Şimdi Ara

Mühendisler aç, bu sektörde iş yok diyenlere CEVAP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
5
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konuya gelirsek a.b.d deki ucretlere bakip hayal kurmayin. Orada teknik cok ileri. Bizim gibi geri kalmis bir ulke degil. Turkiyede muhendislik okumak bence ensyiliktir.

Ayrics yurtdisinda is bulmak cok zordur. Iyi bir tecruben olacak.

Bizim fazlalik muhendisler bir yere de kacamayacak. Kendi icimizde patlayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dusuk puanla degerli bir sey satin alamazsiniz. Ben bunu demeye calistim. Yani 100 bin siralama ile gireceginiz bir yerden cikip 3-4 binlik maas almaniz cok zor. Cunku rekabet cok fazla. Senin gibi dusuk puanla giren tonla adam var. Önemli olan arz talep dengesi.

1500 2000 muhendis lazim senede ama 11.000 kisi mezun oluyor elektronikte mesela. Ancak bir kac bini iyi bir is bulabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: Port Valdez

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Puskév

Kendini geliştirmeyen, yabancı dil öğrenmeyen, iki kelimeyi yan yana getiremeyip mezun olan adam bogaziçili de olsa açıkta kalır.

Ulkemiz sartlarında muhendislik o kadar kotu durumdaki uzun uzun anlatmicam. Ituyu odtuyu bitiren lysde ilk 5bine girmis kisi 2-3 milyara is ararken 20bininci dis hekimi 4.5 milyara yakin parayla baslar. Imam bile ek ucretlerle 3 milyara yakin para alirken odtu mezunu adam 100bin siralamayla muhendislige girmis adamla is bulma yarisina giriyor.

Not:malesef sırf iş kaygısından oturu tıp yazan ulkemizdeki cogu gencten biriyim.

Zaten insana aci koyan sey ilk 5000 e girip yillar sonra 50.000 ci adamla rekabet etmek. Muhendislikte vaziyet boyle. 15.000 in altinda devlet tibbi yok.

Seni mezun eden okuldaki hocalar ya çok yetersiz ya da sen sallayarak mezun oldun veyahut başka bir maksadın var şu yorumunda.En basit lise öğrencisi bile Türkiye nüfusunun ve okuryazarlık oranının yıllardır ivmeli bir biçimde arttığını bilir, bilmeli.O 50bininci belki senin zamanında girse 5bininci olamayacak ama 10-15 bininci olacaktı.

Ayrıca ösymnin sınavlarıyla mühendislik seviyesi ölçülemez bence, bu kısım görecelidir elbette katılırsın katılmazsın ama katılmadığın için yazıyorum.İnsanlar ilk girdiğinde istediği yer olmayınca 1 veya 2 sene daha bekleyemiyor baskılardan dolayı.Ha keza aynı baskılar ve zorluklar ilk girdiği sene de onu içten içe kemirip tam verimle kapasitesini yansıtamayabilir.

Ayricaligini kaybediyorsun. Demek istedigim o. Bunu su an anlayamazsin ama yillar sonra buyuyunce anlarsin. Tıp secen ayricaligini ömür boyu koruyor

Mesele insanlari asagulamak degil menfaatini korumak. Ben girdigimde de kolay degildi sinav. Full e yakin yaptim mat fizik ve kimyayi.

Yahu abicim sen işinde gücünde rızkını Allah'a şükür kazanıyormusun?Mesleğini de seviyormusun?Olay bitmiştir.

Benim anladığım kadarıyla sizin içinizde tıp bir ukte kalmış.Yoksa ayrıcalıkları falan olduğunu düşünmüyorum birçoğu salla başı al maaşı, birçoğu da çok affedersin ama sahtekar.Sen ameliyat olmaya karar verince rastgele bir hastanede olmuyoruz, özel isim yapmış işinin piri hoca arıyoruz misal.

Halkın gözünde evet ayrıcalıklı "oğlumuz doktor" cümlesi ve karşındakilerin şaşkın bakışlarıyla tavana çıkan egoyu kastediyorsan o başka bir mesele.Bana göre on para etmez bir zihniyet.Maalesef Türk insanı böyle şan, şöhret ün herşeyin önünde gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Port Valdez -- 1 Ağustos 2014; 18:28:12 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Puskév

Kendini geliştirmeyen, yabancı dil öğrenmeyen, iki kelimeyi yan yana getiremeyip mezun olan adam bogaziçili de olsa açıkta kalır.

Ulkemiz sartlarında muhendislik o kadar kotu durumdaki uzun uzun anlatmicam. Ituyu odtuyu bitiren lysde ilk 5bine girmis kisi 2-3 milyara is ararken 20bininci dis hekimi 4.5 milyara yakin parayla baslar. Imam bile ek ucretlerle 3 milyara yakin para alirken odtu mezunu adam 100bin siralamayla muhendislige girmis adamla is bulma yarisina giriyor.

Not:malesef sırf iş kaygısından oturu tıp yazan ulkemizdeki cogu gencten biriyim.

Zaten insana aci koyan sey ilk 5000 e girip yillar sonra 50.000 ci adamla rekabet etmek. Muhendislikte vaziyet boyle. 15.000 in altinda devlet tibbi yok.

Seni mezun eden okuldaki hocalar ya çok yetersiz ya da sen sallayarak mezun oldun veyahut başka bir maksadın var şu yorumunda.En basit lise öğrencisi bile Türkiye nüfusunun ve okuryazarlık oranının yıllardır ivmeli bir biçimde arttığını bilir, bilmeli.O 50bininci belki senin zamanında girse 5bininci olamayacak ama 10-15 bininci olacaktı.

Ayrıca ösymnin sınavlarıyla mühendislik seviyesi ölçülemez bence, bu kısım görecelidir elbette katılırsın katılmazsın ama katılmadığın için yazıyorum.İnsanlar ilk girdiğinde istediği yer olmayınca 1 veya 2 sene daha bekleyemiyor baskılardan dolayı.Ha keza aynı baskılar ve zorluklar ilk girdiği sene de onu içten içe kemirip tam verimle kapasitesini yansıtamayabilir.

Ayricaligini kaybediyorsun. Demek istedigim o. Bunu su an anlayamazsin ama yillar sonra buyuyunce anlarsin. Tıp secen ayricaligini ömür boyu koruyor

Mesele insanlari asagulamak degil menfaatini korumak. Ben girdigimde de kolay degildi sinav. Full e yakin yaptim mat fizik ve kimyayi.

Yahu abicim sen işinde gücünde rızkını Allah'a şükür kazanıyormusun?Mesleğini de seviyormusun?Olay bitmiştir.

Benim anladığım kadarıyla sizin içinizde tıp bir ukte kalmış.Yoksa ayrıcalıkları falan olduğunu düşünmüyorum birçoğu salla başı al maaşı, birçoğu da çok affedersin ama sahtekar.Sen ameliyat olmaya karar verince rastgele bir hastanede olmuyoruz, özel isim yapmış işinin piri hoca arıyoruz misal.

Halkın gözünde evet ayrıcalıklı "oğlumuz doktor" cümlesi ve karşındakilerin şaşkın bakışlarıyla tavana çıkan egoyu kastediyorsan o başka bir mesele.Bana göre on para etmez bir zihniyet.Maalesef Türk insanı böyle şan, şöhret ün

Ayricalik is bulma rahatligi, maasin yuksekligi, ve ömür boyu issiz kalmamak gibi seylerdir. Bunlar tıpta var. Odtü itü mezunu olup 30 yasinda kpss kasanlar gördum. Ben tecrubelerimi aktarayim da begenmeyen almaz. Aslinda buyuk bir hayir isledim ama kiymet bilmez insanlar. 10 sene sonra turkiye nin halinin dedigim gibi oldugunu anlayacak insanlar. İs hayatinda bir yerlere gelmek icin kasarken.

Cevresi olan varsa doktor ve muhendislere sorarak durumu kontrol edebilir. 10 sene beklemesi gerekmez. Ben kendime guveniyorum. Yalan söylemedim hiç.

• Rizkimi aliyorum da 3000 tl rizik aliyorum. Doktor olan lise arkadaslarim en kotu 8000 aliyor. Ustelik 3000 tl icin öss de son siralardaki adamla kpss de veya özel sektorde kapisiyorsun. Doktor kpss nin adini bile duymamistir belki. Yuksek zekanin ayricaligini kaybediyorsun yani.

Bu arada k-a-z-a-n-i-y-o-r-u-m sozu neden sansurlendi anlamadim aliyorum yazdim mecburen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 1 Ağustos 2014; 18:34:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZyHenn

quote:

Konuya gelirsek a.b.d deki ucretlere bakip hayal kurmayin. Orada teknik cok ileri. Bizim gibi geri kalmis bir ulke degil. Turkiyede muhendislik okumak bence ensyiliktir.

hocam mühendislik kotulemek bu kadar mı umarsızca?

adam mühendisliği kötülemiyor.sadece ülkedeki duruma göre tıp okumanın daha mantıklı oldugunu söylüyor.algı seviyeniz bu kadar mı kıt?

yorumum sana değil genele.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Centaureea

quote:

quote:

Konuya gelirsek a.b.d deki ucretlere bakip hayal kurmayin. Orada teknik cok ileri. Bizim gibi geri kalmis bir ulke degil. Turkiyede muhendislik okumak bence ensyiliktir.

hocam mühendislik kotulemek bu kadar mı umarsızca?

adam mühendisliği kötülemiyor.sadece ülkedeki duruma göre tıp okumanın daha mantıklı oldugunu söylüyor.algı seviyeniz bu kadar mı kıt?

yorumum sana değil genele.

sen ne dusunuyorsun?devlette tıp/diş (ilk 20-21k) versus bilkent/boğaziçi/odtü/koç/sabancı/itü mühendislik (ilk 20k) dan hangisini secersin?

ben 20binle mühendislik seçtim. ama 15vin olsaydım tıp seçerdim mühendisliği istediğim halde

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.