Şimdi Ara

Mühendislik isteyenler için (Önemli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

İTÜ EHM
    İTÜ BİLGİSAYAR
    İTÜ KOM
    YTÜ BİLGİSAYAR
    Hacettepe EE
    YTÜ Ehm

Ytü ehm'yi sona almamın nedeni hakkında çok fazla olumsuz yazı okudum ve yetersiz bir bölüm olduğunu düşünüyorum.
    Yani OSYM sıralama başarısının tek sırrı 'teknik' ve İstanbul'da olması diye düşünüyorum.
  • Ben ytü ehm dusunuyorum olumsuz ne duydun anlatir misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uche-Högh U kullanıcısına yanıt
    hocam donanimhaber'de okuduklarım genelde, "ytü elektronik ve haberleşme" şeklinde araştırırsan forum içinde bulabilirsin sen de konuları.
    Genel olarak eğitim kalitesi, labların yetersizliği vs.
  • Eyvallah sagolasin

• Rakip eleme başlatılıyor
  • Steve Jobs'ı unut gitsin. Onu büyük yapan şey mühendislik zekası vs. değil onu büyük yapan şey büyüme azmi, endüstriyel bakış açısı.
    Günümüz şartlarında yalnız başına büyük işler yapmak çok zor. Bilgi birikimi arttığı için alanlar çeşit çeşit insanlar çok fazla alana hakim olamıyor bu yüzden işbirliğine ihtiyaç var.

Bir biyomühendis, bir bilgisayar mühendisi, bir nörobilim doktoru psikolog ve Türk bir moleküler biyoloji doktoru AMERİKADA Als hastalığı üzerinde bir çalışma yapıyorlar. Birlikte o kadar ilerlemişler ki planladıkları teknoloji başarılı olursa tüm merkezi sinir hastalıklarını çözebilecekler.

Şimdi hepsini ayrı ayrı TÜKİYEDE ele alalım. Hem biyolojiye ilgi duyan hemde temel mühendislik becerilerini edinmek isteyen bir öğrenci Türkiyede biyomühendislik onun için uygun alan dahi olsa malum sebeplerden dolayı yazmak istemiyor. Köklü bir üniversitenin psikoloji bölüm başkanı geçenlerde bölümümüzü MF3'e alsınlar gelen öğrenci üniversitede kalmıyor dedi. Moleküler biyoloji içinse post doktora denen süre çok çok yıllar sürebildiği için kimse alanın alt dallarında uzmanlaşamıyor çalışma fırsatı bulamıyor.Bilgisayar mühendisliği için bu tarz durumlar söz konusu değil sanıyorum.

Burdan bakıldığında iş hayatı dışında ülkedeki akademik/bilimsel bakış açısı çok zayıf. Mezun aç kalma kaygısıyla akademiye değil de işe yöneldiğinde de sayısı çok fazla olduğu için işverene sömürme şansı doğuyor. Bir yere başvuruyorsun rakam az geliyor başka bir yere aynı şekilde sonra o rakama razı oluyorsun mecburen. Hal böyle olunca ne kadar zor ne kadar kaliteli eğitim alırsan al senden öncekiler sesini çıkarmadığı için sen de çarkın küçük dişlerinden biri olmak zorunda kalıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: DisconnectusErectus35

Steve Jobs'ı unut gitsin. Onu büyük yapan şey mühendislik zekası vs. değil onu büyük yapan şey büyüme azmi, endüstriyel bakış açısı.
    Günümüz şartlarında yalnız başına büyük işler yapmak çok zor. Bilgi birikimi arttığı için alanlar çeşit çeşit insanlar çok fazla alana hakim olamıyor bu yüzden işbirliğine ihtiyaç var.

Bir biyomühendis, bir bilgisayar mühendisi, bir nörobilim doktoru psikolog ve Türk bir moleküler biyoloji doktoru AMERİKADA Als hastalığı üzerinde bir çalışma yapıyorlar. Birlikte o kadar ilerlemişler ki planladıkları teknoloji başarılı olursa tüm merkezi sinir hastalıklarını çözebilecekler.

Şimdi hepsini ayrı ayrı TÜKİYEDE ele alalım. Hem biyolojiye ilgi duyan hemde temel mühendislik becerilerini edinmek isteyen bir öğrenci Türkiyede biyomühendislik onun için uygun alan dahi olsa malum sebeplerden dolayı yazmak istemiyor. Köklü bir üniversitenin psikoloji bölüm başkanı geçenlerde bölümümüzü MF3'e alsınlar gelen öğrenci üniversitede kalmıyor dedi. Moleküler biyoloji içinse post doktora denen süre çok çok yıllar sürebildiği için kimse alanın alt dallarında uzmanlaşamıyor çalışma fırsatı bulamıyor.Bilgisayar mühendisliği için bu tarz durumlar söz konusu değil sanıyorum.

Burdan bakıldığında iş hayatı dışında ülkedeki akademik/bilimsel bakış açısı çok zayıf. Mezun aç kalma kaygısıyla akademiye değil de işe yöneldiğinde de sayısı çok fazla olduğu için işverene sömürme şansı doğuyor. Bir yere başvuruyorsun rakam az geliyor başka bir yere aynı şekilde sonra o rakama razı oluyorsun mecburen. Hal böyle olunca ne kadar zor ne kadar kaliteli eğitim alırsan al senden öncekiler sesini çıkarmadığı için sen de çarkın küçük dişlerinden biri olmak zorunda kalıyorsun.

Kesinlikle haklısın dediklerinde. Tabi buna ek faktörlerden birisi de çok fazla kontenjan olması.
    İhtiyaçtan fazla olan şey değersizdir, bu hayatın kanunu.

Bilgisayar mühendisliği çok popüler son senelerde.
    Şu an için hala kaliteli mühendis ihtiyacı varmış gibi görünüyor ama 5 sene sonra da böyle olacak mı acaba?
    Mühendislikte kaliteyi artırmak için 240 bin sınırı getirildi.
    Ama bu sınır sadece göstermelik, zaten gerisinde kaç mühendislik kontenjanı vardı ki?

Yukarda rakip elemeyle ilgili yazan arkadaş, sıralamam 16 bin.
    Kontenjan artmasa bile yukardaki bölümlere rahat bir şekilde girebiliyorum zaten, bir de kontenjan artımı var bunun üzerine.
    Yani böyle bir şeye ihtiyacım yok, olsa bile yapmam. Burda 1-2 kişiyi vazgeçirerek olacak iş değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Steelpecker

quote:

Orijinalden alıntı: DisconnectusErectus35

Steve Jobs'ı unut gitsin. Onu büyük yapan şey mühendislik zekası vs. değil onu büyük yapan şey büyüme azmi, endüstriyel bakış açısı.

Kesinlikle haklısın dediklerinde. Tabi buna ek faktörlerden birisi de çok fazla kontenjan olması.
    İhtiyaçtan fazla olan şey değersizdir, bu hayatın kanunu.

Bilgisayar mühendisliği çok popüler son senelerde.
    Şu an için hala kaliteli mühendis ihtiyacı varmış gibi görünüyor ama 5 sene sonra da böyle olacak mı acaba?
    Mühendislikte kaliteyi artırmak için 240 bin sınırı getirildi.
    Ama bu sınır sadece göstermelik, zaten gerisinde kaç mühendislik kontenjanı vardı ki?

Yukarda rakip elemeyle ilgili yazan arkadaş, sıralamam 16 bin.
    Kontenjan artmasa bile yukardaki bölümlere rahat bir şekilde girebiliyorum zaten, bir de kontenjan artımı var bunun üzerine.
    Yani böyle bir şeye ihtiyacım yok, olsa bile yapmam. Burda 1-2 kişiyi vazgeçirerek olacak iş değil.

Mf4 16bin değil mi? Ne tercih ettin hocam?

• Schtroumpf kullanıcısına yanıt
    Evet mf4 16 bin.

İtü KOM
    Ytü Bilgisayar
    Ytü Ehm

gelebilecek olanlar bunlar hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Steelpecker

Evet mf4 16 bin.

İtü KOM
    Ytü Bilgisayar
    Ytü Ehm

gelebilecek olanlar bunlar hocam

Hocam ben ytü bilgisayar ile hacettepe arasında kaldım, hacettepe yazdım. Hakkımızda hayırlısı olsun :D

• Schtroumpf kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun.
    Okuyup anladığım kadarıyla hacettepe iyi mühendislik alanında.
    Bunu diğer ünilerden mezun mühendislerden de duydum. O yüzden doğru seçim yapmışsın bence.
    Benim farklı sebeplerim var ytü yazmakta. yoksa ben de hacettepe yazardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ygs166

Ulkenin okumus kesminin cogu yaptigi isi sevmiyor. Gercekten mutsuz bi ulkeyiz ya
    Ne yapak o zaman yaa?

Okul da mi okumayak?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.