Phono ya bağlama preamfisi vardır sesi aşırı yükseltip bozar. Sony de MD in yazıyorsa onu giriş olark kullanabilirsin. MD: Sony nin geliştirdiği CD ye benzeyen disk yanılnıyorsam.
Arkadaşlar merhaba, bu konuyla ilgili kendi son durumum şöyle. Plazma TV'nin BAV OUT çıkışlarını Müzik setinin Video İn kısmına RCA kablolarla bağladım ama ses alamadım. Çok da uğraşmadım açıkçası, müzik setinin devamlı açık olmasını istemedim. Daha sonra Sony RX90 müzik setimin 8ohm'luk hoperlörlerini Plazma TV'nin speaker R/L çıkışlarına bağladım. Müthiş kaliteli bir ses elde ettim. Hatta TV'yi son sese kadar zorladım, seste hiç bozulma olmadı. Bir sorum daha var. Plazma TV'nin subwoofer out RCA bağlantısı var. Bunu herhangi bir subwoofer bağlayabilir miyim diye düşünüyorum.
Ya arkadaşlar 8 ohm 100 W 2 hoplarlör için nasıl bi amfi alınır? Geçenlerde bi konuda bi arkadaş başka birisi için ama "25 - 30 liraya bulursun, basit bi amfi işimi görür" demişti. Ben de onun rahatlığıyla gittim mediamarkt a kocaman kocaman amfiler 400 - 500 den başlıyor. Şaştım kaldım.
25 - 30 a amfi var mıdır? Yoksa en ucuz kaça bulabilirim? Nerden bulabilrim?
quote:
Orjinalden alıntı: revani001
Ya arkadaşlar 8 ohm 100 W 2 hoplarlör için nasıl bi amfi alınır? Geçenlerde bi konuda bi arkadaş başka birisi için ama "25 - 30 liraya bulursun, basit bi amfi işimi görür" demişti. Ben de onun rahatlığıyla gittim mediamarkt a kocaman kocaman amfiler 400 - 500 den başlıyor. Şaştım kaldım.
25 - 30 a amfi var mıdır? Yoksa en ucuz kaça bulabilirim? Nerden bulabilrim?
O fiyata bir anfi bulabileceğini zannetmiyorum. Belki el yapımı basit anfiler olabilir. Beni bildiğim ucuz anfi olarak 100-200 TL civarında Osawa marka anfiler var. Dinlemedim ama onların da sesinin dinleyeni tatmin etmeyeceğini düşünüyorum. Aşağıdaki linkte bir örneğini görebilirsiniz; http://www.teknolojikurdu.com/default.asp?git=9&urun=316197
250-300 TL civarında 2. el temiz anfiler alınabilir ve daha mantıklı olur.
25-30 TL lik anfi var diyen arkadaşa bir sormak lazım nasıl birşeyden bahsetti.
quote:
Orjinalden alıntı: setge2004
Arkadaşlar merhaba, bu konuyla ilgili kendi son durumum şöyle. Plazma TV'nin BAV OUT çıkışlarını Müzik setinin Video İn kısmına RCA kablolarla bağladım ama ses alamadım. Çok da uğraşmadım açıkçası, müzik setinin devamlı açık olmasını istemedim. Daha sonra Sony RX90 müzik setimin 8ohm'luk hoperlörlerini Plazma TV'nin speaker R/L çıkışlarına bağladım. Müthiş kaliteli bir ses elde ettim. Hatta TV'yi son sese kadar zorladım, seste hiç bozulma olmadı. Bir sorum daha var. Plazma TV'nin subwoofer out RCA bağlantısı var. Bunu herhangi bir subwoofer bağlayabilir miyim diye düşünüyorum.
Bir sorum daha var demişsiniz ama ben ilk sorunuzu anlamadım. Zaten kendiniz deneyip sonucu almışsınız.
Subwoofer konusunda, muhtamelen aktif subwoofer gerekiyordur. Kullanma klavuzunda yazar, ona uygun bir subw alıp bağlayabilirsiniz.
Sağol vitex
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme