Şimdi Ara

Mustakil eve ısıtma sistemi onerileriniz nelerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
19.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bahçemize yaptirdigimiz eve tasinacagiz bu evin buyuklugu 2 kat olmak uzere asagisi 130 yukarisi 80 metre kare olmak uzere toplam 210 metrekare dubleks asagida 1 salon 1mutfak 1yatak odasi ve depo bulunuyor depoya isitmaya gerek yok yukarida 3 yatak odasi bulunuyor aşağı yukarı her odaya 1 petek konması gerekiyor banyolar dahil olmak üzere 8 petek gerekiyor
    Aklimda ki ısıtma sistemleri

1- Stratford sobali kalorifer
    2- Kat kaloriferi katı yakıtli
    Sizinde aklina gelen yöntem varsa belirtirseniz sevinirim günduzleei güneş enerjisinden petekler için sıcak su elde etmeyi düşünuyorum başarabilirsem
    Asagi yukari 2 side ayni sayilir fakat bunlar arasindaki avantaj ve dezavantajlari öğrebnmek istiyorum ve bulunduğum il Aydın yılda 2 ay kış olur sağlam isitma gerektirir onun disinda gerekmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KudretBinMehmet -- 4 Mart 2016; 15:24:38 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Müstakil Ev Isıtma Sistemleri: Tavsiyeler ve Öneriler

Müstakil bir eve sahipseniz, soğuk kış aylarında evinizi sıcak ve konforlu tutmak için uygun bir ısıtma sistemine ihtiyacınız olacaktır. Piyasada çeşitli seçenekler mevcut olduğundan, gereksinimlerinize ve bütçenize en uygun olanı seçmek önemlidir.

Doğalgaz Tankı Isıtması:

Doğalgaz tankı ısıtması, müstakil evler için popüler bir seçenektir. Doğalgaz, fosil bir yakıttır ve yanması sonucu ısı üretir. Doğalgaz tankları genellikle evin dışına yerleştirilir ve bir kazan veya fırına bağlanır. Bu sistemler verimli ve nispeten uygun maliyetlidir Ancak doğalgazın mevcut olmaması durumunda uygulanabilir değildir.

Kalorifer Sistemleri:

Kalorifer sistemleri, özellikle köy evleri için uygundur. Bu sistemler, suyun ısıtılıp eve dağıtılan borular ve radyatörler kullanır. Su, genellikle bir kazan veya şömine ile ısıtılır. Kalorifer sistemleri, eşit ve konforlu ısı dağılımı sağlar ve uzun ömürlüdür.

Diğer Isıtma Sistemleri:

Diğer ısıtma sistemleri arasında elektrikli ısıtıcılar, ısı pompaları ve güneş panelleri bulunur. Elektrikli ısıtıcılar, hızlı ve ucuz bir çözüm olsa da, uzun vadede pahalı olabilirler. Isı pompaları, dışarıdan ısıyı iç mekana aktaran enerji verimli bir seçenektir. Güneş panelleri, yenilenebilir enerji kaynağı sağlar ancak ilk yatırım maliyeti yüksek olabilir.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin:

Müstakil eviniz için en iyi ısıtma sistemini seçmeden önce, aşağıdakiler de dahil olmak üzere ihtiyaçlarınızı belirlemeniz önemlidir:

• Evinizin büyüklüğü ve düzeni
    • İklim koşulları
    • Bütçeniz
    • Yakıt bulunabilirliği

Tavsiyeler:

• Müstakil eviniz için bir ısıtma sistemi seçmeden önce bir uzmana danışın.
    • Farklı sistemlerin artılarını ve eksilerini karşılaştırın.
    • Enerji verimliliği derecelerine dikkat edin.
    • Uzun vadeli maliyetleri ve bakım gereksinimlerini göz önünde bulundurun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yel değirmeni ile ısı pompası da düşünülür.

Kara Yağ dediğimiz atık yağ kabaca temizlenerek kalorifer yakıtı olabilir. Evden doğalgaz cng olarak depolanıp da oraya götürülse ve ya oraya büyük lpg deposu ile gaz alınsa? -pahalı olur-
    Katı yakıtlı kalorifer kara yağ, odun vb değişik alternatiflerle donatılır. Hatta yanma haznesi paletli olur ve yanmış yakıtı dışarı atar yeni yakıtı kendi içeri alır.
    Amma evvela "yalıtım" kuvvetli yapılır ve ısı kaynağı merkezi bi yerde çalıştırılır.
  • Hocam bu karayağ olayı nedir acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: KudretBinMehmet

Hocam bu karayağ olayı nedir acaba
    Motor yağı değiştirilir, değişmiş işe yaramaz görülen eski yağdır. Lekesi çıkmaz.
    Araç servislerinde ve özellikle kamyon (iş makinası) tipi yerlerde çok olur. Varili(200lt) 150-200-250 TL civarındadır. Enerji değeri çok yüksektir. Kaloriferde yakılmakta ancak brülör deliğini büyütmektedir. Zamanla o brülör memesinin değişmesi gerekir.

Bu yağ aslında temizlenerek tekrar piyasaya sürülür. Temizlemede 330 santigrad a kadar ısıtıp yağ içinde bir kısım temizlenmesi gereken maddelerin direnci kırıldıktan sonra %5 sülfürik asit ve sonra %3 kostik uygulaması ile temizlenir. Bu asit yöntemindeki atık tehlikelidir ve bu yöntem abd de yasaklandı. Türkiyede de popüler değil çünkü tehlikeli atığı temizlemesi için bir kuruma veriliyor ki o kurumun alım fiyatı yüksek. Yani atığı çöpe atamıyor o kuruma vermesi kanuni zorunluluk ve pahalı.
    Damıtma ile ayrıştırma çok efektif. Ama siz ev şartlarında yapamazsınız. Çok meraklı ve güvenliği alırsanız "homemade" tarzı yapanlar da yok değil. Damıtmada düşük basınçta yapılanı daha makbul.
    Bu arada 330 derece yağın yanma sıc çok üstünde. Yağ 250 lerde alevlenmekte. Ya içeride hava olmayacak (yani sadece yağ buharı) ya da vakum altında olacak.
    Bu yağdan 5 ayrı cins yağ ve lpg elde edilebilmekte... Atık yok damıtmada, toner mürekkebi oluyor çıkan atık.

Kısaca ya kaloriferde meme değişimi göze alınarak ya da uygun bir kazanda yakarak kullanılır.

Meme aşındırmasının sebebi motorda yağa karışan aşındırıcılığı yüksek maddelerdir. Ayrıca asitle temizleme yönteminde 330 dereceye ısıtmadan da temizlersiniz ama asit çok tehlikeli bir asit. Pet i çeliği bakırı deler.

Yağı 60 dereceye ısıt. %10 asit ekle. Çok fazla karıştır. Yağdan yeşilimsi dumanlar çıkarsa asit etkimiştir. 2-3 gün beklet. Dibine çökmüşse üstündekini al. Kostik ile nötrleştirebilirsin ve ya nötrleştirmeden kullanabilirsin. Kostik %3-5 arasında ve o da çok tehlikelidir. Deriyi mahveder ve çok şeyi deler.

Asiti %25 eklersen sonuç kesin olur. Hatta daha yüksek de eklenir. Ama asit yağda çözünmediğinden karışması çok zor bunun için makina bile yapman gerekebilir. Sistematik olarak %5 asit kullanılır. Çünkü hem maliyet azalır hem de kostikle nötrlenmesi gereken asit azalmış olur. Bu asit metalleri yediğinden fabrikatif üretimde yani yeniden kullanım için üretimde kesinlikle asit temizlenmiş olmalıdır. Ayrıca fabrikatif de 330 a kadar ısıtma olduğundan asit çok rahat işini görür.
    Sülfürik asit-kostik sanayide deterjan üreticilerinde bulunur Normalde çok ucuz ama onlar kaça satarsa..

Tabi kara yağ atık yağ waste oil temizlemesinde bir de refrigiratif tarz Bütan ile yapılan temizlik var... Tüpgaz yağa karıştırılıyor ve yağı çözüyor. Tüm pislikler o esnadaçöküyor ve yağ ayrı bi kısma alınıp bacsıncı düşürülünce bütan tekrar gaz olarak ayrılıyor. Tüpgaz nelere kadir değil mi? Çok temiz ve kaliteli ürün çıkaran yöntem. İsmi aklıma gelmedi ama soğutma çevrimi gibi çalışıyordu...
    Başarılar...

• Bu yağ işi baştan elendi babam yaşlandığındadavkolayca yakanilecegi vd onu zorlamicak bisey lazim yinede tesekkur ederim
  • quote:

Bu yağ işi baştan elendi babam yaşlandığındadavkolayca yakanilecegi vd onu zorlamicak bisey lazim yinede tesekkur ederim
    Bilgi için yazmıştık. Ama yağ yakılabilecek en kolay şey. Kaloriferin düğmesine basmaktır yakması.

Ya direk karayağ ve meme değişimi ya da bir kere bahsettiğim yağ temizliği ve direk kullanım. Bir kerede 300 lt temizlenirse epey zaman yeter.

Katı yakıtlı kalorifer düşnülürse onun fanı sökülüp kalorifer brülörü ile değiştirilir. Değişen bu brülör fanlı olduğundan kömür yanarken fan olarak kullanılabilir. Orjinal fanlarının fazla üflediğini duymuştum. Kalorifer brülöründe üfleme ayarı için kapak var.

Brülörün şöyle bir faydası var. Kömürü yakmak için uğraşılmaz brülör direk mazotla alev püskürtür ve kömür yakılmış olur. Sadece başlatma için az bir mazot gerekecektir.
    Başarılar...

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam birde şöyle bi olay var yapilan evin 500 metre asagisinda jeotermal var elektrik uretiyor lakin aydinda evlerde isitmada kullanilmiyor ve bu cok kafami kurcaliyor bununla ilgili firmaylada gorusmek lazim diye dusunuyorum birde sizin şu yağ olayini dusunecegim
  • quote:

Tesekkur ederim hocam birde şöyle bi olay var yapilan evin 500 metre asagisinda jeotermal var elektrik uretiyor lakin aydinda evlerde isitmada kullanilmiyor ve bu cok kafami kurcaliyor bununla ilgili firmaylada gorusmek lazim diye dusunuyorum birde sizin şu yağ olayini dusunecegim
    Rica ederim
    Karayağ direk yakılıyor, mazot brülörünün memesini aşındırıyor, ara sıra değiştirilmesi gerekecektir.
    Jeotermal bedava olur ama alınan suyun ziyan olması da sorun. Su ısıtmadan sonra tarla vb bir yere akıtılmalıdır. Peki siz de kazı yaparak çıkartabiliyor musunuz?
    Benim sahip oldugum sulama kuyusundan 49 metreden asagi yukari 25 derecelik bi sicak su cikiyor bunun daha fazla kazilmasi sonucu elde edilebilir fakat buhar cıkmasi veya daha sicak su cikmasi durumunda bitki ve agaclari sulayamam boyle bir sorun var
  • Sakarya kuzulukta bir sera biliyorum, termal suyla sırayı ısıtıp pompa ile soğuyan suyu yer altına geri döndürüyorlar, zaten belediye de bu şekilde izin vermiş... Teknolojisini, maliyetini bilmem ama bir şekilde suyu geri basabilirseniz en ekolojik ve ekonomik çözüm olur.
  • ulashcan U kullanıcısına yanıt
    Evet buda arastirilabilir birde maliyet nedir arastirma yapmak lazim
  • KudretBinMehmet K kullanıcısına yanıt
    Bizim akrabada kalorifer sobasi var, koy evi olmasina ragmen memnun olduklarini soyluyorlar.hatta destekleme felanmi ne verdiler oyle yapmisti..yalniz evi yalitma sarti getirdiler,,eve yalitim yapti felan..ama simdi cok memnun galiba.
  • Evet benimde ev koyde aydina maksimum 5 km uzaklikta kalorifer sobasi bende dusunuyorum blok bims kullandik disinada taş yunu kaplama yaomayi dusunuyoruz sizin dediginiz destekleme ne tarz bir şey
  • quote:

Evet benimde ev koyde aydina maksimum 5 km uzaklikta kalorifer sobasi bende dusunuyorum blok bims kullandik disinada taş yunu kaplama yaomayi dusunuyoruz sizin dediginiz destekleme ne tarz bir şey
    Sayın Kudret buhar buldun da sulusunu mu arıyosun???? Buharı alır ısıtmada kullanırsın zaten suya döner. Çünkü ısı verirken soğuyacak. Sandığın kadar uzun sürmez buhar olarak kalması. Sonra daha da soğutup basarsın toprağa.....

Geri kuyuya yollamak biraz zahmet ister.
    Ama buhar var diye üzülmak?? Onu anlamayız. Olabilecek neredeyse en iyi şeylerden... O buharla enerji bile üretilir.

25 derece efektif ıusıtma değil Isıtmada 80 le giiden su 60 la dönüyor... 25 le ılıtma yapılır ve de mekanların donması engellenebilir. Gerekli bir yer muhakkak olur. Mesela sera ısıtılabilir. Ve de ısı pompası(klima) sinki yani evap ısıtıcısı olarak kullanılabilir.
    Başarılar...

• quote:

Evet benimde ev koyde aydina maksimum 5 km uzaklikta kalorifer sobasi bende dusunuyorum blok bims kullandik disinada taş yunu kaplama yaomayi dusunuyoruz sizin dediginiz destekleme ne tarz bir şey

Destekleme olayini tam bilmiyorum ama boyle isinma ve enerji yonunde koylu halka dogrudan destekleme sunuyorlar..nerelerden ogrenilebilir bilniyorum ama ilk once ziraat odasina yada tarim il ve ilce mudurluklerine gidip gercek neymis ogrenmek lazim..mesela amcam koy muhtariyken anlatiyordu, bir ara evlere gunes enerjisi hibesi yapma olanagi olmus, hatta ORKÖY (orman koyleri) denen bir sistem varmis bu fondan 25 hanelik koyun 9 hanesine bedava gunes enerjisi takabiliriz demisler..amcamda her eve takarsaniz olur kabul ederim demis..yoksa cok etik olmaz demis..bende kizmistim.madem oyle bir teklif edildi neden kabul etmedin dedim..en azindan kura atilirdi kime cikarsa artik dedim..ama is isten gecmis kabul etmemisti..

Muhtemel destek dedigim olayda bu kapsamda yer alan bir is..en azindan faizsiz kredi imkani bile olsa koy halki icin cok fayda saglar.

Benim kuyum şu an sulama için kullaniliyor 50 metre aşağimda jeotermal santrali mevcut buhar cikarmam için daha çok kazmam gerek ve devlet yeri elimden almamas gerek tabi :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

quote:

Destekleme olayini tam bilmiyorum ama boyle isinma ve enerji yonunde koylu halka dogrudan destekleme sunuyorlar..nerelerden ogrenilebilir bilniyorum ama ilk once ziraat odasina yada tarim il ve ilce mudurluklerine gidip gercek neymis ogrenmek lazim..mesela amcam koy muhtariyken anlatiyordu, bir ara evlere gunes enerjisi hibesi yapma olanagi olmus, hatta ORKÖY (orman koyleri) denen bir sistem varmis bu fondan 25 hanelik koyun 9 hanesine bedava gunes enerjisi takabiliriz demisler..amcamda her eve takarsaniz olur kabul ederim demis..yoksa cok etik olmaz demis..bende kizmistim.madem oyle bir teklif edildi neden kabul etmedin dedim..en azindan kura atilirdi kime cikarsa artik dedim..ama is isten gecmis kabul etmemisti..

Muhtemel destek dedigim olayda bu kapsamda yer alan bir is..en azindan faizsiz kredi imkani bile olsa koy halki icin cok fayda saglar.

Bizimkoýde yoktur öyle bisey :D keşke olsa hemen gonulluyum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

quote:

Bizimkoýde yoktur öyle bisey :D keşke olsa hemen gonulluyum

Alıntıları Göster
    Devlet bedavaya almayacaktır di mi??

Almayacaktir ama sonucta zorla sahip oldugum yeri almaya kalkicak cok hos degil sonucta:/
  • quote:

Almayacaktir ama sonucta zorla sahip oldugum yeri almaya kalkicak cok hos degil sonucta:/
    Olmaya devlet....
    Devlet deyince kendimizin değil herkesin menfaatini düşünmemiz gerekir. Adalet sağlansın gerisi hikaye....
    Mesela insan kendi arazisinde çok büyük bir enerji kaynağı bulabilir ama işletmeyi beceremez. Mecbur bi yere verir. Hem de bu toprakları kim fethetti?
    Sayın Kudret hakkınızın zayi olmaması dileğiyle...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.