Her ne yazarsanız yazın noktalama işaretleri çok önemlidir.Ayrıca anlatım bozuklukları da var.Bağlaçların yazımı ile ilgili sorunlar da var.
Yazmaya devam ettikçe bu sorunlar ortadan kalkacaktır.Tabii kitap okumak şart.
Noktalama işaretleri kişisel tercihtir,neden yok? gibisinden sorgulanmaması gerekir şahsi düşüncem.
Aslında arkadaş eleştirisinde haklıydı hala da haklı. Ama şiir yazarken sonlara noktalama işaretleri koymayı bir türlü beceremiyorum sanırım.
şiir hissetmektir..
bunu ele geçirdikten sonra diğerleri kıylü kal
başarılar
Kesinlikle hocam bazen insanın hissiyatı bıçakla kesilmiş gibi kesilip kalıyor. Hissiyat derken tabi hisler var ama onlara derinlik katan maneviyatta bir kesinti oluyorç
Teşekkürler bu arada.
Çok güzel yazıyorsun hocam. Paylaşımlarını bekliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Sen@y
Noktalama işaretleri neden yok?
Her ne yazarsanız yazın noktalama işaretleri çok önemlidir.Ayrıca anlatım bozuklukları da var.Bağlaçların yazımı ile ilgili sorunlar da var.
Yazmaya devam ettikçe bu sorunlar ortadan kalkacaktır.Tabii kitap okumak şart.
Bence şiirde, şiiri yazan noktalama işaretleri kullanmak istemiyorsa kullanmaz. Birçok ünlü şairimizde de bu böyledir. Şiirde serbestiyet vardır. Yoksa şair sözcükleri istediği gibi yoğuramaz. Kitap okumanın dışında, kültürleri de öğrenmek çok önemlidir. İnsanlar deneyimlerini genelde kitap okuyarak kazanmazlar.
Benim şairlikle uzaktan yakından bir alakam olmadığı için arkadaş haklıydı ama pek koyasım gelmiyor neden bilemem. Kültür konusunda ise haklısınız, en az kitap kadar faydası vardır insanı yoğurmada.
Çok uzun bir süredir yazamıyorum bu arada, eskilerden de koyasım gelmiyor. Verimsiz toprak gibiyim bu aralar.
quote:
Orijinalden alıntı: nasozby
Kırık dökük yorgun doğam Sarı yapraklarla düştü hüzün Yokluğunda baharlar hep son Bütün ilklerim sende kaldı
Merak etmene gerek yok, iyiyim Senden bir sonraki duraktayım ben Neden takvimin ilerlemiyor diye sorarsan Elveda dediğin gündeyim ben
Biliyorum böyle gitmez bir ömür Bir şafak vakti son bulur Kapanan gözlerim güneşe hasret Doğmasada olur beklemek güzel
Off bu çok güzel olmuş yüreğine sağlık.
Teşekkürler
böyle şiirler her baba yiğidin harcı değil :) tebrik ederim.
Dostum iyisin .. iyi .. Devamını bekliyoruz
Öyle bir garip ki adı yok Ne yanında yoldaşı Ne sırtında kardaşı Dökülse yüreği soranı yok
Öyle bir garip ki adı yok Derdest olmuş bahtı Tende balçık gözyaşı Bırak gülü, tek bir saz yok
Öyle bir garip ki adı yok Kelam olup aksa dudaktan Dineyene tatlı gelir baldan Bir dönüpte kulak veren yok
Deli işi diyorlar ya hani
Ne kadar da haklılar arkadaş
Akıllı adamın nerde görülmüş
Tutulduğu bir kara sevdaya
Bir yanan var birde yakan
Bir birken bin olan var yani
Birde birken yarım kalan
Beraber yanılsa hallolacak ama
Konuşan ve susanlar değişiyor
Akıl ve mantık sukut eyliyor
Çenesi düşen gönül oluyor bu kez
Yaşarken ölmek ile
Ölüyken yaşamak arasında
Kıldan ince bir iki kelam
Bundandır ancak deli işidir sevda
tebrikler dostum güzel yazıyorsun bence şiirlerinin birkaç kopyasını kitabevlerine dağıt, en azından şansını denemiş olursun.