Şimdi Ara

NASA, Mars'ın tarihteki en detaylı görüntüsünü yayınladı: 2.5 milyar piksel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şu beyin yoksunlarının İslamı cehaletlerine alet etmelerine sinir oluyorum. Bi bitmediniz bu nasıl cehalet ya

• uzaya inanmayan kesim de gelmiş bile ayn bir siz akillisiniz zaten bunca para sizi kiskandiklari icin harcaniyor hepsi studio ve cok gercekci(!)

• Karsin tepeleri yalandan kim.ölmüş gidip bakacak halimiz yok ya at at dur

• CGI olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mirate M kullanıcısına yanıt

Mars'ı bilmem de ay gerçekten şüpheli. Rusya ve Çin Ay'a gitmeden emin olmadan yorum yapmamayı tercih edebilir bu bir, yine aynı şekilde ABD gibi bir medya güçleri zaten yok, haber de yapsalar ABD istemezse eğer ruhun bile duymaz bu iki. Bu iki ülkenin hangi belgeselini, makalesini vs. görüyoruz veya okuyoruz ki? Belki iddia da ettiler haberimiz yok, onların medyası bize çok uzak..

Bilimi, teknolojiyi özellikle de uzayı sever ve sıkı takip ederim ama herşeye de körü körüne inanmamak lazım, biraz sorgulamak gerekiyor biraderim. Bilime güvenmek iyidir ama içinde insanlar vardır. İnsanlar da satılıktır. Aklıma nedense mRNA denen şeyi sıraya girip sorgusuz sualsiz bilim diye vurduranlar geldi. Selametle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 19 Eylül 2022; 1:7:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşılarda çip var demişlerdi. Maskelerde robot kurtçuklar falan. Bunlar gerçekle bağdaşmayan sakat iddialar. Çip taktırmak isteseler aşı ile değil bankacılık veya oyun sektörüyle bunu yaparlar. Gençler sıraya girer. Kredi kartı yerine de çip takarlar. O ayrı mesele . Sorgulayıcı olmak youtube deki saçma videolarla yapılmaz. Bazı iddialar şizofreni denilen gerçek dışı senaryolar uydurmaya ve buna inanmaya benziyor. Bunlara itibar edilmez. Bu konuda herkesin söz hakkı yok. Astronomi çevreleri itiraz etmiyorsa aya iniş yapılmış ve marsa araç gönderilmiş demektir ve kesin bilgidir.

Aya gidilmiş ve şu anda teleskoplarla aydaki araçlar ve tekerlek izleri görülebiliyor. Çin ve rusyanın ay yörüngesinde teleskop özellikli uyduları var. İniş yapılan bölgeyi fotoğraflayıp görebiliyorlar.

Bir zamanlar radyo haberlerine de şeytan konuşuyor denilmiş. Adam ezan sesi duyana kadar şeytan olduğuna inanmış. Bu tür iddialar konunun uzmanlık alanı olduğu ve herkesin görüşüne itibar edilmeyeceğini gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirate -- 19 Eylül 2022; 7:3:50 >

• Beyler dikkatli bakarsanız aliminyum folyo var taşın altında

• mirate M kullanıcısına yanıt

Birşey soracam marstan hep fotoğraf atılıyor ama hiç gökyüzünü çekip attıklarını görmedim hatta fotoğraflara hep dikkat ediyorum yeri çekiyorlar orta kadraja veya yukarıya kamera hiç kalkmıyor sizce neden yoksa ben yanılıyor muyum

• Atmosferi zaten var, metan gazi temelli ve henüz bu metan gazinin nereden geldigi bilinmiyor. Metan gazi ya canlilik sonucu olusturulur, termit vb canlilarla ya da sismik faailiyetlerle, zaten mars da sismik bir faaliyet yok. Manyetosferi de yok bu sebeple.

Olaya dönersek, gezegende yaşam tesis etmek sanilanin aksine insanlik icin kolay bir adim. Asil sorun Marsa olan ulaşim şu an. Bu sorun aşildiginda Marsta yaşam alani olusturmak 50-100 yildan bile kisa sürebilir.

Atmosfer ince de olsa dedigim gibi mevcut sadece bu atmosferi zenginlestirmek gerek. Bunun icinde oksijene ilk asamada ihtiyac yok, karbondioksitin uretilmesi canlilik için yeterli. Karbondioksiti uretmenin de yontemleri belli, belirli başli cihazlar ufak fabrikamsi (Nukleer enerji ile calisan) cihazlarla yapmak mumkun zaten. Karbondioksit yeterli seviyeye ulaşti mi, gezegendeki zaten donmuş buzullar eriyecek bie gokkubbe olusacagindan isinacak ve canlilik icin elverisli hal alacak Sonrasinda agaclar da yetisecektir. Mars topragi zaten dunyaya benzer elverisli sayilabilecek bir toprak.

• Şu 3.85 GB boyutundaki fotoğrafı indirip,,
    açıp görüntüleyebilen - Zoom yapabilen bir Kardeşim var mı acaba ? 😅

• bilgisayarım açarken bile kastı :D

NASA, Mars'ın tarihteki en detaylı görüntüsünü yayınladı: 2.5 milyar piksel
  • SuperBlack S kullanıcısına yanıt
    Bir de neden dünyamızın zoomlanmış hali yok'veya videosu.Bilmem kaç milyon piksel demeyi biliyon ama,yersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 9 Ekim 2022; 13:43:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berkan 197 kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim,aynen.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MahmudiyeKalyonu kullanıcısına yanıt

Dünya da bir dağın yada başka bir yerin tepesi de olabilir neden dron la çekip video atmıyorlar ben marsa da aya a hiçbir yere inanamıyorum gittiklerine

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.