Şimdi Ara

Mühendisliklerden hangisi bu devirde en iyi iş yapar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Güren

zevkin yoksa endüstriye gel ^^

endüstri hakkında biraz bilgi verseniz de yararlansak keşke ? henüz karar veremedim tercihlerim konusunda ve o da düşündüğüm meslekler arasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seker_gevese

quote:

endüstri hakkında biraz bilgi verseniz de yararlansak keşke ? henüz karar veremedim tercihlerim konusunda ve o da düşündüğüm meslekler arasında.

İşletmenin İngilizcesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: VoLken7

quote:

quote:

İşletmenin İngilizcesi

Bu kadar basit olduğunu da sanmıyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: VoLken7

quote:

quote:

İşletmenin İngilizcesi

Bu kadar basit olduğunu da sanmıyorum. :)

Hiç,yoktan iyidir hacı

• endüstri mühendisliği basit anlamda firmalardaki verimi artırmak için yararlanılan mühendislik dalıdır.
    bu mühendislik o kadar kapsamlıdır ki neredeyse bütün mühendisliklerden ortaya karışık yapılmış bir salata gibidir.
    nitekim öğrenim süreniz boyunca inşaattan makineye malzemeden istatistiğe görmediğiniz ders kalmaz.
    tabiki gördüğünüz dersler bu mühendisliklerin kendi dersleri kadar ağır değildir.
    yani hepsinden bişeyler kaparsınız ama hiç birine hakim olamazsınız.
    konu verimi artırmak olduğu için her yerde görev yapabilirsiniz neredeyse.
    Yöneylem Araştırması, Modelleme ve OptimizasyonYöntemleri, Üretim sistemleri, Üretim Planlama ve Kontrol, Tedarik Zinciri Tasarımı,Yönetim ve Organizasyon, Kalite Yönetimi, Benzetim, İş Etüdü, İnsan Kaynakları Yönetimi, Proje yönetimi, Girişimcilik ve Fizibilite Etüdü, Yönetim ve Bilişim Sistemleri, Stokastik Modelleme ve İş Güvenliği bunlar başlıca dallar. vikipediden aldım hepsi aklıma gelmedi.

• en iyisi diye bişey yok,işin para kısmını hiç düşünme sen kendini geliştirdikten sonra okul bitmeden işini bulursun
  • paraya bakmassam neye bakacam aga ben kendimi geliştiricemde bana iyi paralarla çalışan bir meslek lazım bilgisayar mühendisliğine çok veren var mı acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin8131

paraya bakmassam neye bakacam aga ben kendimi geliştiricemde bana iyi paralarla çalışan bir meslek lazım bilgisayar mühendisliğine çok veren var mı acaba ?

çok sığ düşünüyorsun sana hayatında başarılar dilerim
  • simit sat sende amcanınoğlu gibi
  • çevre mühendisliği okuyorum 2.sınıfım

siz ne düşünüyorsunuz bölümüm hakkında?
  • Sınırsız yemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Temmuz 2011; 20:40:11 >
  • fizik mühendisliği-uzay mühendisi-nükleer enerji mühendisliği- uçak mühendisliği vs. benim kafam çalışsa bunlardan birini olurdum yani. Bana çok havalı geliyorlar bu meslekler. yani para senin için pek önemli değilse bu mühendislikler tercih edilmeli bence. yani alanında en iyilerinden biri oldunmu zaten para sorun olmaz
  • Hocam sorunun cevabını bilmiyorum ama geleceğin sektörleri enerji üzerine. Bence enerjiyle doğrultulu mühendislikleri tercih edebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puyik.1 -- 15 Temmuz 2011; 20:37:14 >
  • bende üniv mezunu olarak şimdi alakasız bi işte çalışıyorum asgari ücret alıyorum. bugün depo bölümüne ''jeofizik mühendisi'' arkadaş geldi . Yük indirip kaldırıyo Öle kolay anlatmışki arkadaş sanki hop diye bölümü bitiricek hop diye iş bulacak ve iyi bi maaş alıcak . Eskiden di o işler şimdi herkes üniversite mezunu ve elini sallasan mühendise çarpıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexia -- 15 Temmuz 2011; 21:39:53 >
  • ya beyler kusura bakmayın ama ben şunu anlamadım.birisi nasıl iyi para kazanırım die sorunca klasik herkeste aynı cevap''kendini geliştirmelisin.''bu kendini geliştirme işi nasıl olcak? biride onu açıklasaya.merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: icescream

ya beyler kusura bakmayın ama ben şunu anlamadım.birisi nasıl iyi para kazanırım die sorunca klasik herkeste aynı cevap''kendini geliştirmelisin.''bu kendini geliştirme işi nasıl olcak? biride onu açıklasaya.merak ettim.

Ben makine bölümü mezunuyum ,

Her öğrenci autocad , solidworks , 3dmax , mastercam vb . programları öğrenmek için milyarlarca para verir kurs görürler . Biz bu programları rica minnet yalvar yakar bölüm hocamızdan öğrenmeye çalıştıık ve öğrendikte . Ama işveren sana soruyo kardeşim nerde çalıştın kaç yıl tecrüben var ? ? Sende ık mık ediyosun adam ben seni sonra ararım diyor ve öyle gidiyor . Yüzlerce yere iş başvurusu yaptım hiç birisi olmadı . İyi derecede ingilizce hatta 2. yabancı dil bilmen gerekiyor . Türkiyede istediğin kursa git istediğin teknikleri vs öğren hiç bişe öğrenemezsin . Kursta 2 saat ingilizce konuşcaksın ya sonra evde okulda arkadaşlarınla türkçe konuşarak ingilizceyi yine unutacaksın . Bunun içinde yurt dışına gitmen gerekiyor kesinlikle ... Özetle istediğin kursu gör istediğin sertifikayı al yinede bişe olmuyor .

Şuanda taşeron firmada çok saçma bi işte çok saçma bir ücret karşılığından çalışmaktayım . Mutlumuyum tabikide hayır !

Özetle ziraat mühendisine bu ülkede muhasebecilik yaptırılıyorsa belirli meslekler hariç ne olursan ol durum bundan farklı olmayacaktır . .

Umarım yararlı olmuşumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexia -- 16 Temmuz 2011; 0:24:33 >

• Zaten ingilizce ve 2.dilin en iyi düzeyde olması lazım.Yabancı dil alanın kadar önemli.2.si zeki olucan yani uyanık olucan bölümündeki çoğu adamdan farkın olacak.Kendini geliştirmek illa alanında olmıycak, kitap oku film izle çevrende neler olduğundan haberin olsun.3.olarak üniversite sınavına iyi çalışıcan tembellik yok!!!.Ki boğaziçi, itü,odtü,bilkent vb. üniversitelere girebileceksin.Üniversiteden mezun olunca 22-23 yaşına gelicen.1 sene lisans üstü şart.Kendini geliştiricen alanında.Ayrıca 1 sene de master yapmak gerekiyor.Aman vaktim yok fln demeyin master şart.İşletme ve yönetim alanında olması öncelik olmalı.Master para ve imkanlar varsa yurtdışında yapılması daha iyi olur ama şart değil.Bu çocukda kim daha yeni 12 ye geçti,ben onu dinlemem fln demeyin.Ben size şu an 29 yaşında olan kuzenimin eğitim hayatını yazdım.İtü makine ingilizce mezunu.Şu anda isviçre de aylık 10 bin euro ya çalışıyor.Eskiden sizin yerinizdeydi.Siz(Biz) niye olmayalım?

• quote:

Orijinalden alıntı: nexia

quote:

Orijinalden alıntı: icescream

ya beyler kusura bakmayın ama ben şunu anlamadım.birisi nasıl iyi para kazanırım die sorunca klasik herkeste aynı cevap''kendini geliştirmelisin.''bu kendini geliştirme işi nasıl olcak? biride onu açıklasaya.merak ettim.

Ben makine bölümü mezunuyum ,

Her öğrenci autocad , solidworks , 3dmax , mastercam vb . programları öğrenmek için milyarlarca para verir kurs görürler . Biz bu programları rica minnet yalvar yakar bölüm hocamızdan öğrenmeye çalıştıık ve öğrendikte . Ama işveren sana soruyo kardeşim nerde çalıştın kaç yıl tecrüben var ? ? Sende ık mık ediyosun adam ben seni sonra ararım diyor ve öyle gidiyor . Yüzlerce yere iş başvurusu yaptım hiç birisi olmadı . İyi derecede ingilizce hatta 2. yabancı dil bilmen gerekiyor . Türkiyede istediğin kursa git istediğin teknikleri vs öğren hiç bişe öğrenemezsin . Kursta 2 saat ingilizce konuşcaksın ya sonra evde okulda arkadaşlarınla türkçe konuşarak ingilizceyi yine unutacaksın . Bunun içinde yurt dışına gitmen gerekiyor kesinlikle ... Özetle istediğin kursu gör istediğin sertifikayı al yinede bişe olmuyor .

Şuanda taşeron firmada çok saçma bi işte çok saçma bir ücret karşılığından çalışmaktayım . Mutlumuyum tabikide hayır !

Özetle ziraat mühendisine bu ülkede muhasebecilik yaptırılıyorsa belirli meslekler hariç ne olursan ol durum bundan farklı olmayacaktır . .

Umarım yararlı olmuşumdur.

Nerden mezunsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: maftas

Zaten ingilizce ve 2.dilin en iyi düzeyde olması lazım.Yabancı dil alanın kadar önemli.2.si zeki olucan yani uyanık olucan bölümündeki çoğu adamdan farkın olacak.Kendini geliştirmek illa alanında olmıycak, kitap oku film izle çevrende neler olduğundan haberin olsun.3.olarak üniversite sınavına iyi çalışıcan tembellik yok!!!.Ki boğaziçi, itü,odtü,bilkent vb. üniversitelere girebileceksin.Üniversiteden mezun olunca 22-23 yaşına gelicen.1 sene lisans üstü şart.Kendini geliştiricen alanında.Ayrıca 1 sene de master yapmak gerekiyor.Aman vaktim yok fln demeyin master şart.İşletme ve yönetim alanında olması öncelik olmalı.Master para ve imkanlar varsa yurtdışında yapılması daha iyi olur ama şart değil.Bu çocukda kim daha yeni 12 ye geçti,ben onu dinlemem fln demeyin.Ben size şu an 29 yaşında olan kuzenimin eğitim hayatını yazdım.İtü makine ingilizce mezunu.Şu anda isviçre de aylık 10 bin euro ya çalışıyor.Eskiden sizin yerinizdeydi.Siz(Biz) niye olmayalım?

itü ingilizce makine daha geçen sene açılmadı mı?

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 16 Temmuz 2011; 10:08:46 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.