merhaba arkadaşlar, popüleritesi üzerine MX linux 21 denemek istedim ve live session ile usb de biraz kurcaladım. sonradan ssd'de bir bölüm ayırıp gerçek kurulum yapmak istedim ve şöyle bir sorun ile karşılaştım. kurulum esnasında özel ssd bölümleme seçiyorum ve tüm bölümleri görüyorum. lakin bölümlerin nereye bağlanacağını seçilen sekmede "root" seçeneği yok. home, swap, format vs hepsi var root dışında. dolayısıyla root bağlamıyorum ve kurulum devam etmiyor - "en az 4,7GB root bölüm bağlamalısınız" diye bir hata veriyor. sizce sorun ne olabilir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 1 Aralık 2022; 8:39:1 > |
MX Linux 21 kurulum sorunsalı...
-
-
O bölüme elle / yazınca root olarak belirlemesi lazım.
-
o şekilde olmuyor, hata vermeye devam ediyor.
ama sorun bilinen bir sorunmuş ve türkçe karakterler ile ilgili imiş.
21.1 kurulumunda düzeltmişler.
-
Sanal makinede denemek için indirdiğim sürüm 21.1'miş. :) Sorunun düzelmesine sevindim.
-
bende nihayet kurabildiğime sevindim, gayet güzel bir dağıtım olmuş.
şimdilik Windows 11 ile birlikte kurdum, ilerde belki windows'u silerim.
-
sistem temel olarak ram disk üzerinde çalışma odaklıdır.
ve mx yapımcısı tarafında fazla kometikleştirilmiş bir üründür.
sanki adamın kendine özel kurduğu linux u kullanıyorsun hissi
emanet bir PC almışsın hissi veriyor.
daha üst seviye kullanım deneyimi ve tecrübesi için TCL
ram disk üzerinde çalışan en iyi linux dağıtımlarında biridir.
-
Türkçe desteği var mı acaba? -
tr klavye mi
yoksa tr menü desteğini mi soruyorsunuz !?
TCL minimalist bir sistem çünkü bir uygulama yanında gelen dil menü desteği
( sadece TR değil diğer dilleride içerdiği için kabaca 100 den fazla dil içeren bir kütüphane anlamına gelmektedir )
dil kütüphaneleri bazen uygulamadan daha fazla alan tükete biliyor.
ram disk sistemlerde genelde uygulama ram üzerine anlık açıldığı için
gereksiz yere 2 kat ram tüketimini önlemek için bazı seçenekler isteğe bağlı geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 13 Nisan 2022; 20:15:24 > -
teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X