten sonra yüksek lisans sonrada doktora yapacam diyorsan ytüye geçmeye bak yoksa 1 yıl boşa harcamaya değmez bence. İlk sene notlarını yüksek tut yatay geçişi zorla olmadı üzülme devam et...

Sakaryada hazırlık isteğemi bağlıydı? Keşke okusaydın bence ekle-sil bitmemiş olması lazım ama doğrudan 1e yazılmış birini hazırlığa geri alırlarmı emin değilim. Hazırlığa gider bir yandanda sınava çalışırdın en mantıklısı o olurdu senin için. İngilizce olmadan değerli mühendis olamazsın işin çok zorlaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 25 Eylül 2014; 19:03:05 >

abi sakaryanın hazılrıgını tavsiye etmediler acıkcası ing olayını kursla halledicem
  • quote:

Orijinalden alıntı: pos1941

abi sakaryanın hazılrıgını tavsiye etmediler acıkcası ing olayını kursla halledicem

Kursa 5-10 bin bayılmadıkça yine sakaryanın hazırlığı daha iyidir bence. Bende kütahyada hazırlık okudum şimdi iyi seviye ingilizce var. Ama dediğim gibi sınıfla aynı seviyede kalmadım intermediate'in az bişe üstünde bıraktı sınıf. Ben Upperı bitirip Advance'e geçtim hocayla 1e1 çalışıp. Herşey sende bitiyor okul sadece bir araç amaç değil. Eğer aracın iyi olursa istediğin noktaya daha kolay varırsın. Sakaryada seni o noktaya ulaştırır ama sen üzerine emek sarfedip uğraşman lazım. Neyse bence ana temayı anladın acele etmeden karar ver. 1 yıl boşa giderse gitsin o aşırı önemli değil önemli olan sonunda istediğin noktaya ulaşmandır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi bakın gardaşlarım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    teşekkür ederim hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.