Şimdi Ara

Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.021
Cevap
98
Favori
254.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bişey soracam bu sistemi yaptıktan sonra laptoop a nasıl bir bağlantı yapabilirim müziğe göre hareket etmesi için ( elektiriği adaptörden alacam ) kulaklık cıkışından bağlantı yağtığım zaman ses kesilmiyecekmi (yarın ilk işim bunu yapmak olacak )
  • arkdaşım leptop için usb den alabilirsin.fakat ses sorun yaratabilir.

@affrodizziac
    arkadaşım eğer tıp31 düzgün bağlanmadıysa ve sesteki + - yerine ++ aldıysanız az çok ses gelip tıp31 de bi kıpırtı oluşturur ve ledler azda olsa yanar + ve - yi en dikkatlişekilde almak gerekiyor. en kısa zamanda jack ile ilgili ss atacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: affrodizziac

12 volda 4 led verıyrorum ben 6 de oluyorda 4 daha net ısık verıyor ama tıp 31 den mı benım ses cıkıslarındanmı anlamadım ıste bı skıkıntım var dırek bagladımfa saglam ısık verıyor
    quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

bu şekilde kaç ledi birbirine bağlayıp 12v ile sorunsuz çalıştırabiliriz?

Sorumu tam olarak karşılamasa da teşekkürler.. Benim bahsettiğim anlatımda 6 led var ben 10 tane bağlamak istesem ledlerin saçtığı ışık azalır mı ?
  • ya bıde bı tıp31 ın cesıtlerı varmıs a b c bendekı c onunla alakalı olabılırmı ?
  • Bu işlerden zerre kadar anlamam ama bi şekilde yapmaya çalışıcam.Bluemavi.com dan 10 tane mantar led,2 tane tip31 transistör(fazladan bulunsun) sepete ekledim.Aynı siteden varsa gerekli kabloları da alıcam ama isimlerini bilmiyorum yardım lütfen.
    Elimde de 12V/1A adaptör var bunu takabilmek için aynı siteden ne almam gerekiyor?

Müziğe Duyarlı Led Yapımı Resimli - Videolu Basit - GÜNCELLENDİ YENİ
  • ucunu kesip bağlayabilrsin.. ama almak istiyosan ben sna atıyorum linkleri. bu arada hem ses duyarlı hemde normal yanmasını istiyorsan :
    http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=761948#ara
    jack..
    http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=750118#ara
    eğer istersen o 12 voltluk adaptörün
    ucuna konun ilk başındaki o soketten alabilisin. sitede baktım ama yok.. yada var resmi yok.. nasıl bir şey yapacaksanız ona göre liste çıkartabiliriz...

• quote:

quote:

12 volda 4 led verıyrorum ben 6 de oluyorda 4 daha net ısık verıyor ama tıp 31 den mı benım ses cıkıslarındanmı anlamadım ıste bı skıkıntım var dırek bagladımfa saglam ısık verıyor
    quote:

Sorumu tam olarak karşılamasa da teşekkürler.. Benim bahsettiğim anlatımda 6 led var ben 10 tane bağlamak istesem ledlerin saçtığı ışık azalır mı ?

arkadaşım eğer konun başında ki gibi bağlanırsa yani ledler seri olarak bağlanırsa parlaklık azalır. ama ledin rengine göre volt değiştiği için hangi rengi kullanıyorsanız ona göre hesaplayınız. eğer 10 tane led mavi ise seri oalrak bağlarsanız 12 volt yetmez. ama parelel bağlarsanızda ledler 12 volt yükü taşıyamayavilir. eğer mavi led kullanırsanız ( 3 volt ) 12 voltta seri olarak 4 adet led kullanabilirsiniz. ama paralel olarak istediğiniz. kadar eğer 10 adet led varsa bunları parelel bağlayın ve kasanızın 5 volt çıkışna bağlayın sorun ortadan kalkacaktır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

ucunu kesip bağlayabilrsin.. ama almak istiyosan ben sna atıyorum linkleri. bu arada hem ses duyarlı hemde normal yanmasını istiyorsan :
    jack..
    ucuna konun ilk başındaki o soketten alabilisin. sitede baktım ama yok.. yada var resmi yok.. nasıl bir şey yapacaksanız ona göre liste çıkartabiliriz...

Sağol yardımın için bunlarıda sepete attım.O soket olsa iyi olurdu ama bulamazsam ucunu keserim.Buldum şu sanırım;http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=750693#ara
    Şimdi ben en fazla 4tane mavi ledi seri bağlarsam adaptörün ucunu kesip oradan güç alayım ama daha fazla led bağlamak istersem ledleri paralel bağlayıp usbden güç alayım doğru mu?
    Gerekli kablolar neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thekurufasulye -- 20 Haziran 2011; 18:46:01 >

• Emeğe Saygı. Teşekkürler :)
  • quote:

ya bıde bı tıp31 ın cesıtlerı varmıs a b c bendekı c onunla alakalı olabılırmı ?

soru gunce cunkı 3.5 lık bugun ses jak ı da aldım ıstedıgım goruntu halen yok :( bukadar az yanmaması lazım emınım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşım eğer konun başında ki gibi bağlanırsa yani ledler seri olarak bağlanırsa parlaklık azalır. ama ledin rengine göre volt değiştiği için hangi rengi kullanıyorsanız ona göre hesaplayınız. eğer 10 tane led mavi ise seri oalrak bağlarsanız 12 volt yetmez. ama parelel bağlarsanızda ledler 12 volt yükü taşıyamayavilir. eğer mavi led kullanırsanız ( 3 volt ) 12 voltta seri olarak 4 adet led kullanabilirsiniz. ama paralel olarak istediğiniz. kadar eğer 10 adet led varsa bunları parelel bağlayın ve kasanızın 5 volt çıkışna bağlayın sorun ortadan kalkacaktır..

Teşekkürler bu şekilde deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alper_Srt

quote:

ucunu kesip bağlayabilrsin.. ama almak istiyosan ben sna atıyorum linkleri. bu arada hem ses duyarlı hemde normal yanmasını istiyorsan :
    jack..

Sağol yardımın için bunlarıda sepete attım.O soket olsa iyi olurdu ama bulamazsam ucunu keserim.Buldum şu sanırım;http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=750693#ara
    Şimdi ben en fazla 4tane mavi ledi seri bağlarsam adaptörün ucunu kesip oradan güç alayım ama daha fazla led bağlamak istersem ledleri paralel bağlayıp usbden güç alayım doğru mu?
    Gerekli kablolar neler?

evet o parçayı alırsan adaptörü kesmene gerek kalmaz..

• hacı benim yaşadığım yerde elektronikci yok onun için devre elemanlarını internetten sipariş etmem gerekiyor ki bende şöyle düşündüm aslında internettende sipariş edebilirim ancak benim bir depom var ve bu deponun içinde birsürü elektronik elektrik ev aletlerinden tutun eski külüstür bilgisayarlara kadar eski bozulmuş arızalı herşey var diyorumki bu benim aradığım devre elemanları hangi cihazlarda bulunabilir yardım edebilirmisiniz
  • abicim ben bu devreyi ilk olarak sadece benzettiğim için eski bir power subtaki transisatörden deneidm. ve şansıma oda bd240 mıdır nedir işte tı31 ile aynı görevi gören entegre çıktı :D oradan yaptım. ledler zaten hemen hmn elektrikçilerde ve bilgisayar tamircilerinde bulunur. gireye birşey kalmıyor zaten abi keşke öyle bir depom olsa :D
  • Hiç bir elektrikçi de tip31 yok. Gitmediğim elektrikçi, televizyoncu kalmadı. :@ Led aldım ama tip31 yok.
  • Elektronikçilere baktınmı ?
  • Baktım. Digitürk satana bile baktım.

Ama bi elektrikçi dedi ki "hangi çeşit tip31 olacak." 2500'lük falan varmış. Onun tam değerini bilen var mı?
  • Ben Tip31C Alıcam Dedim Aldım Çıktım İstersen Kargo İle Yolluyayım Sana. Kargo 3 Tl Tutar Oda Önemli değil
  • Evet TIP31 C Diyin yoksa diğerleri çalıştırmayabilr. yada diğer entegre bd240 mıdır neidr.
  • Adama kağıdı verdim. Malzemelerin hepsi yazıyordu orada. Adam hala belirli bir değeri olması lazım dedi, yoksa çalışmaz dedi.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.