Şimdi Ara

Nasıl bir arızadır anlayamadım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ayrıntılı olarak anlatacağım. Sorunu anlayan varsa lütfen cevap yazsın...

Şimdi benim 2 aylık bir sistemim var. Yaklaşık 10 gündür şu şekilde bir sıkıntısı var; Bilgisayarımı açıyorum, görüntü gelmiyor, ama öyle kapatmayıp bekleyince windowsun açılış sesi geliyor. Bunu her zaman yapmıyor, mesela 5-6 defa kapayıp açınca görüntü geliyor, bazen de 30-40 defada ancak gelebiliyor. Teknik serviste çalışıyorum ve RAM, PSU, Ekran Kartı değiştirip denedim ve yine aynı sorunla karşılaştım. Elektrik hattından desek işyerinde denerken de aynı problemi gösterdiği için o ihtimal de kalmıyor. monitörü de baya bi testte tuttum onda da problem yok. ilk anda akla gelen işlemci ya da anakart bence. işlemci de problem olsa görüntü yokken windowsun gelmemesi lazım. ama anakart görüntüyü vermezken de windows açılmaması lazım o da ayrı bi ilginçlik zaten. Sistem özelliklerim aşağıdakilerdir;

MSI K9N Neo AM2 anakart
    AMD AM2 3700+ Sc-940 işlemci
    512MBx2 533Mhz DDR2 Kingston ram
    ASUS Nvidia EN6600 256 MB Pci-ex Ekran kartı
    INCA 4ms 17" LCD monitör
    Bu kadarı yeterli herhalde

En ufak fikri olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Zaten olmazsa bikaç güne kadar anakartı garantiye yollamayı düşünüyorum..
    Teşekkürler...

• Sanırım senin agp slotunda yada onu calıstıran bi parcada yani anakatla ilgili bir problemin var kolay gelsin bundan baska mantıklı acıklama yok
  • Kendi monitörünüzü test ettiniz,fakat sisteme başka bir monitör takmayı denediniz mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Storm Bringer

Kendi monitörünüzü test ettiniz,fakat sisteme başka bir monitör takmayı denediniz mi?

Monitörü teknik serviste bi gün boyunca yaklaşık 5-6 bilgisayarla test ettim. kendi pc'mi de 3 monitörde test ettim. Monitörde hiçbir problem yok....
  • Bence kesin anakartın pci-ex slotunda bi sorun var.Çünkü benzeri olay benim başıma gelmişti.Kardeşim anakrttan ekran kartını çıkarırken ekran kartın pci-ex girişindeki güvenlik klipsinden kurtarmadan çıkarmaya çalıştı.Nasıl bi güç uyguladıysa ekran kartı klipsi kırarak slottan çıktı ama pci-ex çıkışı bozuldu tabi.Sonuç: Ekran kartını anakarta taktığımda sanki görüntü varmıl gibi bilgisayar açılıyo ama monitörde hiç bir hareket yok.....Sanırım seninkide bun benzer bi olay...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.