Şimdi Ara

Muhteşem Yüzyıl (2010) (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.963
Cevap
16
Favori
157.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz-KSK

O dökülen topların efsane "Şahi" toplarıyla aynı boyutta olması gerekmezmiydi? Öyle hızlı sürülemez onlar.

Açıkçası dizinin bütçesine bakarsak gayet normal..Yani sırf tek bir sahne için milyarlarca para harcayamazlar.Açıkçası ben dizide sefer sahnelerini bile göstermezler diyordum..
  • Bence gayet güzel gidiyor dizi.
  • Fragman harika gözüküyor. Gerçekten büyük para harcamışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz-KSK

O dökülen topların efsane "Şahi" toplarıyla aynı boyutta olması gerekmezmiydi? Öyle hızlı sürülemez onlar.

16. yüzyılda şahi zarbazen dışında başka toplar da vardı, mesela şayka, havan, prankı, bacalaşka gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 26 Ocak 2011; 9:05:19 >
  • Bu haftaki bölüm güzel olacağa benziyor ama bence reytingde üst sıralara çıkamayacak çünkü aynı saatte Bjk-Ts maçı var Trt de. Ben de dahil olmak üzere birçok kişi bence maçı izleyecektir
  • Güzel olacak bu bölüm.
  • Maça denk geliyor bugün yarın netten izlerim artık
  • Bu kadar uzun özet mi olur yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Runaway.

Bu kadar uzun özet mi olur yahu.

bence özet değil 3.bölüm komple baştan sona
  • Osmanlı Torununun Muhteşem Yüzyıl İsyanı

İngiltere'de yaşayan Osmanlı torunlarından Leyla Sami, Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Yoğun tartışmalara yol açan diziyi izlediğini söyleyen Leyla Sami, Muhteşem Yüzyıl'ı "sadece para için yapılmış, saçma ve ciddiye alınmaması gereken bir yapım" olarak nitelendirdi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Sami, cinsel içerikli ve yanlışlarla dolu dizinin gelecek nesiller için tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Osmanlı Sultanı Abdülmecit'in torunu Fethi Sami Bey'in kızı Leyla Sami, dizinin ilk kısımlarını fikir edinmek amacıyla izlediğini; ancak çok saçma bulduğunu söyledi. Londra'da Cihan muhabirine mülakat veren Sami, "Diziyi izledikten sonra faydalı hiçbir şey öğrenmedim… Öğretici bir yanı yok. Ne eğlendirici ne de Osmanlı kültürünü yansıtan bir özelliği var... Maalesef Osmanlı kültürünü yansıtmayan saçma bir yapım olmuş." dedi.

TEPKİLERİ REYTİNGE ÇEVİRMEYİ PLANLADILAR VE BAŞARDILAR

Senarist ve yapımcıları eleştiren Leyla Sami, dizinin tamamen reyting ve para için yapıldığını düşünüyor. Türkiye'de sinema sektörünün büyümesiyle birlikte bazı kesimlerin önemli şahsiyetlerin hayatlarını cinsel içeriklerle doldurarak seyirci çekme gayreti içinde olduklarını dile getiren Leyla Sami, "Bu dizide de aynı düşünceden yola çıkılmış. Toplumda kızgınlık oluşturan bu durum tam da filmi üretenlerin istediği bir şeydi ve başardılar. Bu bir plandı. Bu planlarını en başta oluştururken tabii kiTürkiyeiçin önemli ve tarihte yer edinmiş büyük bir şahsiyeti seçtiler. Kanuni Sultan Süleyman'ın tarihteki başarıları ve itibarı ortadadır. Ama bu, bir film ile olumsuz etkilenecek değil." şeklinde konuştu.

Filmin Osmanlı kültüründen bihaber olan yeni kuşaklar üzerinde olumsuz etkisi olabileceğini anlatan Leyla Sami, gençlerin bu filmin kurgu olabileceğini anlamayabileceklerini ve bazı tarihi gerçeklerin "dizideki gibi olduğunu" zannedebileceklerini vurguladı. Sıradan insanların bile özel yaşantısının sorgulanamayacağının altını çizen Sami, herkesin Türkiye'de kendi görüşünü ifade etmede özgür olduğunu, Osmanlı kültürünü sevenin de sevmeyen de bu yöndeki görüşlerini ortaya koyabileceğini; ancak bunun tarihî gerçekleri çarpıtmak ya da bazı değerleri farklı göstermek anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

DİZİDE TEK AMAÇ REYTİNG VE PARA; MEDYA SORUMLU DAVRANMALI

Leyla Sami, diziye gelen binlerce şikâyetin de dikkate alınması gerektiğini söyledi. İnsanların ortaya konulan bu yapımın tarihi gerçekleri yansıtmadığını ve olumsuz etkileri olabileceğini düşündüğünü aktaran Sami, sözlerini şöyle sürdürdü: "Televizyon kurumlarının toplum üzerinde büyük sorumluluğu vardır ve bu sorumlulukla hareket etmelidirler. Dolayısıyla ortada üretilen bir dizi var ve sorumluluk sahibi bu kurumlar neden böyle bir film üretildiği ve bunun amacının ne olduğu, topluma ne gibi mesajlar verildiği gibi konularda düşünmeleri gerekiyor. Ben, Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımında tek amacın reyting ve para olduğunu düşünüyorum."

Bundan sonra dizinin içeriğinin değil Türkiye'demedyakuruluşlarının üzerine düşen sorumluluğun tartışılması gerektiğine dikkat çeken Sami, "Türkiye'de sinemanın toplumdaki rolü üzerinde tartışmalar devam etmeli. Bu film üzerinde tartışmak bile diziyi üretenlere yardımcı olacaktır. Ciddiye alınmaması gereken bir dizi olarak düşünüyorum artık." dedi.

kaynak:http://www.dizimizi.com/haber-osmanli-torununun-muhtesem-yuzyil-isyani.html
  • Bıkmadınız mübarek şöyle şeyler paylaşmaya ... Siz istesenizde istemesenizde bu dizi yayınlanacak ve bizlerde izlemeye devam edeceğiz ve reytinglerdede hep tepede kalıcak... Yöneticiler siliyor siz paylaşıyorsunuz el insaf ya
  • dizi beni ilgilendirmiyorda o osmanlı torunları tarihleri nasıl algılamak istiyorlarsa öyle algılıyorlar. tvye çıkan torunlardan birini mesela dinlediğimde vahdettin hain değil demişti.nasıl olmadığını çok merak ediyorum.bunların savunmaları tamamen kendi aileleri sormadan savunmaya dayanıyor.o yüzden osmanlı torunlarını boşverin..

quote:

Orijinalden alıntı: A.E.C

Osmanlı Torununun Muhteşem Yüzyıl İsyanı

İngiltere'de yaşayan Osmanlı torunlarından Leyla Sami, Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Yoğun tartışmalara yol açan diziyi izlediğini söyleyen Leyla Sami, Muhteşem Yüzyıl'ı "sadece para için yapılmış, saçma ve ciddiye alınmaması gereken bir yapım" olarak nitelendirdi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Sami, cinsel içerikli ve yanlışlarla dolu dizinin gelecek nesiller için tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Osmanlı Sultanı Abdülmecit'in torunu Fethi Sami Bey'in kızı Leyla Sami, dizinin ilk kısımlarını fikir edinmek amacıyla izlediğini; ancak çok saçma bulduğunu söyledi. Londra'da Cihan muhabirine mülakat veren Sami, "Diziyi izledikten sonra faydalı hiçbir şey öğrenmedim… Öğretici bir yanı yok. Ne eğlendirici ne de Osmanlı kültürünü yansıtan bir özelliği var... Maalesef Osmanlı kültürünü yansıtmayan saçma bir yapım olmuş." dedi.

TEPKİLERİ REYTİNGE ÇEVİRMEYİ PLANLADILAR VE BAŞARDILAR

Senarist ve yapımcıları eleştiren Leyla Sami, dizinin tamamen reyting ve para için yapıldığını düşünüyor. Türkiye'de sinema sektörünün büyümesiyle birlikte bazı kesimlerin önemli şahsiyetlerin hayatlarını cinsel içeriklerle doldurarak seyirci çekme gayreti içinde olduklarını dile getiren Leyla Sami, "Bu dizide de aynı düşünceden yola çıkılmış. Toplumda kızgınlık oluşturan bu durum tam da filmi üretenlerin istediği bir şeydi ve başardılar. Bu bir plandı. Bu planlarını en başta oluştururken tabii kiTürkiyeiçin önemli ve tarihte yer edinmiş büyük bir şahsiyeti seçtiler. Kanuni Sultan Süleyman'ın tarihteki başarıları ve itibarı ortadadır. Ama bu, bir film ile olumsuz etkilenecek değil." şeklinde konuştu.

Filmin Osmanlı kültüründen bihaber olan yeni kuşaklar üzerinde olumsuz etkisi olabileceğini anlatan Leyla Sami, gençlerin bu filmin kurgu olabileceğini anlamayabileceklerini ve bazı tarihi gerçeklerin "dizideki gibi olduğunu" zannedebileceklerini vurguladı. Sıradan insanların bile özel yaşantısının sorgulanamayacağının altını çizen Sami, herkesin Türkiye'de kendi görüşünü ifade etmede özgür olduğunu, Osmanlı kültürünü sevenin de sevmeyen de bu yöndeki görüşlerini ortaya koyabileceğini; ancak bunun tarihî gerçekleri çarpıtmak ya da bazı değerleri farklı göstermek anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

DİZİDE TEK AMAÇ REYTİNG VE PARA; MEDYA SORUMLU DAVRANMALI

Leyla Sami, diziye gelen binlerce şikâyetin de dikkate alınması gerektiğini söyledi. İnsanların ortaya konulan bu yapımın tarihi gerçekleri yansıtmadığını ve olumsuz etkileri olabileceğini düşündüğünü aktaran Sami, sözlerini şöyle sürdürdü: "Televizyon kurumlarının toplum üzerinde büyük sorumluluğu vardır ve bu sorumlulukla hareket etmelidirler. Dolayısıyla ortada üretilen bir dizi var ve sorumluluk sahibi bu kurumlar neden böyle bir film üretildiği ve bunun amacının ne olduğu, topluma ne gibi mesajlar verildiği gibi konularda düşünmeleri gerekiyor. Ben, Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımında tek amacın reyting ve para olduğunu düşünüyorum."

Bundan sonra dizinin içeriğinin değil Türkiye'demedyakuruluşlarının üzerine düşen sorumluluğun tartışılması gerektiğine dikkat çeken Sami, "Türkiye'de sinemanın toplumdaki rolü üzerinde tartışmalar devam etmeli. Bu film üzerinde tartışmak bile diziyi üretenlere yardımcı olacaktır. Ciddiye alınmaması gereken bir dizi olarak düşünüyorum artık." dedi.

kaynak:http://www.dizimizi.com/haber-osmanli-torununun-muhtesem-yuzyil-isyani.html
  • yüzüm öğldü bakmayin bana
  • amannnnnnn tamda yerinde reklam girdi.Hürrem söylese bari mahidevranın yaptıgını
  • Konunun üstatları tabii daha bilirler ama kadırgaların olduğu sahne hayli etkileyici ve gerçekçi görünüyordu. Böyle bir efekti sarayın ve İstanbul'un dış mekan çekimlerinde de kullansalar aslında...

Bununla birlikte savaş ilanı ve sonrasında tuğ dikilmesi gibi detaylara değinilmesi de güzel olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 26 Ocak 2011; 22:18:54 >
  • Dizi 21:00'de falan başladı. Özetlerle bile insanları idare ediyorlar. Ama diziyi teşvik edici buldum. Kostüm, mekan olsun iyi şeyler yapmaya çalışıyor. Bu hızla gidersek 10 yıl sonra çok daha kaliteli yapımlar yapabiliriz. Dizi sektörümüz gittikçe büyüyor.
  • bu bölüm güzeldi ilerleyen bölümlerde hürremi zor günler bekliyor
  • Bölümü çok beğendim. Her yönden baya heyecanlı.

Pargalı-Hürrem çekişmesi de böylece başlamış durumda.

Osmanlı torunu beğenmemiş miş, cinsel içerikliymiş. Allah aşkına kaç tane sayabilir cinsel içerikli sahne ? Yaygaradan başka birşey yapmıyorlar.
    Doğrudur yanlışlar kesin oluyordur da belgesel çeken yok dizi çekiliyor. He gerçekten çok yadırganacak, abes yanlışlar olur söylenir.

En çok unutulan şey padişahların da bizim gibi insan olmaları.
  • Bitti ya

Hürrem Hatun'u çok seviyorum. Mahi Devran'ı da severdim ama kendi sonunu kendisi hazırladı birşey demiyorum ona artık.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.