Şimdi Ara

Mühendislik İçin PC Önerileri 3000-4500 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar , Öncelikle bölümüm YTÜ Mekatronik Mühendisliği %30 İng., Hazırlık okuyorum şuanda , Seneye autocad , kodlama , solidworks gibi programlar kullanmaya başlıcaz ve erkenden ben bunlari öğrenmek istiyorum.Bu programları zorlanmadan çalıştırabilecek ve beni 3-4 yıl rahat bisekilde idare edecek Laptop tavsiyesi istiyorum sizlerden. Hangi marka hangi model eğer mumkunse bir adet link ve neden o pcyi almam ile alakalı dusuncelerinizi almak isterim. Benim gibi bu foruma girip araştırma yapan birçok mühendis arkadaş var hem onlarada yardımcı olmus oluruz. Fiyat aralığı 3000 tl ile 4500 tl. Bukadar geniş tutmamdaki amaç butçenin tam olarak belli olmamasi. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.Butun onerileri editleyerek sıralamayi düşünüyorum ,simdiden teşekkürler.

Edit: 1. Öneri Lenovo İdeapad 700
    Edit: 2. Öneri Monster Abra A7 V6.5
    Edit: 3. Öneri Asus GL502VT-FY034T
    Edit: 4. Öneri Asus ROG GL752VW-T4438T
    Edit: 5. Öneri MSI GL72 6QF-641XTR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teqh.17 -- 20 Kasım 2016; 13:44:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Monster abra a7 v6.5. Oyun bilgisayarı olduğu için yüksek performanslı. Ekranı 17 inc. Önemli bi özellik. 960m ekran kartı. Fiyatı da aynı özelliklerdeki bilgisayarlara göre baya iyi. Ben aldım 2 aydır kullanıyorum bi sorunla karşılaşmadım. Makine müh okuyorum. Monsterla ilgili olumsuz yorumlar genelde kasası için yapılıyor. Plastik kasa ama öyle bildiğin ucuz plastik değil. Bu arada soğutması da baya iyi. Herhangi bir ısı problemi yaşamadım şimdiye kadar..

Edit : aslında 1000serisi ekran kartlı pc almak daha mantıklı. Daha hazırlık olduğun için bence acele etme. 1000 serisinin fiyatının düşmesini bekle. Ya da eğer sorun olmazsa kasa topla. (dolar yükselişte olduğu için laptop fiyatlarının düşmesini beklemek biraz zor ama haberin olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisubay -- 19 Kasım 2016; 17:08:17 >
  • Artık bitirin şu bilgisayarı da gözüm görmesin almamak için zor tutuyorum kendimi :) bu pc sizi en az 4 yıl idare eder, sadece dvd rom yok, her türlü cad cam programını da rahatça kullanırsınız.

http://www.hepsiburada.com/asus-gl502vt-fy034t-intel-core-i7-6700hq-2-6-ghz-3-5-ghz-16gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HB000001ZJWE

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yawuzbey

Artık bitirin şu bilgisayarı da gözüm görmesin almamak için zor tutuyorum kendimi :) bu pc sizi en az 4 yıl idare eder, sadece dvd rom yok, her türlü cad cam programını da rahatça kullanırsınız.

http://www.hepsiburada.com/asus-gl502vt-fy034t-intel-core-i7-6700hq-2-6-ghz-3-5-ghz-16gb-1tb-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HB000001ZJWE

Bunu alacaktim 15.6 oldugu icin vazgectim dostum ya.. bende tasarim icin kullanacam 17 lazim bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: alisubay

Monster abra a7 v6.5. Oyun bilgisayarı olduğu için yüksek performanslı. Ekranı 17 inc. Önemli bi özellik. 960m ekran kartı. Fiyatı da aynı özelliklerdeki bilgisayarlara göre baya iyi. Ben aldım 2 aydır kullanıyorum bi sorunla karşılaşmadım. Makine müh okuyorum. Monsterla ilgili olumsuz yorumlar genelde kasası için yapılıyor. Plastik kasa ama öyle bildiğin ucuz plastik değil. Bu arada soğutması da baya iyi. Herhangi bir ısı problemi yaşamadım şimdiye kadar..

Edit : aslında 1000serisi ekran kartlı pc almak daha mantıklı. Daha hazırlık olduğun için bence acele etme. 1000 serisinin fiyatının düşmesini bekle. Ya da eğer sorun olmazsa kasa topla. (dolar yükselişte olduğu için laptop fiyatlarının düşmesini beklemek biraz zor ama haberin olsun)

Güzel bi tercih olabilir aslinda , ama asagida koydugum linkte hdd takılı değil diyor ve 8 gblık ram var , Hdd varmi ? Ve ayrica ileride 8 lik ram sıkıntı çıkarmaz mı ? Yetmeme gibi bi problem yaşarım gibime geliyor.

Edit:http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V6-5.html#.WDGDGHOjNnE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teqh.17 -- 20 Kasım 2016; 13:08:20 >

• quote:

Artık bitirin şu bilgisayarı da gözüm görmesin almamak için zor tutuyorum kendimi :) bu pc sizi en az 4 yıl idare eder, sadece dvd rom yok, her türlü cad cam programını da rahatça kullanırsınız.

Güzel bi öneri , optik okuyucu olmamasi ve bataryanin gömülü olmasi dezavantaj gibi geldi.Sizce alttaki linkteki bilgisayarla karsilastirilsa hangisini almak isterdiniz ? Lenovo 400 tl aşağıda ve optik okuyucusu harici olarak kutuda geliyor, Tek sıkıntısi 950 var. 970 den 950 ye dusus cok buyuk bi fark yaratirmi bana ?

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_lenovo-ıdeapad-700-ıntel®-core™-i7-işlemci-16-gb-1-tb-geforce-gtx950m-4-gb-15-6-inç-win10-notebook-80ru00f5-1164458.html

• teqh.17 T kullanıcısına yanıt
    Hocam 950m ile 970m arasında çok ciddi performans farkı var. Attığınız linkteki ürün 960m olsaydı alabilirsiniz derdim ama 950m düşük kalıyor. 4200 tl ye 970m li laptop piyasada yok şu an, tavsiye ettiğim Asus u da cazip kılan bu. Dolar artıyor fiyatlar da artıyor piyasa allak bullak olacak, ihtiyacınız varsa kaçırmayın, diğer sitelerde aynı ürün en az 5000 tl.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3500 4000 arası pc tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam 950m ile 970m arasında çok ciddi performans farkı var. Attığınız linkteki ürün 960m olsaydı alabilirsiniz derdim ama 950m düşük kalıyor. 4200 tl ye 970m li laptop piyasada yok şu an, tavsiye ettiğim Asus u da cazip kılan bu. Dolar artıyor fiyatlar da artıyor piyasa allak bullak olacak, ihtiyacınız varsa kaçırmayın, diğer sitelerde aynı ürün en az 5000 tl.

Şuan alamicam gibi ama bellide olmaz , hem fikir olsun diye hemde bianda elime para gecebilir gecerse direk alicam. Teşekkürler , baska önerin varsa beklerim

• Uppp

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.