Şimdi Ara

Nasıl Düzenlersem En İyi Performansı Alırım? 1 mi, 2 mi, 3 mü, 4 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma su soğutma sistemi kuracağım.
    Daha önce hiç yapmadığım için bazı konularda yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim imzamdaki gibidir. Su soğutma sistemimdeki parçalar şunlardır:

- Tofaş Kale 240 mm radyatör (4 fan ile kullanılacaktır).
    - Aqua 120 mm, 5.5 cm radyatör (2 fan ile kullanılacaktır).
    - Swiftech Apogee GTZ işlemci soğutma bloğu.
    - Alphacool OTC Flat 8800 GTX GPU soğutma bloğu.
    - Henüz satın almadığım sıradan bir işlemci soğutma bloğu.
    - Atman 2000 lt/h akvaryum pompası.
    - 7 lt. paslanmaz çelik (1 mm), yüzey arttırıcı yapraklı, 6 fanlı su tankı.
    - 152 Watt Termo-elektrik soğutucu (TEC) peltier.

Notlar:
    1) Peltier (TEC) suyu soğutmak için kullanılacaktır.
    Bunun için sıradan bir işlemci soğutma bloğu kullanılacaktır.
    Sıcak kısmı hava soğutma ile soğutulacaktır.
    2) İşlemciye overclock yapılacaktır. GPU'ya yapılmayacaktır.
    3) Sistemde toplam 12 adet 120 mm fan bulunmaktadır.
    Bunlardan 6 adedi sessiz (performansı düşük) fan, 6 adedi performans fanıdır.

Gelelim soruma:

BU SİSTEMDEN EN YÜKSEK PERFORMANSI ALMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ METOTLARDAN
    HANGİSİNİ KULLANMALIYIM ?

Metot numarasını ve nedenlerini de açıklarsanız sevinirim.

Nasıl Düzenlersem En İyi Performansı Alırım? 1 mi, 2 mi, 3 mü, 4 mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bumin1 -- 25 Haziran 2009; 12:37:54 >

• Yok mu arkadaşlar bir fikri olan? Yardımcı olabilecek ?
  • 2 nolu olan daha iyi sistemi t rekorla ayırmak debiyi aşırı düşürüyor ancak 240mm radyatörü GPU dan sonra konumlandırın pompaya sıcak su gitmesin arıza yapabiliyor ATMAN pompalar
  • Teşekkürler, peki 120mm ile 240mm radyatörlerin yerlerini değiştirmeli miyim?

• Bu şekilde yapmayı düşünüyorum.
  • eski sistemimde kale tofaş radyatörü vardı, mevcut sistemimde aqua 2*120 radyatör var. peltier uygulamalarıyla da baya bi uğraştım. bana sorarsan düşündüğün şemaların hiçbiri ile umduğun verimi alamazsın. neden dersen 150w lık bir peltieri hava soğutma ile tutman çok güç. ayrıca tofaş kalorifer radyatörü iyi bir radyatör ve debiyi düşürmeyen bir tasarımı var, ama aqua 120lik radyatör yapısı gereği suyun debisini çok fazla düşürüyor. sisteme dahil ettiğin anda debi nerdeyse yarıya düşecektir.
    peltier işine hiç bulaşma derim ama illa kullanıcam diyorsan tavsiye edeceğim sıralama şu şekilde;
    pompa-240radyatör-peltier-cpu-vga-su tankı-pompa şeklinde.

peltierin iki yüzüne 2 ayrı cpu bloğu, soğuk yüzeyi sisteme, sıcak yüzeyi 120lik aqua ile soğutulacak ayrı bir çevirim.ayrıca peltieri ayrı bir güç kaynağı ile beslemeni tavsiye ederim.

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taktik -- 25 Haziran 2009; 14:08:03 >

• Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.

Peltier için ayrı bir güç kaynağı iyi bir fikir. Ona bakacağım. Hava soğutmanın peltieri soğutmada yetersiz kalacağından emin misiniz? Bunun için Coolink'in GFXchilla adlı GPU soğutucusunu kullanmayı düşünüyordum. Eğer öyle ise peltier'i sistemden çıkarabilirim.

Bir de denemek için peltiere 12V 1.0 A adaptör ile güç verdim (soğutucu olmadan). 5 saniye içerisinde bir yüzü inanılmaz ısındı, diğer yüzü de biraz ısındı.

Acaba bu durum heatsink'siz deniyor olmamdan mı kaynaklandı, adaptörün gücünün yetersizliğinden mi kaynaklandı yoksa peltier bozuk mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bumin1 -- 25 Haziran 2009; 14:34:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nokia 8.3 çok iyi değil mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peltierin sıcak yüzeyini ne kadar iyi soğutursan soğuk yüzeyi de o kadar soğur, vga soğutucu ile tatmin edici verim alman imkansız gibi bişey. titan amanda peltierli cpu soğutucu 50-60 w gibi bişeydi sanırım onun boyutları fikir verir;
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/479648/AC7EF61E569C4B26AFC354046BC76B1B.jpg
    peltierin sıcak yüzeyini açıkta bırakarak diğer yüzeyini zaten soğutamazsınız, ayrıca bir müddet sonra yanar.1a adaptör de çok yetersiz gelir, birkaç saniyeliğine deneyin halen bir yüzü ısınıyorsa peltier sağlam demektir.

zamanında baya bi araştırma yapmıştım, hava soğutma ile peltierden verim alana rastlamadım açıkçası, bence peltier işinden vazgeçin. uğraşacam derseniz çok daha büyük soğutucu ile veya sıcak yüzey için daha önce de bahsettiğim gibi ayrı bir su soğutma ile tasarlayın.
    kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.