Şimdi Ara

Namus çağdaşlaşmaya, gelişmeye engel midir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Reavero

o işlere ben bakmıyom. her ikisinide tepecikliye söle.
    Bu jik tepecikli olabilir mi..
    Yuvarlak adini duyar duymaz konuya damlamis..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reavero kullanıcısına yanıt
    Valla iyiymis..
    Bu fikradan sonra uyeligi yoksa bile tepecikli yeni uyelik alir damlar konuya..

• kütahyalı77 mi ne olcak buralarda. şimdi günah çıkarmanın yolunu arıyo.
    Dur bakayım.
    https://forum.donanimhaber.com/kalbinde-zerre-kadar-allah-a-imani-olan-kimse-cehennem-de-ebedi-olarak-kalmaz--138192906

• Reavero kullanıcısına yanıt
    cezayı garantileyince bana küfür ettirip kendine yoldaş edecen demi.

uyanık gomünist seni..

cübbeliyi severim ha..kral adam..

yahu konu açalım ordan gırgır şamat devam edelim.milletin konularına tecavüz ediyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 8 Mayıs 2019; 1:11:57 >
  • Çok durmuyorumki ben buralarda aklıma esince.
    Konu "Namus çağdaşlaşmaya, gelişmeye engel midir?" ne alaka ise .
    Tecavüz etmiş sayılmayız. Hatta benzer konularla onlar bize tecavüz etmeye yelteniyolar.

Cübbelinin baya bir vidyosu var ordan başlayabiliriz.
  • quote:

Çok durmuyorumki ben buralarda aklıma esince.
    Konu "Namus çağdaşlaşmaya, gelişmeye engel midir?" ne alaka ise .
    Tecavüz etmiş sayılmayız. Hatta benzer konularla onlar bize tecavüz etmeye yelteniyolar.

Cübbelinin baya bir vidyosu var ordan başlayabiliriz.
    yahu çenemiz düşünce 3 5 dingile şikayet etme maydanoz olma hakkı vermeyelim dedim..

3 5 gündür evrenesoğlu nın rezalet nurlarını okumaya çalışıyorum..

bu arada türlerin kökeni inden sonra okunmasını tavsiye ettiğiniz evrim içerikli kitap tavsiyesi istiyorum..

@Janus_Prospero

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 8 Mayıs 2019; 1:36:30 >

• Ben evrimi lisede sıfırcı sabahatten öğrendikten sonra direk gominist manifestoyu okumuştum.
    Birkaç kitap değilki
    engels Doğanın diyalektiği,stalin diyalektik ve tarihsel materyalizm mao'dan çelişki üzerine-teori ve pratik olabilir.
    Daha sonra.
    yine engels ailenin özel mülkiyetin kökeni.marx ile kapitalizm öncesi ekonomi biçimleri.
    Uzar gider.
  • quote:

Ben evrimi lisede sıfırcı sabahatten öğrendikten sonra direk gominist manifestoyu okumuştum.
    Birkaç kitap değilki
    engels Doğanın diyalektiği,stalin diyalektik ve tarihsel materyalizm mao'dan çelişki üzerine-teori ve pratik olabilir.
    Daha sonra.
    yine engels ailenin özel mülkiyetin kökeni.marx ile kapitalizm öncesi ekonomi biçimleri.
    Uzar gider.
    yani illa beni de gomünist yapacan..

yaw söz das kapitali tekrar okuyacam..

akabinde ayem gomünist tişörtlü fotomu atacam..

yeter ki sen son zamanlarında mutlu ol..

• quote:

Ben evrimi lisede sıfırcı sabahatten öğrendikten sonra direk gominist manifestoyu okumuştum.
    Birkaç kitap değilki
    Daha sonra.
    Uzar gider.
    Hala disarda misin..

• La olmadı yine.
    Bari bi yedek hesap açda muhabbete ordan devam edelim.
  • öyle olsa en gelişmiş ülkelerde olmazdı...
  • Mahlon B. Hoagland - Hayatın Kökleri
    Matt Ridley - Genom

hayatın kökleri alt yapılı-sız herkesi ikna edebilecek sadelikte tabiri caizse bilale anlatır gibi kitap olmuş.

genom ise çokça bilgi barındıran mutlaka okunması gereken kitap

yanlız anlamadığım çoğu noktanın yanıtını hayatın köklerinde buldum..

diğer önerileri başkaları da yapmış olduğu halde ön araştırma ile evvlinde okuduğum kitapların üstüne pek bir şey katmayacağı düşüncesi ile vaktimi bu 2 önerine harcadım.

ki hep söylediğim gibi avcı ve gonyalıyla forumun 3 şeker üyesinden birisin..

kaçıncı sırada olduğun bende..

buda hediyen..

++++++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 22 Mayıs 2019; 20:51:20 >

• Namus kadın ithaf edebileceğiniz, buna cüret edebileceğiniz bir kavram değildir. Haddinizi biliniz, namus dediğiniz şey ne sadece kadındır, ne de kadın birilerinin namusudur! O altına saklanmayı çok sevdiğiniz namus kavramı ve namuslu ayaklarını bırakın, kadın ne babasının ne kocasının ne kardeşinin namusu değildir! Ortada namus denen bir şey varsa bu tamamen kişinin kendisine aittir, kimseye hesabını vermek zorunda değildir.
  • Namus... Nam us.. Name us...

Ün akıl.... İsim bizim.....

İngilizcesi daha bi namus kavramına yakın.

Bu kavramın da isevi kökene gönderme yaptığı anlaşılıyor.

İsim hakkı aklın ünü namı gibi mealleri var. Namusun daha çok soy ile ad nam ile ilgili olduğunu söyleyebiliriz esasen.

Kadınla olan ilintisine sonra değiniriz.

• Werner Sombart yahudiler ve modern kapitalizm adlı eserinde hile yaptıkları için yahudilerin zengin olduğunu ve yaşadıkları topluma egemen olduğunu ifade etmiş. Bu durumda ticarette hile iyi birşey gibi gözüküyor. Ancak yahudiler kendi aralarında bunu yapmıyorlar. O zaman ancak bu durum onlar için namussuzluk oluyor.

• Kadının namus denen öğesi bekaretle alakalı değil. Tanıdığım bir kısım hanım var. Bunlar boşansa bile dul demem zira ne ahlakları dan ne de kararlarından şüphem yoktur.

Bu açıdan bekaret namus gibi kavramlar dullukla bir arada düşünülmeli ve hanımların tercihleri kendilerine aitse doğru yaptıklarını düşünüyorlarsa yani aile kurma amacına başka düşünceleri olması gerektiğinden fazla katmamışlarsa o hanım benden namusludur derim.

.............

Unutulmalı ki bi kadın hiç bir zaman gerçek manada örtünemez. Ha bu değil ki toplumsallığı da aşacak şekilde tavır alınsın.

Ancak hanımlara karşı makul olmak lazım. Aile hayatı kurulduğu sürece hanımlara Musamaha gösterilmeli tercihlerine bakılmalı ve ona uygun çözüm kabul edilmeli.

................

Kadının kendine ait dünyası var diyip ona karışmadan birliktelik kuran kimselerin bir kısmı bence samimi değil.

Kadını taşıyamamak denen bi şey var. Maddiyat toplumsal statü insanlar arasındaki değer gibi hususlarda eksik kalıp kadını ikna edemeyen tiplemelerin de yukarıdaki kavrama sığındığı görülüyor.

Kadını İngiliz prensesi yapabilse neyse. Bu hanım öyle dilediğini giyemez her ortamda bulunamaz ölçülü davranmak zorundadır. Zira buna uygun gerektirici nedenler var.

Ancak sıradan ilişkilerdeki erkekten kaynaklı eksiklikler yok efenim ben kadının özgürlüğüne karışmıyor falan şeklinde. Karışan ne yazar panpa? Demek lazım.

Özünde namus algısı erkeğin erki ile de alakalıdır. Erk varsa hanım buna uygun yol çizecektir zaten.

• Zinanın ahlaken yanlış olduğunu düşünmek gericilik değil, aksine bunun gericilik olduğunu düşünmek gericiliktir.
  • Namus kavramının toplumumuzda '' Aman kimse laf söz etmesin , dedikodu olmasın'' gibi düşünceler yüzünden ortaya çıktığını düşünüyorum. Dedikodu bu kadar yaygın olmasaydı , insanlar diğer insanların onlar hakkında ne düşündüğünü önemsemeselerdi bu kavram tahminen hiç ortaya çıkmayacaktı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.