Şimdi Ara

mysqldb ve sqlite3 arasındaki fark nedir? python'da

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, python'da database işlemleri yapıcam da hem MySqldb kullanılarak hem de sqlite3 kullanılarak database işlemleri yapılabiliyormuş, bu ikisi arasındaki fark nedir? bunlar nedir? hangisini kullanmalıyım? Araştırdım ama pek bi şey bulamadım hangisi kullanmam gerektiğine dair, yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.
    Teşekkürler

• loves_oi tekrar gorusuyoruz,

Python icin sqlite daha iyidir...zaten belgelemeleri python sitesinde bulunur : Belgeleme
    Kullanilan kaynaklar bakimindan da daha iyidir...yani daha az kaynak tuketiyor.
  • dbd kullanıcısına yanıt
    @dbd , cevabın için teşekkürler.

Benim anladığım kadarıyla, MysqlDb kullanarak, verileri serverı olan bir veritabanında tutuyoruz.

Ama Sqlite kullanarak verileri cross platform bir file'da tutabiliyoruz, bu sayede database'i oradan oraya taşıma gibi bir problemimiz olmuyor.

Emin değilim ama Sqlite de tuttuğumuz bilgileri, mysqldb database'ine de aktarabiliriz istediğimiz zaman sanırım. Doğru mu bu dediğim onaylayabilir misiniz?

ekstra bir sorum ise, server'ı olan bir database'e hiç ihtiyaç duymadan, sadece sqlite kullanarak, veritabanına sahip, client/server architecture'ına sahip bir application yapabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loves_oi -- 1 Nisan 2015; 20:28:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BSD ve Linux Arasındaki Farklar
    6 yıl önce açıldı
    Python iki kod arasındaki fark
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.