Şimdi Ara

Multimedia Sistem ve DVD player ile 5.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    creative t6060 almayı düşünüyorum (5.1)
    bu sistemin içinden çıkan kabloların pc uyumlu olduğunu ve home theater bi sistem olmadığını da biliyorum.
    yalnız bir sorum var. bildiğim kadarı ile bu t6060 çokta kötü bi sistem değil. (piyasadaki birçok uyduruk home theater sistemden daha iyi olduğunu düşünüyorum)
    peki benim sorum şu:
    elimde, 5.1 analog çıkışa sahip bir dvd player ım var. acaba bu player ile t6060 ı sorunsuz olarak kullanabilir miyim?
    yani gerekli bağlantıları sağlayarak gerçek 5.1 surround sesi yakalayabilir miyim?
    eğer yakalayabilirsem, nasıl yapacağımı söylerseniz çok memnun olurum.

ek bilgi: dvd playerımda 1 tane center, 2 tane front, 2 tane rear ve 1 tane de sub olmak üzere toplam 6'lı bi out var. alacağım sistemde ise, 3'lü bir "in" var. (1 tane frontlar, 1 tane rear lar, 1 tane ise sub ve center için) acaba bunları bir dönüştürücü kullanarak bağlasam 5.1 in surround ını bozmuş olur muyum?

şimdiden yardım edecek herkese çok teşekkürler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbulletx -- 26 Ocak 2006 0:45:31 >

•  Multimedia Sistem ve DVD player ile 5.1

3 tane bu kablodan alıcaksın

1. kablonun kırmızı beyazını subwoofer center
    2. front
    3. rear

kabloların diğer ucunuda speakera bağlıyacaksın speaker da giriş yerlerinde yazması lazım (subcenter)-(rear)-(front)

bu bağlanyıları yaptınmı 5.1 olarak kullanabilirsin
  • Ya bende buna benzer bi soru sormak ama yeni konu açıp formu doldurmak istemiyorum o yüzden burda sorayım.
    Ben Megaworks ve yanında verilen dvd playerı birbirine nasıl bağlarsam 5.1 ses alırım.
    yani şeması var ama arada bi kablo eksik onu alın dio, ama bu kablonun tam adı nedir söylerseniz sevinirim.
    elektrikçiye gidince tam bi şey söliyimki almadan geri gelmiyim istiyorum.
    çok saolun şimdiden
  • @musandia: benimde demek istediğim tam olarak buydu. çok teşekkürler.

peki bu bağlantıyı yaptığım anda sadece 5 hoparlörümden ve subwoofer'imdan ses mi alacağım (yani ses sadece 5 uyduya dağılmış mı olacak) yoksa gerçekten 5.1 surround sesini yakalayabilecek miyim?

tekrardan çok teşekkürler:)
  • Gerçekten 5.1 ses alabilmen için kullandığın medyanında 5.1 kaydedilmiş olması gerekiyor başka türlü DolbyDigital ses alamazsın
  • meraba.arada bende arada sorayım dedim.dvd playerimin kendinden dolby digital decoderi var logitech x530 ile tam anlamıyla dolby digital 5+1 ses alabilirmiyim.bu arada dvd de hem analog hemde digital çıkışlar var modeli vestel dvd 5500 progressive dolby digital player.cevaplarsanız çok memnun olurum.
  • quote:

@musandia: benimde demek istediğim tam olarak buydu. çok teşekkürler.

peki bu bağlantıyı yaptığım anda sadece 5 hoparlörümden ve subwoofer'imdan ses mi alacağım (yani ses sadece 5 uyduya dağılmış mı olacak) yoksa gerçekten 5.1 surround sesini yakalayabilecek miyim?

tekrardan çok teşekkürler:)

tabi yakalayabilirsin ama arkadaşın dediği gibi 5.1 destekleyen bi film ile

quote:

meraba.arada bende arada sorayım dedim.dvd playerimin kendinden dolby digital decoderi var logitech x530 ile tam anlamıyla dolby digital 5+1 ses alabilirmiyim.bu arada dvd de hem analog hemde digital çıkışlar var modeli vestel dvd 5500 progressive dolby digital player.cevaplarsanız çok memnun olurum.

sende 3 tane resimdeki kablodan alıp analogtan bağlantıları yaptığın zaman 5.1 olarak ses alabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o kablonun adı nedir musandia.yani satıcıya ne dersek bundan verir
    teşekkürler
  • bende bilmiyordum şimdi araştırdım kablonun adı 2 rca imiş
    http://aztekteknoloji.com/urun.asp?marka=HAMA&mg=HM-AK&urun=43412
    buraya bi bak 2 rca olarak yazmışlar
    google grafik aramada 2 rca yaz bu kablolar çıkıyor
    önceleri bende adını bilmediğimden elektronikçiden bütün kabloları çıkarttırıp bakıpta almıştım
  • quote:

Orjinalden alıntı: musandia

bende bilmiyordum şimdi araştırdım kablonun adı 2 rca imiş
    http://aztekteknoloji.com/urun.asp?marka=HAMA&mg=HM-AK&urun=43412
    buraya bi bak 2 rca olarak yazmışlar
    google grafik aramada 2 rca yaz bu kablolar çıkıyor
    önceleri bende adını bilmediğimden elektronikçiden bütün kabloları çıkarttırıp bakıpta almıştım

Valla elektrikçiye 2 rca diyince suratıma anlamsız bakıcakmış gibi bi his var içimde ama deneyelim olmadı senin gibi yaparız bizde.
    Bu arada verdiğin linkteki resimde aldatmacalı gözüküyo iki ucu aynı uç gibi yanyana koyup çekmişler kablonun devamı yok

• teknosalarda çeşitli markaların video ve audio kabloları satılıyor önce oraya bir bak derim,elektrikçiler anlamaz bunlardan sanırım.
  • elektrikçiler satmaz zaten bu kabloları elektronikçilerden alıcaksın 1 veya 1.5 ytl olması lazım tanesi
    teknosaya hiç bakma çok pahalı
  • Ya internetten satış yapan sitelerde 20 milyon falan diyo 3 ü 60 milyona geliyo.Ankarada bunları uygun fiyatlı bulabileceğim elektronikçi varmı.
  • arkadaşlar hepinize teşekkürler tekrardan. inanın çok yardımcı oldunuz..

@hanjin: abi bu kabloları çok kolay bi şekilde ulusta konya sokakta bulabilirsiniz. ayrıca o adamlara "2rca" kablo demeniz yeterli olacaktır. adamlar kendileri anfi falan yapıoylar. ciddi kopmuş durumdalar yani haa, eğer herhangi bi elektronikçiden alacaksanız "bir ucu 2'li çiçek uçlu erkek diğer ucu tekli erkek çıkışa sahip stereo ses kablosu" derseniz büyük ihtimalle anlayacaklardır. biliyorum söylemesi bizim için daha zor ama emin olun daha kolay anlaşılacaktır ya da en basiti bi printer dan falan musandia nın ekte yolladığı kablonun fotoğrafını çıkarın. "ahanda bunu istiyom" diyin
    en kolayı bu olacaktır sanırım.
    tekrardan hepinize çok teşekkürler

• ulus ters bide hiç sevmiom ulusa girmeyi laf aramızda.Bakalım kızılayda dolaşır dolaşır bulurum ben bunu.
    Çiçek uçlu yerine 3.5 mm desekte olur heralde ama neyse artık musandia gibi hepsine bakıp bakıp alcam bu kabloları.tanesinede 20 milyon vercek diilim.İnternette hi-end kablo diye 20 milyondan satıyolar aslı varmı anlamadım.yani hakkaten hi-end içinse belki değer ama beni aşar yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.