Şimdi Ara

Mürekkep Önerisi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar ; Epson stylus sx235w marka yazıcım için kolay dolan kartuş seti aldım,mürekkep markası olarak hangisini seçmeliyim devamlı resim çıktıları alacagım için donma,tıkanma vs.yapmayan bi kaliteli mürekkep almak istiyorum.Yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar önerilerini esirgemezler ise çok sevinirim.Teşekkürler.

• blue50721 B kullanıcısına yanıt
    durabrite ve claria olmak üzere 2 seçeneğiniz var.

durabrite orjinal kartuşlardaki mürekkep türüdür, pigment bazlıdır, düz kağıda baskılarda daha başarılıdır, fotoğraf kağıdına baskılarda solma direnci yüksektir ancak fotoğraf kağıdına baskılarda özellikle koyu bölgeleri mat basar.

claria epsonun fotoğraf yazıcılarında kullandığı mürekkep türüdür, dye bazlıdır, düz kağıda baskılarda makul kalitede baskı verir, fotoğraf kağıdına baskılar canlı ve parlaktır, solma direnci durabrite kadar yüksek değildir, normalde 6 rengi bulunan bir mürekkeptir 4 renk kullanan epsonlarda 4 rengi kullanılabildiği için fotoğraf baskılarında küçük renk sapmaları gözlemlenebilir makinenin renk denetimlerinden yapılacak bir kaç küçük ayar ile bunun önüne geçilebilir.

ben olsam daha ince yapıda olan dolayısıyla makinelerin daha rahat püskürtebildiği dye claria'yı tercih ederim hem parlak fotoğraflar basar hemde düz kağıtta başarılıdır.

aşağıda hem claria hemde durabrite 4x100 ml set linkleri Mevcut incelersiniz

CLARİA
    http://www.sanalpazar.com/Epson-Claria-4x100-Ml-Murekkep-Set__isp37705002

DURABRITE
    http://www.sanalpazar.com/Epson-Durabrite-4x100-Ml-Murekkep-Set__isp37705101

• Ben yazıcıyı ilk aldıgımda mürekkebi sanırım durabrite idi.Cünkü yogun bi kıvamı vardı krem gibi ama sonradan dolan kartus seti alınca,arkadastan örnek olarak epson mürekkep aldım onunda dolan kartus seti vardı.Ondan aldıgım mürekkep daha akıskan ve sıvıydı.Resim ve normal çıktı aldım hiçbir sıkıntı olusturmadı.Resimleri cok kaliteli bi şekilde cıkardı.Şimdi ben durabrite mi alıyım yoksa claria mı alıyım karar veremedim.En önemlisi hangisi tıkama ve donma falan yapmaz benim takıldıgım nokta bu.
  • blue50721 B kullanıcısına yanıt
    tarifinize göre yazıcıyı ilk aldığınızda kullandığınız mürekkep durabrite.
    arkadaşınızdan aldığınız ise claria
    ikisi arasındaki fark en net sarı renkte belli olur durabrite'ın sarısı daha kıvamlı ve civciv / limon sarısı rengindedir. claria'nın sarısı çok koyu turuncu (neredeyse çay renginde ama daha turuncumsu) ve dediğiniz gibi daha akışkandır.
    dediğim gibi her ikisinide kullanabilirsiniz. bence daha akışkan olan dolayısıyla makinelerin daha kolay püskürttüğü claria kullanmak daha mantıklı. yalnız aynı kartuşta 2 mürekkep türünü karıştırmayın bu önemli.

mürekkep püskürtmeli yazıcı kullanıyorsanız makinenizi uzun süre kullanmamazlık yapmayın. en kötü 15 günde 1 (mümkünse daha sık) en azından bir çıktı alın. eğer buna dikkat etmezseniz ister claria ister durabrite ister orjinal kartuş kullanın sıkıntı yaşarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı malzeme -- 24 Aralık 2014; 18:06:47 >
  • tamam önerilerinizi dikkate alıp claria olan mürekkepten alıcam fakat sunu ögrenmek istiyorum.Arkadasımdan aldıgım mürekkepte sizin anlatımınıza göre claria.Kartusun içinde az bi miktar mürekkep var ve ben şimdi claria mürekkep alıp üzerine ilave edip kullanamazmıyım.Eger kullanamazsam ne yapmam lazım kartusun içerisindeki mürekkebi temizleyip,yeni alacagım mürekkebi öylece mi doldurayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue50721

tamam önerilerinizi dikkate alıp claria olan mürekkepten alıcam fakat sunu ögrenmek istiyorum.Arkadasımdan aldıgım mürekkepte sizin anlatımınıza göre claria.Kartusun içinde az bi miktar mürekkep var ve ben şimdi claria mürekkep alıp üzerine ilave edip kullanamazmıyım.Eger kullanamazsam ne yapmam lazım kartusun içerisindeki mürekkebi temizleyip,yeni alacagım mürekkebi öylece mi doldurayım.

mühim olan durabrite ile claria'yı karıştırmamanız. çünkü bunlar kimyasalları tamamen farklı 2 ayrı mürekkep türü biri dye bazlı diğeri pigment bazlı ancak hali hazırda kartuşlardaki mürekkep claria ise yeni alacağınız claria mürekkep ile karışması sorun teşkil etmeyecektir.
  • Peki ilginiz ve yardımlarınız için cok teşekkür ederim.En kısa sürede verdiginiz linkteki Claria mürekkebi alıcam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.