Şimdi Ara

::::::::::::MYTOLOGİ FİLMLERİ::::::::::::::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bi Mytoloji filmi arşivi yapıyomda....Böyle bu tarda bildiğiniz filmler varsa yazarmısınız....
    Bendeki Fimler Su an

1-Troy
    2-Scorpion King
    3-King Artur v.s.
    ( Mumy Return bu tarza giriyomu bilmiyom ama o da olabilir..)

şimdilik bu kadar ama işte daha aklıma gelmedi .....yardımlarınızı bekliyorum

• Scorpion King listende olduğuna göre
    the mummy ve 2. filmi de listeye almalısın bence
    aklıma geldikçe eklerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: HipNotyC

Scorpion King listende olduğuna göre
    the mummy ve 2. filmi de listeye almalısın bence
    aklıma geldikçe eklerim

Doğru söylüyosun onlarıda alayım en iyisi ....evet önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadir_meric

Arkadaşlar ben bi Mytoloji filmi arşivi yapıyomda....Böyle bu tarda bildiğiniz filmler varsa yazarmısınız....
    Bendeki Fimler Su an

1-Troy
    2-Scorpion King
    3-King Artur v.s.

asıl mummy serisi mitolojik sayılır
    ama king arthur tarihi film mitolojik değil

• quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus

quote:

Arkadaşlar ben bi Mytoloji filmi arşivi yapıyomda....Böyle bu tarda bildiğiniz filmler varsa yazarmısınız....
    Bendeki Fimler Su an

1-Troy
    2-Scorpion King
    3-King Artur v.s.

Evet arkadaşım engin bilgilerin için teşekkür ederim...ama ben bugüne kadar hiç bir mitoloji filminde makineli silah kullanıldığını görmedim..mummyinin bütün serisinde eğer izlediysen silah kullanılıyo....
    bu arada benim bi film daha aklıma geldi .......GLADYATOR.......
    evet daha başka arkadaşlar.........................................

• Braveheart
    Alexander

Başka da aklıma gelmiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ertugrul12

Braveheart
    Alexander

Başka da aklıma gelmiyor..

sağol kardeş bu arada Alexander - iskendermiydi bunun adı.....
  • aa arkadaşlar BEN-HUR , Gladiator ? unutulur mu? olmasss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azrael_13 -- 13 Nisan 2005, 9:47:02 >
  • Evet Alexander diğer bir deyişle İskender filmi oluyo
    bi de vatansever filmi bu katagoriye giriyor mu bilmiyorum girer heralde
    bu arada mitoloji efsane bilimidir bilmeyenler olabilir

edit:yeni aklıma geldi Helen of Troy filmi de vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ertugrul12 -- 13 Nisan 2005, 9:57:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ertugrul12

Evet Alexander diğer bir deyişle İskender filmi oluyo
    bi de vatansever filmi bu katagoriye giriyor mu bilmiyorum girer heralde
    bu arada mitoloji efsane bilimidir bilmeyenler olabilir

edit:yeni aklıma geldi Helen of Troy filmi de vardı

Helen of Troy filmi bu brat pitin oynadığı troy değil dimi .....
  • değil ama yine truva il ilgili
    http://www.imdb.com/title/tt0340477/

Troy da oyanayan bi bayan vardı adı helen onun yüzünden savaş çıkıyodu işte o helen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ertugrul12 -- 13 Nisan 2005, 19:26:01 >
  • kara murat serisi
    malkoçoğlu serisi
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus

quote:

Bendeki Fimler Su an

1-Troy
    2-Scorpion King
    3-King Artur v.s.

Evet arkadaşım engin bilgilerin için teşekkür ederim...ama ben bugüne kadar hiç bir mitoloji filminde makineli silah kullanıldığını görmedim..mummyinin bütün serisinde eğer izlediysen silah kullanılıyo....
    bu arada benim bi film daha aklıma geldi .......GLADYATOR.......
    evet daha başka arkadaşlar.........................................

haklısın ama ben konu acısından baktım
    ayrıca dikkat edersen sayılır dedim

• ilyada destanının bir kaç kez filme alınmış bölümleri var ama ilyada mı odeusus mu geçiyor adı bunu hatırlayamadım.
    conan da ayrıca bir efsane idi,jean darc da olabilir.çok yenilerden hatırladıklarımı arkadaşlar yazmışlar
  • Sanırım arkadaşlar, bilim kurgu, fantastik kurgu, mitoloji ve tarih konulu filmleri hep karıştırmışsınız.

Ilyada/Odysseus mitolojidir, troy bundan esinlenme olduğu için mitolojik uyarlamadır. Esinlenme diyorum çünkü, Homeros okuyanlar bilir, film destandan çok farklı.

Gladyatör tarihten roma döneminden uyarlamadır, mitoloji değildir.

Mumya fantastik kurgudur, ne mitoloji ne de tarihtir. eski mısır tarihinden (kesinlikle mitolojisinden değil) sadece birkaç isim benzerliği vardır. Rahip Imhotep gerçekte yaşamış birisi, ama filme bi alakası yok.

Kral Arthur ise mitolojik bir kahraman olup tarihsel kanıtlarla varolduğunu ispatlamaya çalışmış insanlar olmuştur, ama hala ne kendisinin, ne yuvarlak masa şövalyelerinin, ne excaliburun varlığı kesin olarak ispatlanamamıştır. Aynen Loch Ness canavarında olduğu gibi adalıların "turistik pazarlama" dehasının bir neticesi olmaktan öteye geçememiştir.

Diğer örneklere hiç dokunmayayım, önce "mitoloji" nedir bir araştırın, yunan, roma, fars, mısır, kelt, nors, çin, bask, japon mitolojilerini bir gözden geçirin, yok yok sadece homeros'u bi okuyun, sonra kendinize deyin ki malkoçoğlu nedir diye...

@kadir_meriç kardeşim güzel bir başlık açmışsın ama devamına bakınca açıkçası hevesim kaçtı. Tavsiyem film, altyazı sitelerinin forumlarını bi incele (DivxForever.com mesela).

Sevgiler...

• quote:

Orjinalden alıntı: vaios

Sanırım arkadaşlar, bilim kurgu, fantastik kurgu, mitoloji ve tarih konulu filmleri hep karıştırmışsınız.

Ilyada/Odysseus mitolojidir, troy bundan esinlenme olduğu için mitolojik uyarlamadır. Esinlenme diyorum çünkü, Homeros okuyanlar bilir, film destandan çok farklı.

Mumya fantastik kurgudur, ne mitoloji ne de tarihtir. eski mısır tarihinden (kesinlikle mitolojisinden değil) sadece birkaç isim benzerliği vardır. Rahip Imhotep gerçekte yaşamış birisi, ama filme bi alakası yok.

Kral Arthur ise mitolojik bir kahraman olup tarihsel kanıtlarla varolduğunu ispatlamaya çalışmış insanlar olmuştur, ama hala ne kendisinin, ne yuvarlak masa şövalyelerinin, ne excaliburun varlığı kesin olarak ispatlanamamıştır. Aynen Loch Ness canavarında olduğu gibi adalıların "turistik pazarlama" dehasının bir neticesi olmaktan öteye geçememiştir.

Diğer örneklere hiç dokunmayayım, önce "mitoloji" nedir bir araştırın, yunan, roma, fars, mısır, kelt, nors, çin, bask, japon mitolojilerini bir gözden geçirin, yok yok sadece homeros'u bi okuyun, sonra kendinize deyin ki malkoçoğlu nedir diye...

@kadir_meriç kardeşim güzel bir başlık açmışsın ama devamına bakınca açıkçası hevesim kaçtı. Tavsiyem film, altyazı sitelerinin forumlarını bi incele (DivxForever.com mesela).

Sevgiler...

vaios kardeş çok güzel bi açıklama yapmışsın bizide bilgilendirdin sağolasın...Görünüyoki bu tarz filmlerden çok iyi anlıyosun bi de buraya güzel bi film de ekleseydin çok daha güzel olurdu....ama yine de çok sağol

• quote:

Sanırım arkadaşlar, bilim kurgu, fantastik kurgu, mitoloji ve tarih konulu filmleri hep karıştırmışsınız.

Sevgiler...

eline sağlık
    gercekten güzel ve öğretici bi yazı olmuş

• Estağfurulah, sadece bu tarz filmlerden ziyade sinemaya düşkünümdür. Mitoloji filmlerine pek özel bir ilgi gösteremedim şimdiye kadar. Başlık o nedenle ilgimi çekmişti. Maalesef pek bir film arşivine sahip değilim. Genelde izleyip siliyorum. Bu aralar Uzakdoğu (özellikle Çin ve Kore) ve Avrupa sinemasına merak saldığım için bayağı da alakasız şeyler var.
    Ama dediğim gibi divxforever.com u deneyin, hazır üye alımını da açmışlarken...

(Bu arada başlık da biraz karışmış, İngilizce yazıyorsan "mythology" olmalı, Türkçe yazıyorsan "mitoloji")
  • quote:

Estağfurulah, sadece bu tarz filmlerden ziyade sinemaya düşkünümdür. Mitoloji filmlerine pek özel bir ilgi gösteremedim şimdiye kadar. Başlık o nedenle ilgimi çekmişti. Maalesef pek bir film arşivine sahip değilim. Genelde izleyip siliyorum. Bu aralar Uzakdoğu (özellikle Çin ve Kore) ve Avrupa sinemasına merak saldığım için bayağı da alakasız şeyler var.
    Ama dediğim gibi divxforever.com u deneyin, hazır üye alımını da açmışlarken...

(Bu arada başlık da biraz karışmış, İngilizce yazıyorsan "mythology" olmalı, Türkçe yazıyorsan "mitoloji")

Doğru diyon onda da bi yanlışlık var.İşte bi yandan Amerikan özentiliği bi yandan da türkçeden kopmama.. ikisinin arası bişey oldu...

• Mitolojik arşivde Conan The Barbarian serisi olmalı mutlaka.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.