Şimdi Ara

MÜHENDİSLİK OKUNACAK UNİVERSİTELER | KORKMAYIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Türkiyede koç ve bilkent dışında iyi eğitim veren ve aynı zamanda da iyi bir öğrenci profiline sahip başka bu klasmanda okul yok . Boğaziçiyi de sosyal imkanlarından ve networkunden dolayı top class sayabiliriz. Bunlar dışında tr de adam akıllı üniversite yok sorry :((

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

Odtu, sabanci...

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Sabancının öğrenci profili koç ve bilkent kadar kaliteli değil . Kadroları vs iyi ama yine imkanları koç kadar iyi değil , bilkent kadar da zorlamıyor sabancıdan mezun olması bilkent kadar zor değil . Sabancıda arkadaşlarım akşama kadar bomboş geziyor e böyle öğrenciler olursa okulun kalitesi düşer tabi . Ben daha bilkentten boş gezen adam görmedim . Odtüde de her bölümde aynı kalite yok belli bölümlerden sonra öğrenci kalitesi düşüyor yine , kampüsü iyi ama sosyal imkanları vs bogazıcı kadar iyi değil yani belli birkaç bölüm dışında zayıf görüyorum odtüyü. Bence top class değil

C veya D almaya razı olan öğrenci gezer elbette, 2 ile mezun olmak isteyen öğrenci istediği şekilde zamanını kullanır. Bilkent gibi buna engel olmak için bir sürü ödevlerle öğrenciyi uğraştırmak ne kadar doğru tartışılır...

Yaw kocla Sabancının profilinde ne fark var, burslu siralamalar aşağı yukarı aynı, kota dağılımı benzer(di, koc %50leri ham yapana kadar), aldigi öğrenci sayisi benzer. Zaten paralı gidenlerde dusuk puan sebebi olarak mal olmak degil de burslu kazanmak zorunda olmamak var ama bunu foruma anlatamadim 4 yildir

Bilkentin zorlamasi bi ise yaramio, koç ve sabancidaki çocuklar rahat rahat ortalama kasip undergrad researchunu yapip daha interdisipliner bi sekilde çıkabiliyor aksine, bu iki okul icin arti

İlk yüzden boun/bilkent/odtu yazip salan da var, adamda bitiyor bu olay, üniyi kullanıp kullanmamak ona kalmis (ben bilkentteyim ve sınavdan 1 saat once ankuvadan kokteyl snapi atan arkadaslarim mevcut, tek amaclari diploma almak, bana zararı var mı hayir hatta curve u dusuruyolar )

Odtude petrole filan 50k dan veya insaata 40kdan girilmesi o bölümleri kotu yapmiyo ki. Mesela su bilkent fizik yazan cocuk vardı ilk yuzden bilkent phys 20 30kdan alirken sene 15 galiba, harvarda gitti, harvard buranin ogrenci kalitesi kotu diye red mi etti hayır, cocuk bilkent phys in tum imkanlarini sömürmeyi başardı çünkü.

Daha arguman siralarim da usendim

• Odtü den çalışan adam başarıya ulaşır zaten ben sadece odtüye baktıgımda bogazıcıne gore ogrencı profilini daha başarısız buluyorum e bogazıcıne top class dersem odtüyü bi alt segmente koymam gerekiyor. Bilkentin mesela hazırlığı ielts puanı istiyordu diye hatırlıyorum bunlar tr için gereksiz ama yurt dışı için erken yaştan bi ielts tecrübesi yaşıyosun çoğu öğrenci üniye başlarke ielts ne onu bile bilmiyor .koçun eğitimi sabancıdan bi tık iyi benim çevremdeki sabancılılar da çok rahatlar , koçtaki öğrencilerin cv sine falan da bakmıştım daha başarılı duruyolar sabancıya göre . Sabancı öğrenci profili açısından benim için koçtan ziyade özyeğine daha yakın geliyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.