Şimdi Ara

Mühendisim Mezun Olacağım Önümde 3 Yol Var [YARDIM] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rashid52

Mimarlık isterim ama el yeteneğim 0'ın altında olduğu ve nefret ettiğim için o tarz şeylerden dişi bırakmıştım acaba mimarlıkta da böyle elle çizim işleri var mı?

yazmayı unuttum bir de galatasaray bilgisayar var onu da sıralamadaki yerine koyabilir misin?

El becerin yoksa mimarlığa bulaşma , gsü bilgisayar iyidir ama kod yazma , program ve yazılım yapma gibi merakların yoksa salla gitsin.

İstemediğin okulları tercih sonlarına yazma boş kalsın , sonuçta ömür boyu o işi yapacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

quote:

Mimarlık isterim ama el yeteneğim 0'ın altında olduğu ve nefret ettiğim için o tarz şeylerden dişi bırakmıştım acaba mimarlıkta da böyle elle çizim işleri var mı?

yazmayı unuttum bir de galatasaray bilgisayar var onu da sıralamadaki yerine koyabilir misin?

El becerin yoksa mimarlığa bulaşma , gsü bilgisayar iyidir ama kod yazma , program ve yazılım yapma gibi merakların yoksa salla gitsin.

İstemediğin okulları tercih sonlarına yazma boş kalsın , sonuçta ömür boyu o işi yapacaksın.

galatasaray endüstri 9590 ile kapamış ben 9029 yani yükselirse tutmayabilir açıkta kalmak istemiyorum yoksa endüstriden başka biryere gitmek istemiyorum

yalnız benim makinalara da ilgim yok itü makinayı yazacaktım 3. sıraya ama şimdi kafam karıştı hocam nasıl yapayım sıralamayı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 3 Temmuz 2013; 19:34:45 >

• quote:

quote:

quote:

galatasaray endüstri 9590 ile kapamış ben 9029 yani yükselirse tutmayabilir açıkta kalmak istemiyorum yoksa endüstriden başka biryere gitmek istemiyorum

yalnız benim makinalara da ilgim yok itü makinayı yazacaktım 3. sıraya ama şimdi kafam karıştı hocam nasıl yapayım sıralamayı..

Makineciler endüstri mühendislerine çok benzerler genelde aynı işleri yaparlar o açıdan söyledim.Bir fabrikada makineci olup endüstrici gibi çalışabilirsin ama bilgisayar mimarlık gibi meslekler çok bunaltıcıdır ve yetenek ister , sen kendini nasıl hissediyorsan öyle yap ama

• quote:

quote:

quote:

quote:

Makineciler endüstri mühendislerine çok benzerler genelde aynı işleri yaparlar o açıdan söyledim.Bir fabrikada makineci olup endüstrici gibi çalışabilirsin ama bilgisayar mimarlık gibi meslekler çok bunaltıcıdır ve yetenek ister , sen kendini nasıl hissediyorsan öyle yap ama

ben endüstri isterken makinadan farklı diye teknikten çok soyut matematik istiyor diye istiyodum şimdi benzer derken genelde aynı işi nasıl yapıyorlar hocam onu biraz açar mısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 3 Temmuz 2013; 20:00:33 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben endüstri isterken makinadan farklı diye teknikten çok soyut matematik istiyor diye istiyodum şimdi benzer derken aldıkları dersler mi ortak oluyor??

Yok dostum makinecilerle bizim dersler çok farklı ama üretim fabrikalarında genelde aynı işleri yaparız.2 meslekde makineleri iyi bilir , planlama yapar , üretimi denetler.Şu an çalıstıgım firmada makineciler endüstrici gibiler hiç farkları yok.Biraz araştır makine mühendisliğini ama şu an %10 luk ihtimalleri konuşuyoruz endüstri okulları tutmayacakta son tercihlere kalacaksın gibi o yüzden fazla kafana takma.

• -Realist- kullanıcısına yanıt
    son tercih ek yetleştirme mi
  • Hfocw H kullanıcısına yanıt
    sıralama kaç hocam nereler tutuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hfocw

8000

@rashid52

sen neden endüstri istiyosun hocam?
  • quote:

Süper o zaman başlıyorum

1. İtüyü kazanamıyorum yıldız ile bahçeşehir tamburslu arasında kaldım. Yıldız teknik 18500 ile kapatmışken bahçeşehir tamburslu ingilizce 14000 . Şimdi bazıları piyasada yıldızlılar birbirini kollar hem devlet daha iyi diyor bazısı baçeşehir ingilizce eğitim veriyor hem sıralaması daha üst diyor. Siz nası bakıyosunuz

2. Siz lider bir insan mısınız? Ben değilim de. İş ilanları lider ruhlu eleman arıyor. Acaba kendimi üniversitede bu konud geliştirebilir miyim. Daha açıkçası toplulk önünde rahat rahat sunum felan nasıl yaprım biliyorum . Sen hiç bu sıkıntıları çektin mi?

3. İtü olmadı diye 50-0 yenik mi başlamış olucam. Master felan yapsak etiketi düzeltemez miyiz? Bu arada senin hangi üniv. Hocam şimdiden çoook teşekür ederm sana :))

2. Sorun icin bi tavsiyede ben vereyim sana bu tur seyleri pek kafana takma is ilanlarindaki cogu sey hikayedir yok analitik dusunebilen yok en az 1 dil bilen yok liderlik ruhi ve takim calismasina ayak uydurabilen , genis musteri cevresine sahip .. Vb seyler yazarlar bunlara fazla takilma.
    Senin gorusmeye gittigin kisi ya isletme mezunudur yada agzi laf yapan bombos bir adamdir. Bu insanlar senin ne kadar donanima sahip oldugunu olcemez cunku sen muhendissin senin bakis acinla onun ki cok farklidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: grov

quote:

Süper o zaman başlıyorum

1. İtüyü kazanamıyorum yıldız ile bahçeşehir tamburslu arasında kaldım. Yıldız teknik 18500 ile kapatmışken bahçeşehir tamburslu ingilizce 14000 . Şimdi bazıları piyasada yıldızlılar birbirini kollar hem devlet daha iyi diyor bazısı baçeşehir ingilizce eğitim veriyor hem sıralaması daha üst diyor. Siz nası bakıyosunuz

2. Siz lider bir insan mısınız? Ben değilim de. İş ilanları lider ruhlu eleman arıyor. Acaba kendimi üniversitede bu konud geliştirebilir miyim. Daha açıkçası toplulk önünde rahat rahat sunum felan nasıl yaprım biliyorum . Sen hiç bu sıkıntıları çektin mi?

3. İtü olmadı diye 50-0 yenik mi başlamış olucam. Master felan yapsak etiketi düzeltemez miyiz? Bu arada senin hangi üniv. Hocam şimdiden çoook teşekür ederm sana :))

2. Sorun icin bi tavsiyede ben vereyim sana bu tur seyleri pek kafana takma is ilanlarindaki cogu sey hikayedir yok analitik dusunebilen yok en az 1 dil bilen yok liderlik ruhi ve takim calismasina ayak uydurabilen , genis musteri cevresine sahip .. Vb seyler yazarlar bunlara fazla takilma.
    Senin gorusmeye gittigin kisi ya isletme mezunudur yada agzi laf yapan bombos bir adamdir. Bu insanlar senin ne kadar donanima sahip oldugunu olcemez cunku sen muhendissin senin bakis acinla onun ki cok farklidir.

O zaman kafaya takacak birşey yok

• Demek istediğim şeyi anlamadın sanırım. İşe alındığın zaman bu tür özelliklerin hepsine sahip olduğunu düşünme yada işe alınmak için bunların hepsi sende olmak zorunda değil. Önemli olan senin kendini ne kadar geliştirebildiğin yani girdiğin yere ne kazandırabilirsin ? Eğer bir yararın yoksa zaten fazla sürmez ayrılmak zorunda kalırısın.
    Sana şöyle bir durumdan daha bahsedeyim iş ilanlarına markalı okulların yazılmasının amacı diğer okullardan mezun olan adayların görüşmeye gittklerinde onların istedği parayı kırılmaya çalışılmasıdır. Yani tamamen üç kağıt yapılıyor. Dikkat edersen Tercihen A,B,C okullarından mezun der ama bu diğer adayların başvuramayacağı anlamına gelmez.
  • quote:

Ne iş yapıyordunuz siz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 4 Temmuz 2013; 14:20:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine mühendisiyim.
  • quote:

Makine mühendisiyim.

şu konuya bir el atar mısınzhttp://forum.donanimhaber.com/m_77349321/f_//tm.htm#77349321
  • quote:

son tercih ek yetleştirme mi

Ben tercihlerin sonuna yazacaksın diye anladım , kaç tercih var bilmiyorum ama 10 tane ise ilk 7 ye endüstrileri yazarsın son 3 ' e makine , inşaat gibi
    geçen gün konuşmuştuk

quote:

Peki endüstri mühendisliğinden işin daha çok yönetim yada ekonomi ve finans alanına yönelmek istesek nasıl bir yol izlememiz gerekir?

Ayrıca sen hangi üniversitede öğrenim görüyorsun?

Rashidde sanırım bu tarz bir şey istiyor..

Endüstri mühendisliği en geniş sektöre sahip meslektir o yüzden işin zor kısmı 25-30 tane sektörden doğru olanı seçebilmek.

Yönetim , finans , bankacılık gibi sektörlere yöneleceksen bir kere söylemeliyim ki zor sektörlere girmeye çalışıyorsun.Yönetim tamam bizim işimiz ama finans ve bankacılık gibi sektörler için ayrıca meslek dalları var bir kere onları geride bırakman lazım.

Bu sektörler de genelde masa başında her gün saatlerce geçirirsin , işin bürokrasi tarafına bu alanlar bakar.İyi bir diksiyonun olmalı ve çok iyi bir ingilizcen çünkü çalışacagın firma yurt dışı ile iş yapıyorsa ve ingilizcen yoksa hiç girme bu işlere.Telefonun hiç susmaz , devamlı toplantı yapacaksın insanlarla iç içe devamlı yeni projeler gelecek önüne.
    Bu anlattıklarım bana göre değil o yüzden üretim alanına kaymayı düşünüyorum , örneğin bir fabrikada her zaman yüksek maaşlı endüstri mühendisleri çalışır çünkü bizim alanımız genel de fabrikalar içindedir.Üretim düşünürsen daha detaylı anlatırım , dediğin sektörler kısaca böyle.

• -Realist- kullanıcısına yanıt
    ben pazarlama ve reklamcılık hakkında detaylı bilgi almak isterim açıkçası
  • quote:

Reklamcılık bizim alanımız değil onu kafadan geçiyorum , pazarlama konusunda ise çok konuşkan , ikna kabiliyeti yüksek , iş bitirici bir yapın varsa iyi bir tercih olur.
  • quote:

quote:

Reklamcılık bizim alanımız değil onu kafadan geçiyorum , pazarlama konusunda ise çok konuşkan , ikna kabiliyeti yüksek , iş bitirici bir yapın varsa iyi bir tercih olur.

yok ama çok isterim bir tanıdığım vardı o da lsiede sesiz sakin bir tipmiş şimdi reklamcılık alanında çalışıyor sanırım lisedeki halimizin pek bir önemi yok değil mi
  • quote:

quote:

quote:

yok ama çok isterim bir tanıdığım vardı o da lsiede sesiz sakin bir tipmiş şimdi reklamcılık alanında çalışıyor sanırım lisedeki halimizin pek bir önemi yok değil mi

18 yaşında liseyi bitirip üniversiteye başlayınca adamlık mertebesine ulaşıyorsun artık çocuk olmuyorsun.4 senelik eğitim süresince kendini ne kadar geliştirirsen iş hayatına öyle girersin o yüzden geçmişi unutup geleceğe bakmak lazım.Karakter meselesi de önemli tabi ben sakin disiplinli az ve öz konuşan bir insanım yani karakter gereği reklamcılık pazarlama işlerinde zayıf kalırım , aynı şekilde sen de karakterine göre ne iş yapacagına karar vermelisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hfocw

Peki endüstri mühendisliğinden işin daha çok yönetim yada ekonomi ve finans alanına yönelmek istesek nasıl bir yol izlememiz gerekir?

Ayrıca sen hangi üniversitede öğrenim görüyorsun?

@-Realist-

Sorularınızı cevapladım lütfen önceki yorumlara bakın
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.