Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
985.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence bir mühendis önce araştırıp emin olmadan iş yapmayandır.

quote:

norveç te hayat var adamlar amerikadan sonra dünya nın en büyün ekonomisi

Aman ekonomi işine gireyim deme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 11 Temmuz 2010; 5:13:22 >
  • Gemi Makinalari Muhendisiyim Aylik 2600 TL aliyorum Turkiye disinda olsam maasim en az 8000 USD..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Bence bir mühendis önce araştırıp emin olmadan iş yapmayandır.

quote:

norveç te hayat var adamlar amerikadan sonra dünya nın en büyün ekonomisi

Aman ekonomi işine gireyim deme

ne demek istediğini anlamadım ama petrol işinden fazlaca para kazandıkları kesin. Ki orada bir işe giren adam da buradakine göre fazla kazanır o da bi gerçek..

araştırdım evet çevremdeki insanları gördüm maden işiyle uğraşanlar perişan ama sebatlı olunca iyi kazanıyorlar
    onun içinde ömründen ömür gidiyor.. anca 40 45 yaşında iyi bir yere gelebiliyorsun..

zemin etüdü falan çok zorlu iş.. makinaları aletleri çok para nereden baksan 1 makina 500 bin tl yi buluyor ...

sıcak su sondajı da kaçak yaptırılıyor...

..

• Demek istediğim Norveç dünyanın en büyük ikinci ekonomisi değil
  • Norveçlilerde sadece para var arkadaşlar ve kimseyle paylamaşya niyetleri yok. Mahalledeki eskir diye topuyla oynatmayan çocuktan farkları yok. Ve hayat çok pahalı.
  • arkadaşlar şu ilk sayfalarda mekatronik müh.ten bahsedilmiş. bu bölümü isteyen arkadaşlar kontrol müh. bölümüne bi göz atsınlar, araştırsınlar.
  • insanın insana üstünlüğü mü olur hiç..

eğer fırsat ve yeterli zaman verilirse herkes çok yararlı birer insan olur. Kapitalist düzenin modern köleleri olmayın.
  • quote:

Demek istediğim Norveç dünyanın en büyük ikinci ekonomisi değil

hacı arada lüxemburg var ama lüxemburg bankacılıkla geçiniyo vikiden baktım öle diyo norveçle ilgili..
  • quote:

Orijinalden alıntı: adt1

quote:

hacı arada lüxemburg var ama lüxemburg bankacılıkla geçiniyo vikiden baktım öle diyo norveçle ilgili..

Link?
  • quote:

quote:

quote:

Link?

tr.wikipedia.org
    Norveç - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Norve%C3%A7
    buyur

• quote:

quote:

quote:

quote:

Link?

tr.wikipedia.org
    Norveç - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Norve%C3%A7
    buyur

En büyük ikinci ekonomi diye bir ifade görmedim.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orijinalden alıntı: johnalvarez

Off off sizleri görünce,şu içimdeki mühendislik sevdası sönüp gidiyor,ama artık takmıyacağım sizlerin dediklerine..Buraya takılan 1000 tane mühendis varsa dışarıda 10 binlerce var..Onlarda mı işssiz?

Benim cevremde gördüğüm mühendisler çok zengin..İnşaat ,makina mühendisiler adamlar felaket zengin..Yemin ederim..

Ama internete girince... Yok şu kötü,yok boşuna okuyorsun,yok ortalama bir işe yaramaz,yok üniversitenin önemi yok.. Böyle saçmalık mı olur ya?? afedersiniz ama boşuna mı eşşek gibi çalışıyoruz??

Onu bunu bilmem,okulda normal seviyenin üzerinde olup,yabancı dili olup,iyi yerde staj yapan birisi ya da yurtdışı stajı yapan birisi başlangıç olarak 2000 TL üzeri almayacaksa bu ülke tamamen bitmiş demektir..Eğer böyle olmayacaksa ben boşuna okumayayım gidip güzel bir zanaat öğreneyim...

Siz istediğiniz kadar mühendislik mesleğini kötüyleyin..Ben kötü yorumların hiçbirine katılmıyorum...Kendine güvenen bilgili donanımlı bir mühendis çok iyi para kazanır..Sakın bana kınama başına gelir falan demeyin ,benimkisi sadece eleştiri ve ben inanıyorumki gerkli bilgi donanımını pratiği sağlayan birisi kesinlikle çok iyi yerlere gelir..

Maaşla kim zengin olmuş?Senin felaket zengin dediğin adamlar şirket kurmuştur öyle para kazanıyordur.
    3 kişinin çalıştığı çay ocağı bile ayda 5000 lira kar yapıyor.3 aile geçiniyor oradan.Para ticarette var.Mühendis olunca ölene kadar el kapısında çalışacak değilsin 10-15 yıl sonra kendi işini kurarsın.Süper bilgili,tecrübeli biri olsan bile alacağın maaşın bir sınırı var.
    Çevremde okumamış insanların çok paralar kazandığını görüyorum.Genellikle ticaretle uğraşıyorlar.Asgari ücretten fazlasını alamayacak adamlar ayda asgari ücretin 3-5 katını küçük ticaret işleriyle kazanıyor.Mesela bir arkadaşım halden mal alıp kamyonetle satıyor günlük en az 80 lira cebine giriyor öğleden sonra işi bitiyor.Genellikle meslek lisesi okumuş oto elektrikçiliği,tamircilik gibi meslekler yapan tanıdıklar var bunların günlük kazancı 100 lirayı geçiyor.
    İşin özeti para ticarette.Mühendis olayım 3 dil öğreneyim yurtdışına gideyim bunlar güzel şeyler ama maaşlı çalışacaksan zengin olamazsın.Çalıştığın şirketi kuran mühendis belki yabancı dil bilmiyordur aldığı elemanlarla dış ilişkilerini ilerletiyordur.
    Mühendislerin piyasadaki durumu bu kadar iyi olsaydı kpss sınavına mühendisler yığılmazdı.Çoğu 3-5 yıl özel sektörde çalışıp gelecek göremeyen insanlar.
    http://forum.memurlar.net/konu/812045/ Burayı oku meslektaşların neler yazmış.

İşini sevip iyi yapmayan insanlar böyle düşünür. Sen makine mühendisliğini seviyorsan severek yaparsın özel ya da kamu farketmez sana. İnşaat mühendisi ve iyi yaparsan da aynı jeoloji de aynı jeofizik te aynı oda aynı buda aynı.

Türkiye'de mühendislere saygı duyulmadığı gerçeği var bu doğru. Maaşlar yeni başlayanlar için düşük. Ama kendini ispatlayanın maaşı yükselir bunu kimse inkar edemez.

Ben yeni lise mezunu oldum ve yarın sınavım açıklanacak. Bazı arkadaşları okudum fakat Mühendislik seçmeme engel değil. Sayısal bitirenler ne okuyacak mühendis olamayacaksa ? Eczacı ya da Doktor mu sadece ? Mimarlık desen puanı yüksek en düşüğü ilk 30.000'i alıyor Türkiye'den. Demişsiniz mühendisler yığıldı..

Ne olalım peki biz ? Gidelim bi sahil kenarına balık ekmek mi satalım ? Ya da bir okul karşısından kelepir dükkan bulup dürümcü mü açalım ? Ya da boş gezen gençliğe internetcafe mi açalım ?

Yorumsuz...

• yeni mezunlara 900 den fazla maaş veren olmaz alan arkadşımda yok...sonuçta ozel sektor kendini niye riske atsın
  • iyi geceler ben henüz yeni mezun olmuş kimine gmre talihsizlik kimine göre şans denen o ygs-lys sınavına girmiş aklı karışık bir gencim.forumda gezinirken jeofizik mezunu olduğunuzu gördüm..ve bende jeofizik tercih etmeyi düşünüyorum ya da bir sene beklemeyi..ama tam olarak ne olduğunu,iş imkanlarını,aldığı maaşı falan bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz acaba ??? siteye yeni üye oldum ve pm atamıyorum...yardımcı olur muusunuz acaba bu aklı karşık gence...??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

Var tabi ki olmaz mı. Bilgisayarını, dilini geliştir her kapı açıktır senin için Ben dereceyle Ankara Ünv. Jeofizik Mühendisliğini bitirdim. GRE ve TOEFL sınavlarını kendi çabamla vereceğim ve seneye araştırma görevlisi olarak inşallah University of Texas, Austin'de petrol üzerine mastera gidiyorum

O hiç olmadı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Amerika'da master bursları var ona başvurmayı düşünüyorum. Kazanmak için ALES 75+ ve ortalama 2.75+ istiyorlar. Sen başarılı olduktan sonra dediğim gibi her kapı açık

Ayrıca şu an Enerson Mühendislikte arazide çalışıyorum 1000TL maaşla. Daha çok yeni başladım, maaşım artacaktır. Ancak bu yukarda bahsettiklerimden birini yaparsam en az 3500 TL maaşla iş bulabileceğim Shell, BP, Exxon, Petrobrass gibi petrol şirketlerinde işe girersem 5000+ dolar maaş veriyorlar

iyi geceler ben henüz yeni mezun olmuş kimine gmre talihsizlik kimine göre şans denen o ygs-lys sınavına girmiş aklı karışık bir gencim.forumda gezinirken jeofizik mezunu olduğunuzu gördüm..ve bende jeofizik tercih etmeyi düşünüyorum ya da bir sene beklemeyi..ama tam olarak ne olduğunu,iş imkanlarını,aldığı maaşı falan bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz acaba ??? foruma yeni üye oldum pm atamıyorum..yardımcı olur musunuz bana ???

• quote:

Orijinalden alıntı: Cronic

Istsanbul'da giriş maaşı 1500TL civarında. Biraz tecrübeliler 2000-2500. Eger bir title kazanırsan, ne bilim yönetici müdür gibi. O zaman 2500 ve üstü diyebilirim.

Oha hayatımda ilk defa böyle bir görgüsüzlük görüyorum. Adam imzasına sisteminin resmini koymuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek_1992

iyi geceler ben henüz yeni mezun olmuş kimine gmre talihsizlik kimine göre şans denen o ygs-lys sınavına girmiş aklı karışık bir gencim.forumda gezinirken jeofizik mezunu olduğunuzu gördüm..ve bende jeofizik tercih etmeyi düşünüyorum ya da bir sene beklemeyi..ama tam olarak ne olduğunu,iş imkanlarını,aldığı maaşı falan bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz acaba ??? siteye yeni üye oldum ve pm atamıyorum...yardımcı olur muusunuz acaba bu aklı karşık gence...??

özelde çalışma imkanı bakımından jeofizik, jeoloji ye göre çok dar bi bölüm zaten mühendis forumlarında dikkat ederseniz jeofizikçiler hep jeologlara sataşır..

devlette zaten hemen hemen hepsi aynı ama petrol işinde jeoloji(lisans) + jeofizik(y. lisans) yapan adamlar şimdi tpao nun başındalar.. yani jeoloji yi yazman senin adına daha iyi olur zaten jeofizik dersi var 2. sınıfta

bende jeoloji okuyorum ileride de jeofizik master ı yapıcam...

sana şoyle söyleyeyim inşaat olaylarında zemin etüdü yapılırken jeologlar bu deprem dayanıklılığına falan bakıyorlar sondaj işleri falan var ama daha hala jeofizikçiler imza yetkisi bekliyor..

jmo nun asgari ücret tablosuna bakarsan zemin etüdünü m2 başına yapıyorlar burada iki firma var hepsi de arı gibi çalışıyor yani jeoloji de imkan falan yok sanma iki tane makine ile yapıyorlar..

maden işlerinde ise jeologlar madenin yerini belirliyorlar maden mühendisleri madeni çıkartıp cevheri işliyorlar yani mesela altın ı taş halinde jeolog keşfediyor maden mühendisi o tası sarı hale getiriyor..
    jmo da maden danışmanları imza başına 2 bin tl hizmet ücretini belirledi bunun içinde arazi masrafları da şirkete ait..
    mesela bir pafta 14 bin tl..

petrol işlerinde zaten 2000 + tl maaşla işe başlıyorlar sonra da zam falan oluyor keşiflerde arazilerde ayrı para alıyorlar.. sondaj işlerinde zaten para fazla oluyor ama sen hep arazide olduğun için harcayamıyorsun o para birikiyor.. tatilde yersin artık.. yurtdışında çok fazla iş imkanı var hem insana değer veriyorlar hemde dolgun bir maaş, amerika da schlumberger diye şirket var sanki başlı başına bir devlet 2 tane uydusu var.. norveç te statoil var o da çok iyi..
    hidrojeoloji çok geniş şehir su planlaması falan çok iyi yeni açıldı heralde tr de 1 tane unide var.. ama jeoloji nin alt dalı aynı makine ile otomotiv gibi..
    dsi de iş bulursun..

en kötü ihtimal belediyelere girersin..

jeofizik i tam bilmiyorum ama sanki daha kısıtlı gibi. sen yine de araştır..

benden büyük abilerim bu sene staj için mta ya gittiler bi mühendis volvo sunu satmayı düşünüyormuş nissan navara ona yetiyormuş

iş olanağı aslında çok fazla ama işine saygısı olan adam için geçerli yoksa tezgahtarlık ta yaparsın kendine bi büfe falan da açarsın sonra da uni mezunu bufeciyim dersin.

• Bir aralar Bilgisayar Mühendisi olmayı düşünüyordum. Ucuz yırtmışım.
  • mühendislik yazmayın
  • Arkadaşlar konuda mesajlarım bulunuyordu üstünden 1 yıl geçmiş şimdi size tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Umarım bazı arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Öncelikle,

İlk mesajlarımda bahsettiğim ABD'de master bursunu kazandım. Bunu ALES sınavından 78,6 puan alarak ve 3.36 ortalamayla aldım. Şu an resmi olarak TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) bünyesindeyim ve TOEFL & GRE sınavlarını verdiğim an üniversitelere başvuracağım. Adamlar bana aylık 1300 dolar burs ödeyecek ve okul/kırtasiye masraflarının tümünü karşılayacaklar. Neyse işin özü istedikten ve birazcık çaba sarfettikten sonra çok güzel şeyler olabiliyor. Ben master'ımı yaptıktan sonra TPAO'da işim hazır dönüp askerliği yapıp direkt başlayabiliyorum ama hedefim farklı. TPAO'ya olan borcumu ödeyip dünya çapında bir şirkete girebilirsem güzel olur. Ama tabi sıkılıp direkt gelip çalışabilirim de.

Seneye inşallah Stanford Universitesi'nde master'ıma başlıyorum Rezervuar Jeofiziği çalışarak. Dünyanın en iyi üniversitelerinden biridir belki biliyorsunuzdur. Girmek baya zor ama işte elimden geleni yapıyorum. Dualarınızı eksik etmeyin

Ondan ziyade geçen sene Ekim ayında SEG (Society of Exploration Geophysics, dünyanın en büyük kurumsal jeofizik odasıdır) bursuyla SLS (Student Leadership Symposium) denen bir etkinliğe katıldım ve dünya çapında Jeofizik Mühendisleriyle tanışıp güzel şeyler yaptım. Ayrıca SEG Expo'ya katıldım ve inanamazsınız hayatınıza böyle kongre görmemişsinizdir. Bilgisayar oyunlarında E3 fuarı gibi düşünün. Bu da Jeofizik fuarı ve feci kalabalık, dünyanın en iyi petrol şirketleri orda ve bire bir görüşme fırsatınız oluyor. Bir sürü Shell, Chevron, ExxonMobil, BP çalışanıyla yöneticisiyle aynı masalarda oturduk muhabbet ettik.. Orada CV'mizi bıraktık ve iş teklifleri geliyor ancak dediğim gibi Master veya Ph.D yaparsanız çok çok daha iyi yerlere gelirsiniz o yüzden biraz riske girerek o teklifleri reddetmek gerekiyor.

Bazı arkadaşlar bana atışta bulunmuşlardı "ha onlar da sanki seni bekliyordu vs vs" falan diye. İhtimali yüksek olmayan şeylerden bahsetmem asla. Mühendisiz sonuçta istatistiksel olarak imkansız bir şeyi düşünüp kafadan atabiliriz. Allah'a şükür şimdiye kadar başarılı bir hayat hikayesi yaşadım, umarım da böyle devam eder, daha güzelleri de sizin olur tabi ki.

Sağlıcakla kalın, sevgiler,
    ***CoNDoR***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 19 Temmuz 2010; 12:47:09 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.