evet arkadaşlar sistemimde birkaç değişiklik yapmak istediğimden anakart ram işlemci bir anda değiştirmek zorunda kalacağım. chipsetler hakkında pek bilgim olmadığından anakart konusunda sizlere danışma ihtiyacı duydum.Öncelikle ben oyuncu bir arkadaşınızım sistemimde şöyle ; Anakart : h55m e33 Ram : 4gb kingstone ddr3 1333mhz İşlemci : i3 540 3.07Ghz Ekran Kartı : asus gtx960 2gb 128bit ssd : 240gb sandisk HDD : 1tb seagate 7200rpm burda değişiklik yapmak istediğim parçalar anlayacağınız üzere darboğaz dan dolayı işlemci fakat işlemci değiştirirsem Anakart'ta ve ramda değişmesi gerekiyor. 8gb bir ram ve şuanda düşündüğüm i5-7400 işlemciyi almak buna karşılık en az maliyetle oyuncu olduğum için birazda ona bakaraktan nasıl bir anakart almalıyım.Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler. Taviyelerinizi bekliyorum.
Alacağn işlemci ile oc yapamayacağın için anakarta fazla yüklenmene hiç gerek yok. H100M işini rahatlıkla görür. Bellek olarak 8GB 2400MHZ.
www.vatanbilgisayar.com
Intel Core i5 7400 Soket 1151 3.0GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da