Teşekkürler :) Yapılabilirdi ama bahsettiğiniz kombinasyonun kapladığı alan arzu ettiğimden fazla olurdu gibime geliyor sanki hocam :) Aslında elimde istediğim boyutlarda iş görebilecek bir MiniPC de var ama o da bu cihazın neredeyse iki katı fiyatına satılıyor. Plex sunucusu olarak kullanıyorum onu da. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 3 Nisan 2025; 20:1:44 > |
NanoPi R4S (OpenWRT w/ Gigabit SQM + Zapret) (2. sayfa)

-
-
minipc üzerine proxmox kurarsan plexi de kullanabilirsin.
https://community-scripts.github.io/ProxmoxVE/scripts Bu linke gözatmanı tavsiye ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Elessar EredhianÇok teşekkürler, kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum, farklı şeyler denemek de hoşuma gidiyor :)
Doğrudur hocam performans bakımından kesinlikle RPB5 daha iyi olurdu ancak arayışa girdiğimde tek ethernet cihazları direkt elemiştim çünkü adaptör veya ekstra bir cihazı işin içine katmak istemedim. NanoPi'ın çekici olmasının sebebi gerek metal kasası gerek çift etherneti ile tek bir paket olarak tüm ihtiyaçları içinde barındırması.
Şu an tüm cihazları duvarda buat önünde kullanıyorum (hatta R4S buatın içinde duruyor) ve bu yüzden alan çok önemli. Bir de açıkçası performans bu noktada benim için diminishing returns oluyor çünkü yakın vadede ve belki hatta orta-uzun vadede gigabitin üstüne çıkacak bir internetim olacağını düşünmüyorum (malum, Türkiye şartları, gigabiti bulduğumuza bile şükür :D) bu nedenle R4S'in packet steering olmadan bile gigabit SQM'in altından kalkabiliyor olduğunu görmek benim için yeterli olmuştu.
Hocam guzel o zaman ihtiyaclariniza uyuyorsa ekstra bir sey aramaya gerek yok.
-
evde ana modeme dokunmadan başka bir mini pc ye openwrt yükledim. normal pc yi openwrt yüklü cihaza bağladım. zapreti yükledim ancak discorda giriş sağlamadı. host listesi mi eklemek gerekiyor?
-
OpenWRT olan cihaz hangi modda çalışıyor? Ana modeme bağlantıyı nasıl yaptınız?
Tabii burada bir sorun olmasa bile zapret'in de ayarlanması gerekiyor. Host listesinden ziyade DPI baypasınn farklı yöntemlerinden sizde çalışan konfigürasyonunu tespit edip ona göre ayarlamanız gerekir.
-
cihazı ana modemden çıkan lan kablosu ile bağladım. br-lan gözüken yerde bütün portları belirledim. wan gözüken yerde de br-lan çıkışı ekledim. muhtemelen burada hatalarım olmuştur.
dpi yönünden ssh ile blocklanan siteyi test eden uygulamayı çalıştırdım. sadece 1 tane host ifadesi içeren kısa bir satır çıktı. onu config dosyasına yazdım. fakat yine olmadı. telekomun modemini ağdan çıkartıp ana modemi mini pc yapacağım. proxmox + openwrt şeklinde mi yoksa sadece openwrt mi yüklesem kararsız kaldım. çünkü cihazda bağlantının hiç kesilmemesi ve istikrarlı şekilde çalışması lazım. ayrıca tivibu ayarı da gerekiyor. bu ayarları yaptıktan sonra başka bir yeniden başlatma işlemi gerektirmeyecek şekilde minipc yi ana modem olarak kullanacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 8 Nisan 2025; 14:16:5 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X