Şimdi Ara

Multisplit klima önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
3
Favori
29.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: burçak

İlginiz için teşekkür ederim.

Bu arada multi yerine tek tek klimayı da düşünme durumu var. Bu durumda şu LG Prestige serileri (5-6 yıl Önce çıkmıştı) kağıt üstündeki verilere bakınca bugünün A+++ klimaları gibi. Fiyatları da çok uygun. Multi yerine 2 adet 9'luk, 2 adette 12 lik alsam, 11 bin TL gibi bir fiyat çıkıyor.

Bu klimalara ne dersiniz?
    Rica ederim.

Prestige serisi döneminin iyi olan,öncü serilerinden biri idi. Şimdiki serileri bu kadar iyi değil. Yani eskiye kıyasla iyi değil.

Fiyata bakarsak uygun görünüyor. Servis gerekli desteği ve yedek parça tedariği konusunda olumlu bir ifade kullanıyorsa Multi'ye alternatif olarak tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • Paylaşım için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burçak

Paylaşım için teşekkür ederim.
    Rica ederim.
  • Konuyu hortlatıyorum ama Baymak elegance a++ 9000btu klimam var. Multi split desteği yok ama bir şekilde bir aparatla başka bir baymak iç ünite alsam ve salona koysam çalıştırabilirmiyim ? Aynı anda çalışmayacaklar. Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

Konuyu hortlatıyorum ama Baymak elegance a++ 9000btu klimam var. Multi split desteği yok ama bir şekilde bir aparatla başka bir baymak iç ünite alsam ve salona koysam çalıştırabilirmiyim ? Aynı anda çalışmayacaklar. Teşekkür ederim
    Merhaba. Malesef bu uygulama mümkün değildir. Uygulayabilmek için dış ünitede ayrı vana çıkışları olmalıdır,dış ünite kartının multi sisteme uyumlu olması gerekir. Ayrı solenoid vana grubu gerekir.

2 ayrı iç ünite bağlayıp kullanılmayanı vanalar ve elektriksel bağlantıyı keserek ipta edip diğerini devreye alsam derseniz bu da malesef olmaz. Çünkü soğutucu akışkan miktarı artar ve çalışan iç ünitenin sistemine fazla soğutucu akışkan girebilir. Zaten bu yöntem de çok maliyetli ve zahmetlidir. Sistemin işleyişine de aykırıdır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba. Malesef bu uygulama mümkün değildir. Uygulayabilmek için dış ünitede ayrı vana çıkışları olmalıdır,dış ünite kartının multi sisteme uyumlu olması gerekir. Ayrı solenoid vana grubu gerekir.

2 ayrı iç ünite bağlayıp kullanılmayanı vanalar ve elektriksel bağlantıyı keserek ipta edip diğerini devreye alsam derseniz bu da malesef olmaz. Çünkü soğutucu akışkan miktarı artar ve çalışan iç ünitenin sistemine fazla soğutucu akışkan girebilir. Zaten bu yöntem de çok maliyetli ve zahmetlidir. Sistemin işleyişine de aykırıdır.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Aydınlatıcı cevap için çok teşekkür ederim

• Benim de bu şekil bir klima ihtiyacım var taşınılacak yerde her odaya tesisat çekilmiş

salon mutfak odalar için

Tavanda yerler açılmış ünite ve dış ünite ihtiyacımız olacak belli ki?

Nasıl bir öneriniz vardır fiyat konusunda bilgisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

Aydınlatıcı cevap için çok teşekkür ederim

Alıntıları Göster

Rica ederim. Lütfen kusuruma bakmayınız,yeni mesaj gelince gördüm.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilzinamuh

Benim de bu şekil bir klima ihtiyacım var taşınılacak yerde her odaya tesisat çekilmiş

salon mutfak odalar için

Tavanda yerler açılmış ünite ve dış ünite ihtiyacımız olacak belli ki?

Nasıl bir öneriniz vardır fiyat konusunda bilgisi olan var mı?

Merhaba.

Multi klimalarda malzeme ve işçilik ücretlidir. Hazır tesisat olduğu için malzeme adına pek bir şey çıkmayacaktır.

İşçilik ayrı ücretlendirilir. Bu nedenle multi cihazlar için mutlaka keşif hizmeti almanızı tavsiye ederim.

Keşif ekibi,hangi iç ünitelerin eş zamanda çalışacağına göre dış ünite gücünü belirleyecektir. Mevcut boru çapları da gözetilerek iç ünite kapasiteleri de belirlenir,iç ünite modellerini seçtiğiniz aşamadan sonra fiyat çıkarılır.

Bu nedenle monosplit (tek iç-dış üniteli) cihazlar gibi net fiyat vermemiz zor olur. Çünkü işçilik vb. ek ücretler çıkacaktır.

Örneğin üç iç üniteli tek dış üniteli bir multi sistem ile,üç ayrı klimayı kıyaslarsak aynı marka model için multi daha pahalıya gelecektir. Ancak 3 adet de dış ünite olması çok fazla alan gerektirecek,yer kaplayacaktır. Bu nedenle multi cihazın getirdiği ek ücret bütçeniz için sorun oluşturmuyorsa multi daha iyi bir tercih olur. Bu kısım fiyatlandırma aşamasından sonra belirlenebilir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

Multi klimalarda malzeme ve işçilik ücretlidir. Hazır tesisat olduğu için malzeme adına pek bir şey çıkmayacaktır.

İşçilik ayrı ücretlendirilir. Bu nedenle multi cihazlar için mutlaka keşif hizmeti almanızı tavsiye ederim.

Keşif ekibi,hangi iç ünitelerin eş zamanda çalışacağına göre dış ünite gücünü belirleyecektir. Mevcut boru çapları da gözetilerek iç ünite kapasiteleri de belirlenir,iç ünite modellerini seçtiğiniz aşamadan sonra fiyat çıkarılır.

Bu nedenle monosplit (tek iç-dış üniteli) cihazlar gibi net fiyat vermemiz zor olur. Çünkü işçilik vb. ek ücretler çıkacaktır.

Örneğin üç iç üniteli tek dış üniteli bir multi sistem ile,üç ayrı klimayı kıyaslarsak aynı marka model için multi daha pahalıya gelecektir. Ancak 3 adet de dış ünite olması çok fazla alan gerektirecek,yer kaplayacaktır. Bu nedenle multi cihazın getirdiği ek ücret bütçeniz için sorun oluşturmuyorsa multi daha iyi bir tercih olur. Bu kısım fiyatlandırma aşamasından sonra belirlenebilir.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster

merhaba üstadım, klima konusundaki yorumlarını okudum ve benimle bilgilerini paylaşmak ve beni yönlendirmek adına senden ricada bulunacağım, şöyleki; midea marka klima ile ilgileniyorum ve ortalama 15 metrekare 3 adet odaya(salon,ebeveyn ve çocuk yatak odası) klima taktırmak istiyorum üç adet dış ünitenin montajı nasıl olur bilmiyorum(yer sıkıntısı açısından), üç ayrı dış ünite ile daha mı verimli olur? tek bir dış ünite ile aynı anda tüm klimalar açıldığında verim kaybı yaşanır mı? ve hangi sistem maliyet açısından daha uygun olur v.s. kafamda bir sürü soru işareti var anlayacağın, vaktin olurda cevaplarsan sevinirim, saygılar.

• Konuyu canlandırmak adına bi kaç sorum olacak. Herkese iyi günler 26 bin btu tek dış ünite 16+13+13 btu 3 iç üniteli toshiba multi split klimam var. Soğutma dışında kullanmıyorum. Hesaplamama göre elektrik tüketimi tek dış üniteli 26 bin btu klimalara göre fazla geliyor. 13 olanlardan birini tek çalıştırıyordum. Forumda böyle elektrik tüketimi artacağı hakkında bi kaç yazı okudum. Şimdi 3 ünü de açıp 26 derece soğutmada eco moda aldım. Bu ay da böyle deneyeceğim. Nasıl bir kombinasyonla çalıştırmalıyım. Sarfiyatı düşürmek için. Evim izolasyonlu.
  • Multisplit mitsubishi heavy SCM80ZF-S dış ünite yada dış ünite kartı lazım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.