Şimdi Ara

Müzik zevki değişimi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
4
Favori
3.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günden güne bile değişebilir, yani içinde bulunduğunuz ruhsal duruma göre.

Onun dışında ne bileyim metalin iyi örneklerini dinlememiş birisi metala karşı ön yargıyla yaklaşıyor vs olup sonradan güzel örneklerinden ötürü metalci olmuş olabilir.
  • hepınızın muzık zevkı gunler yıllar gectıkce degısecek.
    unıversıtede degısecek, iş hayatında degısecek, sevdıgın bırı olunca degısecek, evlendıgınde degısecek, cocugun olunca degısek vb dönemlerde
    yaş ilerledikce kişilik oturdukca duşunceler fikirler değişdikce hepınızın muzık zevklerı bırer bırer degısecek.
    ölene kadarda değişip duracak tabı helen muzık dınlemekten zevk alıyorsanız bu kadar uzun değişime şahit olucaksınız. fakat hepınızin kendinize has kült şarkılarınız değişmeyecek onlardan vaz geçmiceksiniz.
  • ilkokulda emre aydın, mor ve ötesi, evanescence filan dinlerdim.
    liseye geçince bunları hala dinleiyordum ama üstüne bayaa bi yabancı eklendi, başta Lana Del Rey ve Lady Gaga zaten şuan lise 2 yim
  • İlkokulda yabancı pop, R&B , rap dinlerdim, liseye geçmeden önce Linkin Park, Green Day falan dinliyordum, Sonra Enter Sandman' i dinledim bağımlısı oldum Black album falan derken bütün albümlerini dinliyorum Metallica' nın. Hayranı oldum Ömrüm boyuncada değişmeyecek Metallica hayranlığım. Şimdi işte Megadeth, AC/DC, Nirvana, R+ vb. dinliyorum. Hala Rock dinlerim. Rap müzikte dinlerim ara sıra. 2Pac, Dr. Dre falan. Tek bir türe bağlı kalmak doğru değil bence. Hepsinin zevki farklı. Türkçe pop, arabesk rap, türkçe rap falan dinlemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vito-Scaletta

ilkokul Türkçe rap(arabesk değil), orta okul yabancı rap ve yabancı pop, şuan Gn'R, The Beatles, Rolling Stones, Nirvana, RHCP, Miles Davis, Louis Armstrong falan dinliyorum sizin de böyle değişik dönemlerde müzik zevklerinizde değişiklik oldu mu ? yada ilerde başka ne tür müziklere ilgi duymaya başlayabilirim

Aynı beni yazmışsın etraftaki gözlemlerime göre 3-4 yıl sonra Blues-Caz sevmeye başlayacağız..Çoğu kişide böyle ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanMümtazRakMetıl

quote:

Orijinalden alıntı: sayınalpbey

İşte böyle zamanla aklın başına gelmiş

Bende yaklaşık 3-4 sene Türkçe pop ve türevlerini dinledim şimdi utanıyorum kendimden 7.sınıfta aklım başıma geldi

Şu aralar ne dinliyorsun diyorsan açıyorum testament i headbang yapıyorum

/>

şu forumda gördüğüm en büyük poserların başında geliyosun sen

ne gibi ?

• Genelde Rock dinleyicisi cok muhafazakar olur, takim tutar gibi dinledigi gruplari sahiplenir. Bu acidan Rock dinleyicisini bilincli buluyorum. Metalcilerin cogu sonradan Soft'lasiyor. Daha Vintage Rock soundlarina donuyorlar. Grup ismi saymaktan ziyade, dinledikleri her grup hakkinda kulturel arastirmalarda bulunuyorlar. Kendilerini gelistirmeye basliyorlar.
  • BENİM ANLAMADIĞIM ŞU, NEDEN HEPİNİZ İLKOKULDAYKEN RAP, LİSEDEYKEN LİNKİN PARK, ÜNİVERSİTEDEYKEN AC/DC DİNLİYORSUNUZ?
    BEN BU İVMEYE SAHİP KİMSEYİ MÜZİK KONUSUNDA SAMİMİ BULMUYORUM.
  • Ortaokuldan beridir boy bandleri takip eder dinlerim şu an ünideyim hala dinliyorum...
    O zamanlar slow dinliyordum yine aynı şekilde slow dinliyorum... Çok çok küçükken türkçe şarkılar dinliyordum ama ortaokuldan itibaren türkçe neredeyse hiç dinlememeye başladım...
    üniversiteye başlarken ingilizce şarkıların yanında diğer dillerdeki şarkılarıda dinlemeye başladım ispanyolca ve bulgarca şarkılar ilgimi çekti... bu nedenle latin pop ve chalga da dinliyorum...
    genel olarak hep duygusal şarkıları dinliyorum ama sade arabesk asla sevmem heleki türkçe arabeskten nefret ederim...hareketli şarkılar pek dinlemem...
    türkçe şarkılar hangi tarz olursa olsun pek dinlemem çünkü başarılı bulmuyorum
  • kulagıma hoş gelen her şarkı :) slow müzik , türkçe pop , rap , yabancı slow rap falan ama metal mış slıpknotmus dinlemem ama zamanında linkin park falan dinlemişligim oldu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BÜYÜK KONUŞAN ADAM

BENİM ANLAMADIĞIM ŞU, NEDEN HEPİNİZ İLKOKULDAYKEN RAP, LİSEDEYKEN LİNKİN PARK, ÜNİVERSİTEDEYKEN AC/DC DİNLİYORSUNUZ?

aynen güzel soru takip.
  • Çok normal. İnsan her an, her dakika değişir, gelişir. Duygularımız bu kadar değişkenken müzik zevkimiz nasıl sabit kalsın ? Zamanla o da değişir elbet.

Heyhat... Kimler geldi geçti playlistimden. Kimi hep benimleydi, kimi sonradan katıldı bu yolculuğa. Kimiyle vedalaştık yarı yolda. Ama her zaman duygularıma tercüman oldu onlar. Linkin Park'ı hiç sevemedim mesela. Rap konusundaki düşüncelerimi hiç yazmasam yeridir, yanlış anlaşılmak istemiyorum zira. Hiç sevmedim, sevmeyeceğim demem yeterli. Bana göre müzik daha farklı birşey. Elektronik müzik dedikleri de evlerden uzak...

Bir tarzın müdavimi olmayı da sevmiyorum. Rockçı Serpil'den farkım kalmazdı herhalde.

Uzatıyorum ben hep lafı ama anlatmak istediğim, dinlediğiniz her şarkı sizde bir tortu bırakır. Zamanla bu tortular müzikal zevkinizi oluşturur. Artık az çok bir tarzınız oluşmuştur ama bu tarzın adı rock, metal, jazz, soul, klasik müzik... vs. değildir. Başka bir şeydir o.

• quote:

Orijinalden alıntı: Night Train

Çok normal. İnsan her an, her dakika değişir, gelişir. Duygularımız bu kadar değişkenken müzik zevkimiz nasıl sabit kalsın ? Zamanla o da değişir elbet.

Heyhat... Kimler geldi geçti playlistimden. Kimi hep benimleydi, kimi sonradan katıldı bu yolculuğa. Kimiyle vedalaştık yarı yolda. Ama her zaman duygularıma tercüman oldu onlar. Linkin Park'ı hiç sevemedim mesela. Rap konusundaki düşüncelerimi hiç yazmasam yeridir, yanlış anlaşılmak istemiyorum zira. Hiç sevmedim, sevmeyeceğim demem yeterli. Bana göre müzik daha farklı birşey. Elektronik müzik dedikleri de evlerden uzak...

Bir tarzın müdavimi olmayı da sevmiyorum. Rockçı Serpil'den farkım kalmazdı herhalde.

Uzatıyorum ben hep lafı ama anlatmak istediğim, dinlediğiniz her şarkı sizde bir tortu bırakır. Zamanla bu tortular müzikal zevkinizi oluşturur. Artık az çok bir tarzınız oluşmuştur ama bu tarzın adı rock, metal, jazz, soul, klasik müzik... vs. değildir. Başka bir şeydir o.

TABİ DEĞİŞİR HOCAM. DEĞİŞMESİNDE, GELİŞMESİNDE SORUN YOK. ÇÜNKÜ HER GÜN YENİ BİR ŞARKI KEŞFEDİYORSUN.
    AMA BENİM ANLAMADIĞIM NEDEN HER YAŞ GRUBU BELLİ MÜZİKLERİ DİNLİYOR?
    NEDEN DAHA 2 YIL ÖNCE DİNLEDİĞİ ŞARKILARA B.K ATIYORLAR? SADECE ŞARKILARA DEĞİL, DİNLEYENLERE DE SALDIRIYORLAR. LA DAHA 2 YIL ÖNCE DİNLİYORDUN BEBE.

İLKOKULLU RAP, POP
    LİSELİ LİNKİN PARK, RİHANNA
    ÜNİVERSİTELİ AC/DC, LED ZEPPELİN
    BİR SÜRE SONRA BLUES, JAZZ
    DAHA SONRA KLASİK

NİYE HERKESTE BU İVME VAR? BANA SORARSANIZ BUNUN MÜZİK ZEVKİNİN DEĞİŞİMİYLE ALAKASI YOK. DAHA ÇOK TOPLUMA UYMA ÇABASI GİBİ GELİYOR.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Night Train

Çok normal. İnsan her an, her dakika değişir, gelişir. Duygularımız bu kadar değişkenken müzik zevkimiz nasıl sabit kalsın ? Zamanla o da değişir elbet.

TABİ DEĞİŞİR HOCAM. DEĞİŞMESİNDE, GELİŞMESİNDE SORUN YOK. ÇÜNKÜ HER GÜN YENİ BİR ŞARKI KEŞFEDİYORSUN.
    AMA BENİM ANLAMADIĞIM NEDEN HER YAŞ GRUBU BELLİ MÜZİKLERİ DİNLİYOR?
    NEDEN DAHA 2 YIL ÖNCE DİNLEDİĞİ ŞARKILARA B.K ATIYORLAR? SADECE ŞARKILARA DEĞİL, DİNLEYENLERE DE SALDIRIYORLAR. LA DAHA 2 YIL ÖNCE DİNLİYORDUN BEBE.

İLKOKULLU RAP, POP
    LİSELİ LİNKİN PARK, RİHANNA
    ÜNİVERSİTELİ AC/DC, LED ZEPPELİN
    BİR SÜRE SONRA BLUES, JAZZ
    DAHA SONRA KLASİK

NİYE HERKESTE BU İVME VAR? BANA SORARSANIZ BUNUN MÜZİK ZEVKİNİN DEĞİŞİMİYLE ALAKASI YOK. DAHA ÇOK TOPLUMA UYMA ÇABASI GİBİ GELİYOR.

"Büyük konuşan adam" büyük harflerle konuşmak zorunda değil bence :) Küçük harflerle de büyük şeyler anlatabilir, öyle değil mi?

Soruna gelince, "Bütün genellemeler yanlıştır." diye başlamak istiyorum. Üniversitede club gençliği ağırlıklı(en azından benim üniversitemde). Öyle jazz, blues, progressive, psychedelic rock falan dinleyen azdır. Gerçek dinleyenden bahsediyorum. Özenti insanlara değinmeye ne hacet ? Her hallerinden belli oluyorlar zaten. Oturmamış bir kişilik, sürekli kendini beğendirme-farklı gösterme çabası.

Müzik bu yahu. Kimi pop dinler, kimi rock. Kimi blues sever kimi folk. Birbirine üstünlük kurma gibi bir durum olamaz ki burada. Dediğim gibi kişiliğinin temel taşlarında eksiklik olan insanlar genellikle bu davranışları gösterir. Bir şeylere ait olma, körü körüne onu benimseme durumu var. Kimilerinde geçer zamanla, kimilerinde öylece sürer gider.

• İlkokulda Türkçe rap dinlerdim,ortaokul lise pop dinlerdim şuan amy winehouse,lenka,eddie vedder falan dınlıyorum ekstra olarak skrllex,dinlerim arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7.Sinifa kadar yabanci pop,sonrasinda oyle bir degisti ki cok farkli bir muzik tarzina dondu artik game soundtrack dinliyorum savas muzikleri arka plan muzikleri ve birazda elektronik-dubstep

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

BENİM ANLAMADIĞIM ŞU, NEDEN HEPİNİZ İLKOKULDAYKEN RAP, LİSEDEYKEN LİNKİN PARK, ÜNİVERSİTEDEYKEN AC/DC DİNLİYORSUNUZ?

Hiç rap dinlemedim. Ben ilkokuldayken ceza daha yeni piyasaya çıkmıştı ve ilgimi çekmemişti.
    Ama evanescence ve linkin park'ın geçiş evresinin ilk basamağı olduğu doğrudur.
    Bunun en büyük sebeplerinden birisi kanallarda yayınlanan klipler.
    Şu an tv izleyen birisi olmadığım için yanılabilme ihtimalim yüksek. Bizim zamanımızda bu tarza ait bu iki grubun klipleri dönerdi, şansımız yoktu ki deep purple, white snake, ac/dc falan görelim televizyonda. O zamanlar dream tv yeni açılmıştı. Kanal tutup da 20-30 sene öncenin kliplerini göstermek istemez, popüler kültürün peşinden gitmek zorunda.
    Umarım yeterince açıklayabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDcdy -- 31 Aralık 2012; 14:35:22 >

• ben halen daha çok nadir de olsa Linkin Park dinlerim, Castle of Glass, Burn it down parçalar gayet güzel
  • John Lennon'un ünlü bir lafı vardır Elvis varken kimse yoktu diye eski veya yeni müzik yoktur kaliteli iyi müzik vardır üzerinden seneler geçsede dinletir birde sabun köpüğü kıvamında kötü müzik vardır dinler geçersin unutursun birdahada dinlemek istemezsin her tür müzik için geçerlidir yaşla filan alakası yok işin..
  • Arkadaşlar müzik konusunda sizinle çok az şey konuşacağım öncelikle ilk okulda veya lisede hatta ve hatta annemin karnında daha yeni yeni oluşmaya başladığımdan beri türkçe ingilizce ispanyolca .... Pop ve türevlerinden zerre haz etmeyen tek kişi ben miyim acaba ? Çok fazla uzatmadan sizi de sıkmak istemiyorum şimdi hayatımda Türkçe yapılan pop/rap müziğine asla dayanamıyordum siz nasıl dinliyordunuz ilk okulda millet serdar ortaç tarkan söylerken ben gençlikten utanıp o zamanlar dinleyebildiğim barış manço,cem karaca,moğollar dinliyordum bir de yabancı bir kaç rock müzik vardı hep onu dinleyip kafa sallardım (europe-the final countdown) ilk okulun son dönemlerinde ismail yk patlamadı mı bir de biraz rock müziğe ilgisi olan çocuğu uyarıp onun bu grupları dinlemesini tavsiye ediyordum millet serdar ortaç söylerken ben türk halk müziği söylüyordum en azında müzik olarak biraz gelişmelerine yardımcı olmuşumdur.Yani arkadaşlar biliyorum artık sıktım şimdi ne saçmalıyor yarım saattir bu çocuk diyebilirsiniz son olarak birazcık ortaya bir şeyler parçalayıp sizi serbest bırakacağım neyse, gerçi sonrasında rock dışında ki müzik türlerine saygı göstermeye başladım yani rap müzik yapan cartel sagopa gibi kişilerin yaptığı müziğe ve rap müzik sanatına saygı duydum,pop müzik dediğin zaman sezen aksu aklıma geldiği için öyle popçular dışarı gibi söylemlere girmedim çünkü türk pop müziği 90 lı yıllara kadar sanat adına bir şeyler ifade ediyordu ondan sonra bozdu.Son olarak Dragon adlı üyeden alıntı yaparak ''John Lennon'un ünlü bir lafı vardır Elvis varken kimse yoktu diye eski veya yeni müzik yoktur kaliteli iyi müzik vardır üzerinden seneler geçsede dinletir birde sabun köpüğü kıvamında kötü müzik vardır dinler geçersin unutursun birdahada dinlemek istemezsin her tür müzik için geçerlidir yaşla filan alakası yok işin..'' sözümü tamamlıyorum.

Not : İsmail yk ya laf attığımı da düşünmeyin ismail yk nın müzikal alt yapısına saygı duyuyorum örneğin allah belanı versin solosu legendary solodur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.