Şimdi Ara

Mühendislikte Üniversite Adı Çok Önemli midir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
31.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence önemlidir özellikle eem ve makine icin daha bi onem arz eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut12344

Sakarya Üniversitesi Endüstri Müh Okuyorum.
    Öncelikle mühendislikte herşey kendini geliştirmene bakar eğer odtü, itu gibi köklü okullarda okumuyorsan aradaki farkı kapatmak için kendini çok iyi geliştirmelisin. Ben gerçekten kendine güvenen ve kendini yeterli seviyeye getiren düzgün ve mantıklı konuşabilen hiçbir mühendisin işsiz kalacağını düşünmüyorum.
    Ayrıca şunu görüyorum, özellikle mühendislik konusunda şehrin önemi çok büyük yani bir sanayii şehrindeki bir üniversitede okumak ile kırsal da sanayisiz bir şehirde üniversite okumak arasında dağlar kadar fark var. En basitinden sakaryada çok köklü kuruşlar var Goodyear,otokar,ülker,lassa vs ve bu o şehrin üniversitesini ve öğrencilerini kesinlikle olumlu yönde etkiliyor. Konferanslar olsun, geziler olsun ve oraları gördüğünde sana olumlu yönde şeyler katıyor. Ayrıca bu kurumlar üniversiteler ile ortak projeler yürütüyo ve öğrencileri de bu işe dahil ediyor. ford da hem çalışıp hem okuyan bilgisayar mühendisi arkadaşlarım var. Eğer sanayii olmasa kimsenin böyle bir şansı olamazdı emin ol. bu sadece bir örnek bunun gibi bir sürü örnek mevcut. Umarım yazdıklarımla yardımcı olmuşumdur

Gerek endüstri gerekse bilgisayar mühendislikleri için böyle şeyler önemli evet ama harita mühendisliği için gerekli midir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ControlYourDream

quote:

Orijinalden alıntı: wampirrr

Bilkent'in yurt dışı tanınırlığında olağanüstü, ütopik bir durum yok, abartıldığı gibi. Olay iyi öğrenci olmak, iyi bir ODTÜ, İTÜ, Boun öğrencisinin yurtdışı & yurtiçi sorunu olmaz, yurtiçinde bu üçü daha önce gelir ama yurtdışında öğrencinin iyi olması önemli. Ama daha farklı okullarda iyi bir öğrenci olmak bile yetmeyebilir yani öğrenci çok zorlanır, çok uğraşır. Erasmusta partnerlığı kabul eden üniversiteler en iyi ölçüt bu konuda ve EN ÖNEMLİSİ olay bölüme göre değişir.

Mesela bu yurtdışı olanakları abartılan Bilkent'in dünyanın belli başlı okullarından hiçbiriyle ikili anlaşması yok. En kayda değer partnerı berlin teknik o da sadece matematik ve bilgisayar müh ile anlaşmalı bir ikincisi de viyana teknik o da endüstri ve bilg. müh ile anlaşmalı.

ODTÜ'nün de tabii dünyadaki en üst okullarla anlaşması yok ama almanyadaki çoğu teknik üniversite, fransa'daki orta üstü üniversiteler, en azından köklü okullarla anlaşmaları var.

İTÜ'nün özellikle Almanya ve Fransa'da sayı olarak oldukça fazla okulla anlaşması var, Bilkent ile mukayese bile edilemez. Ama bunların hepsi çok iyi okullar değil elbette ama Fransa'nın zaten iyinin de iyisi bir kaç okulu dışında iyi okullarının çoğuyla anlaşması ve Almanya'da da Viyana'da da hem teknik üni.lerle hem de diğerleriyle anlaşmaları var.

Ama ikili anlaşmalara bakıldığında açık ara fark Boğaziçinde. Türkiye'de muhtemelen başka hiçbir okulla anlaşması olmayan 3-4 okul özellikle bu farkı sağlıyor benim için.

Sen '' Yurtdışı tanınırlığı ''nı belirleyen faktörleri biliyor musun ?

Bilmiyorum, ''sen'' bana tek tek somut şekilde örneklendirerek hatta referanslarla yaz bakalım o faktörlerin Bilkent'te hangi bilimsel bilgilere dayanarak diğerlerinden fersah fersah ötede olduğunu da öğreneyim. Yalnız x makale sayısı y akademisyen cvleri gibi kopyala yapıştır genel geçer bilgilerle gelip de boş yere zaman harcatma bana e mi.

• dayın varsa hiç bir önemi yok dayın yoksa itüde olsan bile işin zor
  • efe.1905se kullanıcısına yanıt
    Ehe boş adam lafi klasik.

• guitarhero111 G kullanıcısına yanıt

Odtu kkk saçma olmuş çunku odtu kkk diye ayri bir universite yok zaten

• İlk 20-30kdaki bilgisayar mühendisliği bölümlerine girersen üniversiteyi bomboş geçirmediğin sürece her türlü iş bulunur ama daha geri sıralamalardakini ben de bilmiyorum.

• Bolu Bilgisayar'a geçeceğim umarım işsiz kalmam

Ordan da Aydın Bilgisayar'a geçmeyi düşünüyorum YDS belgesi vererek -cart curt uniler YDS kabul ediyor şükür ki- umarım geçerim ve ordan çıkarsam da işsiz kalmam

not: Kendini geliştir derseniz yapmaya çalışıyorum bir şeyler az çok C biliyorum Kotlin&Java bakmaya çalışıyorum şu günlerde ama insan "lan?!?!? kasiyerlik yapmasam bari!" demeden edemiyor.

not2: top üni harici çok fark etmez görüşü var bende de ama bölümün adı İngilizce olsun bari diyerek geçiş deneyeceğim. En olmadı Çukurova İÖ'ye geçerim kimse başvurmuyor zaten, umarım onlar da YDS kabul ediyordur.

ekleme: geçen falan varsa görürse bir pm atsın bana lütfen bu yatay geçiş olayından korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdrhm -- 23 Şubat 2021; 19:42:34 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.