Ilk okul,lise ve universite'yi Amerika'da okuyan, Turkce + 3 yabanci dil bilen ve master yapmis bir insaat muhendisi ortalama ne kadar maas alir Turkiye'de?
ben okuma yazma bilmeyen maKRO birini tanıyorum ayda 30milyar kazanıyor adını zor yazıyor
quote:
Orijinalden alıntı: SilverQuasar
quote:
Orijinalden alıntı: recaro
quote:
mühendisin maaşı sabit olmaz ki?
Bende enerji sistemleri mühendisliği okuyorum. Hayırlısı artık.
ıcınde enerji geçiyorsa herturlu iş bulursun hocam merak etme.
Ya bende öyle düşünüyorum ama arkadaşlar hava atıyor, büyük görüyor gibisinden zannetmesinler diye alttan alıyorum. Yoksa okuduğum bölüm tüm enerji sistemlerini kapsıyor; benim göreceğim dersler;
ilk yılda genel zaten hemen hemen aynı tüm mühendisler için. Bilirsiniz şimdi saymama gerek yok.
Hem biraz bölümü tanıtmış olayım. Belki bu olaylara heveslenen bir iki genci de bilgilendiririz.
Daha fazla bilgi almak isteyen netten araştırabilir bana ulaşmak isterse pm atabilir msn de konuşuruz.
hocam ben elektrık elektronık muh okuyorum hıc bır ortak dersımız yok senınkı tamamen enerjıyle alakalı dersler. bıze ılk ıkı sene temel bılgıler programlama dıllerı cızım programları elektrık-elektronık temellerı verıyorlar 3 sınıfta ınfaz edıyorlar sag cıkarsan son sınıfta proje yaptırıp yallah dıyorlar ben sag cıkabılıcemmı bakalm 3 ten habıre teori dersi bu teoriler benımkılerle hıc tutmuyor bırbırını baya sorun yasıyorum ben bıle senın alan ustune calısmak ısterım. elımde fırsat olursa kendımı enerjı sektorunde gelıstırmek ıcın gozumu kırpmadan kullanırdım
quote:
quote:
quote:
quote:
Ya bende öyle düşünüyorum ama arkadaşlar hava atıyor, büyük görüyor gibisinden zannetmesinler diye alttan alıyorum. Yoksa okuduğum bölüm tüm enerji sistemlerini kapsıyor; benim göreceğim dersler;
ilk yılda genel zaten hemen hemen aynı tüm mühendisler için. Bilirsiniz şimdi saymama gerek yok.
Hem biraz bölümü tanıtmış olayım. Belki bu olaylara heveslenen bir iki genci de bilgilendiririz.
Daha fazla bilgi almak isteyen netten araştırabilir bana ulaşmak isterse pm atabilir msn de konuşuruz.
hocam ben elektrık elektronık muh okuyorum hıc bır ortak dersımız yok senınkı tamamen enerjıyle alakalı dersler. bıze ılk ıkı sene temel bılgıler programlama dıllerı cızım programları elektrık-elektronık temellerı verıyorlar 3 sınıfta ınfaz edıyorlar sag cıkarsan son sınıfta proje yaptırıp yallah dıyorlar ben sag cıkabılıcemmı bakalm 3 ten habıre teori dersi bu teoriler benımkılerle hıc tutmuyor bırbırını baya sorun yasıyorum ben bıle senın alan ustune calısmak ısterım. elımde fırsat olursa kendımı enerjı sektorunde gelıstırmek ıcın gozumu kırpmadan kullanırdım
Eyvallah hocam, sizin bölümün metinide çok duymuşluğum vardır yani. Okulu bırakanlar mı dersin, uzatanlar mı dersin. Birsürü örnek var. Sana da kolay gelsin. Bir ortaklık kurarız, bir iki tane rüzgar gülü kurarız -aslında projeler çok da, burda anlatamam(yani anlatamam dediysem gizliliğinden değil zorluğundan)- ya da onun gibi bişey. Sonra Türkiye'ye elektirik satarız
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Eyvallah hocam, sizin bölümün metinide çok duymuşluğum vardır yani. Okulu bırakanlar mı dersin, uzatanlar mı dersin. Birsürü örnek var. Sana da kolay gelsin. Bir ortaklık kurarız, bir iki tane rüzgar gülü kurarız -aslında projeler çok da, burda anlatamam(yani anlatamam dediysem gizliliğinden değil zorluğundan)- ya da onun gibi bişey. Sonra Türkiye'ye elektirik satarız
sattırırlar adama
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
sattırırlar adama
Satarız hacı ya, pek çok firma var öyle. En basitinden sabancının birçok santrali var. Mesela izmitte bile var otoban kenarında. Ne akarsu ne güneş adamlar üretip satıyorlar valla.
quote:
Orijinalden alıntı: .IsTanBul.
quote:
Orijinalden alıntı: omeremrah
quote:
Orijinalden alıntı: judith
Türkiye'de bütün yeşil alanlar beton yığınına dönüştürülünce ne olacak peki sizin mühendislik ?
1- betonerma yapılar bizim sorunumuz değil, 2- çalışacağımız alanlar çok çok fazla, kağıt,yongalevha,mdf,kalem,kibrit,kalte kontrol,sunta lam,mobilya, parke, dekorasyon kağıdı, lambiri, karton, mukavva,gzete imalatı, dha bir çok şeyi,n betonerma yapıların artmasıyla ne ilgisi var ,
anlayabildiysen kafan çalışıyor demktir,.
bu saydıgın mesleklerde orman mühendiside çalısabılıyomu?
malesef bu dediğim alanların işletmelerinde orman end. müh ya da ağaç işleri end müh. çalışabilir mühendis olarak, ama mesela bir orman müh. şirket kendi özel ormanları varsa buraları en güzel biçimde koruyup yetiştirmesi için işe alabilir., bundan başka ztn orm. müh. çevre ve orman bak. istihdam ediliyor, orada orman end. müh. haksızlık yapılıyor niyemi, 2007 yılında 306 orman müh. 18 orman end. müh alındı, üstelik onca depo var , kararı siz verin...
quote:
Orijinalden alıntı: Y!g!T
Ilk okul,lise ve universite'yi Amerika'da okuyan, Turkce + 3 yabanci dil bilen ve master yapmis bir insaat muhendisi ortalama ne kadar maas alir Turkiye'de?
Valla normal şartlarda en iyi şirkette çalışması lazım bu mühendisin..Ben işveren olsam eğer diğer özellikleride iyiyse çok fazla maaş veririm yani bi yaklaşık 30 40 milyar alması gerekçç
quote:
Orijinalden alıntı: demircibu
ben okuma yazma bilmeyen maKRO birini tanıyorum ayda 30milyar kazanıyor adını zor yazıyor
ne iş yapıyor çok merak ettim.
mühendisleri çok büyütmeyin gözünüzde. arzı fazla artık. çok büyük paralar vermeye gerek yok hatta bir iş görüşmesinde bizzat gözlemci olarak yaşadım.
quote:
Orijinalden alıntı: Y!g!T
Eğer 0 km mühendis isen (hiç tecrübesi olmayan) Türkiye içinde (şansın da yardım ederse) 2,000 - 3,000 TL arasında başlarsın. Memlekette inşaat mühendisinden bol bir şey yok. Yurt dışında çalışırsan bu 3,000 - 3,500 USD civarına tırmanabilir. Firmanın ücret politikasına göre, sağladığı diğer imkanlara göre az-çok değişir rakamlar. Bir kere başladıktan sonra göstereceğin performans önemli. Eğer bu adam bizim çok işimize yarıyor derlerse maaşın kısa sürede artar.
Tabi bu rakamları şantiye için söylüyorum. Ben proje bürosunda tasarımcı olacağım diyorsan %30 azalt yukarıdaki meblağları.
Arkadaşım Makine Müh 800 lira ile işe başladı 6 ay olunca maaşı 1200 oldu hala 1200 ile çalışıyor.Başka arkadaşım Bilgisayar Mühendisi 700 lira ile 2 yıl çalıştı sonra şans eseri bir iş buldu ve şu an 2500 lira maaş alıyor.Birey Yayınlarında grafiker kendisi.Bir diğer Makina müh arkadaşım torpil aracılığı ile İstanbula yapılan tüp geçitte şantiye şefi oldu 3500 lira maaş alıyor.Bir gıda mühendisi arkadaşım Yalovada bir şirkette 750 liraya çalışıyor.Bir Gemi müh arkadaşım çıktığı gibi işe girdi 2500 lira alıyor.şimdi hatırlamadığım birkaç arkadaş daha var onlar da 1000 2000 civarı para alıyorlar.Burdan çıkaracağın şey,ne mühendisi olduğun değil ne kadar şanslı veya ne kadar torpilin olduğu.Torpilin yoksa Memur mühendislerden olursun
quote:
Orijinalden alıntı: PrinceOfPersia
Arkadaşım Makine Müh 800 lira ile işe başladı 6 ay olunca maaşı 1200 oldu hala 1200 ile çalışıyor.Başka arkadaşım Bilgisayar Mühendisi 700 lira ile 2 yıl çalıştı sonra şans eseri bir iş buldu ve şu an 2500 lira maaş alıyor.Birey Yayınlarında grafiker kendisi.Bir diğer Makina müh arkadaşım torpil aracılığı ile İstanbula yapılan tüp geçitte şantiye şefi oldu 3500 lira maaş alıyor.Bir gıda mühendisi arkadaşım Yalovada bir şirkette 750 liraya çalışıyor.Bir Gemi müh arkadaşım çıktığı gibi işe girdi 2500 lira alıyor.şimdi hatırlamadığım birkaç arkadaş daha var onlar da 1000 2000 civarı para alıyorlar.Burdan çıkaracağın şey,ne mühendisi olduğun değil ne kadar şanslı veya ne kadar torpilin olduğu.Torpilin yoksa Memur mühendislerden olursun
Okuduğum en mantıklı örneklerle yaratılmış tespittir bu, direk içerisindeyim durumun.. Öyle mühendislik okuyayım, çok iyi şartlarda çalışıp para kazanayım, itibar sahibi olayım bunlar imkansız değil ama ilk zamanlarda hayal.. Deyim yerindeyse eşşek gibi çalışırsınız, elinize asgari ücretten pek farklı olmayan bir rakam geçer, günde 12 saat mesaiye bile kalır 2 saat yol çekersiniz. 1000TL sınırını aşabildiğinizde galiba para kazanıyorum dersiniz. Ama adınız mühendis bey olur..
Kurtulmak içinse ya çok çalışır kpss'den 100'e yaklaşır, büyük şehirde bir devlet kurumunda iyi paraya rahat eder, memur mühendis olursunuz, ya da babanızın işine yerleşir veya torpil bulursunuz..
Yine de yapacak birşey yok, işiniz varsa mutlusunuzdur, özelde kendini satmaya devam..
quote:
Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***
Var tabi ki olmaz mı. Bilgisayarını, dilini geliştir her kapı açıktır senin için Ben dereceyle Ankara Ünv. Jeofizik Mühendisliğini bitirdim. GRE ve TOEFL sınavlarını kendi çabamla vereceğim ve seneye araştırma görevlisi olarak inşallah University of Texas, Austin'de petrol üzerine mastera gidiyorum
O hiç olmadı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Amerika'da master bursları var ona başvurmayı düşünüyorum. Kazanmak için ALES 75+ ve ortalama 2.75+ istiyorlar. Sen başarılı olduktan sonra dediğim gibi her kapı açık
Ayrıca şu an Enerson Mühendislikte arazide çalışıyorum 1000TL maaşla. Daha çok yeni başladım, maaşım artacaktır. Ancak bu yukarda bahsettiklerimden birini yaparsam en az 3500 TL maaşla iş bulabileceğim Shell, BP, Exxon, Petrobrass gibi petrol şirketlerinde işe girersem 5000+ dolar maaş veriyorlar
abi bölümün ne maden mi yoksa.
Babanın ,akrabanın,eşinin dostunun fabrikasında iş yerinde çalışırsan maaşın yüksek olur.. Öbür türlü eşşek gibi çalışırsın 1 -1,5 milyara talim edersim..(Bir alanda bulunmaz bursa kumaşı olmadıkça)Aslında herşey bireye kalmış.. İşinin piri çalıştıgın yere çok para kazandırıosan gene çok maaş alırsın..Ama özel sektörde eş dost olmadıkça garantiniz hiç bir şekilde yoktur.Bir sürü çirkef insanla uraşırsınız..Eğer dediğim gibi bir konuda bulunmaz biri değilseniz eşinizin babanızın fabrikası yoksa devlet memuru fln olun(Oda torpille ama) en azından gelecek kaygısı yaşamassınız..
quote:
Orijinalden alıntı: ali1818
quote:
Var tabi ki olmaz mı. Bilgisayarını, dilini geliştir her kapı açıktır senin için Ben dereceyle Ankara Ünv. Jeofizik Mühendisliğini bitirdim. GRE ve TOEFL sınavlarını kendi çabamla vereceğim ve seneye araştırma görevlisi olarak inşallah University of Texas, Austin'de petrol üzerine mastera gidiyorum
O hiç olmadı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Amerika'da master bursları var ona başvurmayı düşünüyorum. Kazanmak için ALES 75+ ve ortalama 2.75+ istiyorlar. Sen başarılı olduktan sonra dediğim gibi her kapı açık
Ayrıca şu an Enerson Mühendislikte arazide çalışıyorum 1000TL maaşla. Daha çok yeni başladım, maaşım artacaktır. Ancak bu yukarda bahsettiklerimden birini yaparsam en az 3500 TL maaşla iş bulabileceğim Shell, BP, Exxon, Petrobrass gibi petrol şirketlerinde işe girersem 5000+ dolar maaş veriyorlar
abi bölümün ne maden mi yoksa.
Bilgisayar üstü toz alma
Yazıyı okumadan direk en alttaki 5000+ doları mı görüyorsun?
Yazman varda okuman mı yok
?
quote:
Jeoloji ve Jeofizik işinde de çok deli paralar dönüyor. Şu mühendislik çok kazanır demek saçmalık. Her sektörde donanımlı adam çok ii paralar kazanır.
TPAO'da çalışan sağlam mühendisler 8-10 bin lira maaş alıyor bilginize. Tamamen kendinizi yetiştirmenizle alakalı..
Büyük petrol şirketlerinde (Shell, BP, Chevron, Exxon, Aramco ...) sismik gemide çalışan tecrübeli abiler 15 bin $ maaş alıyorlar. Azımsanacak bir rakam değil. Jeoloji/Jeofizikçi bunlar. Bu iki dalı da aklında bulundur. Petrol sektöründe hiç bir makinacının ya da inşaatçının kazanamayacağı paralar var. Adamlar bir sondaja milyar dolar harcıyorlar, ve 3-5 sondaj açabiliyorlar aynı anda. Adamlar bu kadar parayı bi anda dökebiliyorsa cirosunu vs tahmin edin artık.
Çamur mühendisi diye bi dal bile var. Sondaj kulelerinde kuyuya basılan sıvı üzerine yoğunlaşmış adamlar. Dört sene bunun eğitimini alıyor. Petrol sektörüne atılmayı düşünebilirsin kesinlikle (merakın varsa tabii). Türkiye'de tüm mesleklerde hakettiğin parayı alamazsın onu da aklından çıkarma Türkiye'de iyi para kazanan meslekler: dolandırıcılık, hortumculuk, eşkiyalık, mafyadır. Alnının teriyle hayatını lüks düzeyde yaşayan, son model BMW, Mercedes alan insan sayısı çok azdır. Sokakta yüzlerce 200-500bin TL arası araç görüyorm her gün. Yüzlerce mi Koç, Sabancı var bu ülkede? Hangi paralarla alınıyor bunlar?
Mühendislik falan boş iş bizim ülkede Boşver çakallık yap, mayfa ol, banka dolandırıp milletvekili ol dokunulmazlık var köşe olursun sonra hepsinin yaptığı gibi yurtdışına kaçarsın.
İşi siyasete döktük iyi mi ceza puanı almayalım şimdi
durumu çok iyi özetlemişsin katılıyorum
dayım gemi makineleri mühendisi arkasta genel müdür yardımcılığı yaptı bi dönem şu an nemtaşta genel müdür 23.000 tl maaş alıyor diye biliyorum ama tam emin değilim 20binde olabilir 25binde