Şimdi Ara

mvc validation

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • klasik ado.net ile mvc de validation işlemini gerçekleştiremiyorum. linqtosql veya entity framework de uygulanan klasik yöntemle olmuyor. nasıl yapmam gerekiyor?

yani alttaki kodlamanın mantığını uygulamaya çalışıyorum ama çalışmıyor, işe yaramıyor?

using System;
    using System.Web.DynamicData;
    using System.ComponentModel.DataAnnotations;

[MetadataType(typeof(CustomerMetaData))]
    public partial class Customer
    {

}

public class CustomerMetaData
    {
    // Apply RequiredAttribute
    [Required(ErrorMessage = "Title is required.")]
    public object Title;

}

• View kisimindan @html.validation message gibi bir sey eklemem lazim pcye gecince bakarim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cllyldrm kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevap için saol.

onu eklemiştim zaten. çeşitli varyasyonları denedim ama olmuyor. acaba bu hazır validation attributeları sadece linq to sql de veya EF de çalışması için mi tasarlanmış?
  • Ben EF kullanmıştım çalışmıştı, veritabanını code first tekniği ile oluşturulanlar da işe yarıyor galiba.
  • Birde tablonu DbContext e bağlaman gerekir.
    view e gerekli jquery i eklemediğim için ve doğru validation ı uygulamadığım için view de, oluyormuş. düzeldi yani. fikri siz verdiniz eyvallah:)
    bi de şu var bi bakar mısın?:)

MVC'de renderaction ile render edilmek istenen bir partial view'de, controller'dan gönderilen list türünde veri, ilgili view'de tanımlanamıyor ve hata veriyor, strongly typed olarak da görülmüyor doğal olarak. Sebebi ne olabilir?

şu hatayı veriyor.

Additional information: 'System.Web.Mvc.HttpHandlerUtil+ServerExecuteHttpHandlerAsyncWrapper' işleyicisi için alt isteği yürütme hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfis -- 17 Temmuz 2014; 18:27:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.