Öncelikle Türkiye'de çok çok zor imkansıza yakın.Ayrıca maddi destek şart.Schumi ve Senna'nın ailesi 3-4 yaşlarında iken evine go-kart almışlar düşün artık...
quote:
Orjinalden alıntı: Seytan Kobra Öncelikle Türkiye'de çok çok zor imkansıza yakın.Ayrıca maddi destek şart.Schumi ve Senna'nın ailesi 3-4 yaşlarında iken evine go-kart almışlar düşün artık...
sadece go-kart ıle bıtse yıne ıyı. honda 9 beygırlık go-kart otomobılı 6000dolar cıvarı.ama ıs bununla bıtmıyor.
Temel şeyleri karting de öğrenip yurtdışındaki open wheel sınıflarına girmek lazım,discovery de vardı bir belgesel,bayağı uğraşıyordu elemanlar seçilebilmek için.Çok para olması şart ve yurtdışına gitmek lazım yani TR de olmaz bu iş.
Nasıl pilot olunur desen mantıklı olurdu.Nasıl Real Madrid'de futbolcu olunur gibi bir soru olmuş.
Fiziksel olarak ta çok iri kıyım olmamak lazım heralde. Benim gibi 1.92-100 kg olursan anca tır yarışlarına katılabilirsin
yakıt olarakda piknik tüpü takalım pit sırasında çabuk değiştirirz yakıtı. (dedantör sistemi)
o zaman bi Türk F1 pilotu olur.
şaka gibi ama öyle bir şey olsa tribünler fullenir.
quote:
Orijinalden alıntı: coolfire
Fiziksel olarak ta çok iri kıyım olmamak lazım heralde. Benim gibi 1.92-100 kg olursan anca tır yarışlarına katılabilirsin
Genelde F1 pilotları 70 kg'yi aşmıyor sanırım
Mark Webber 74kg.
quote:
Orijinalden alıntı: Brothers of Metal
Nasıl pilot olunur desen mantıklı olurdu.Nasıl Real Madrid'de futbolcu olunur gibi bir soru olmuş.
nasıl pilot olunur deseydi, siz değerli üyelerimiz "git atatürk havalimanı uçuş okuluna, orayı bitir pilot olursun" derdiniz. formula pilotu olarak vurguluyor ki yanlış anlaşılma olmasın. neyi mantıklı olmamış ?
Arkadaşlar Türkiyede bunun eğitimi veriliyor. İstanbulda karşıdaydı galiba Anadolu yakası. Geçen sene Ntv deki bir programı çımıştı bu çocuklar. Çocukların yaşları 7-8 arası. Karting yapıyorlardı. İşin temelini. Size şunu açıkca söyleyebilirim. Göreceksiniz 5 yıl içinde Türkiyede bir çok f1 pilotu yetişecek. Nerden mi anladım. Çevrenizde ne kadar çok hali saha var dimi. Son 2 yıldır farkettiğim çevremde Karting pistlerinin arttığı aynı Halı sahaları gibi. Bu Türkiyede motor sporlarına olan ilgiyi gösterir. Nitekim ben inanıyorum ki buralardan iyi yetenekler çıkacaktır. Tuncay Şanlı nasıl futbola halı sahada başladıysa bizimde formula-1 de bu tarz yeteneklerimiz bu karting pistelerinden çıkacaktır. Hayal değil. Yıllarca önce F1 Türkiyede izlemek nasıl hayal gibi olup gerçek olduysa buda gerçek olacaktır. İnancım tam.
google dan aratıp buldum,yazdıktan itibaren 4 yıl geçmiş,bırak ilgi fazlalığını seneye yapılmayabilir
hayal gibi olup gerçek olduysa tekrar hayale döncek gibi
şimdi aklıma bişey geldi ama siyaset yaptın diye kapatıcaklar konuyu o nedenle yazmıyorum.
2003 sezonu barcelona gp sporası o uzuntu ıle okay karacan ı aramıstım. bende sordum okay a ben f1 pılotu olumrmuyum dıye
F1 pilotu olunmaz, dogulur
quote:
Orijinalden alıntı: Northern
formula 1 plotlarının kariyerlerini takip ederek
Hepsinin farklı hayat hikayesi var.
quote:
Orijinalden alıntı: The Beatles
Gidip Jason Tahinci oğluna sor yada :D Türkiyedeki tek F2 ci
Can Artam'da f2de yarıştı.
quote:
Orijinalden alıntı: coolfire
Genelde F1 pilotları 70 kg'yi aşmıyor sanırım
Kubica 74, Webber 76, Petrov +80, Wurz +80...
quote:
Orijinalden alıntı: sarman61
Arkadaşlar Türkiyede bunun eğitimi veriliyor. İstanbulda karşıdaydı galiba Anadolu yakası. Geçen sene Ntv deki bir programı çımıştı bu çocuklar. Çocukların yaşları 7-8 arası. Karting yapıyorlardı. İşin temelini. Size şunu açıkca söyleyebilirim. Göreceksiniz 5 yıl içinde Türkiyede bir çok f1 pilotu yetişecek. Nerden mi anladım. Çevrenizde ne kadar çok hali saha var dimi. Son 2 yıldır farkettiğim çevremde Karting pistlerinin arttığı aynı Halı sahaları gibi. Bu Türkiyede motor sporlarına olan ilgiyi gösterir. Nitekim ben inanıyorum ki buralardan iyi yetenekler çıkacaktır. Tuncay Şanlı nasıl futbola halı sahada başladıysa bizimde formula-1 de bu tarz yeteneklerimiz bu karting pistelerinden çıkacaktır. Hayal değil. Yıllarca önce F1 Türkiyede izlemek nasıl hayal gibi olup gerçek olduysa buda gerçek olacaktır. İnancım tam.
google dan aratıp buldum,yazdıktan itibaren 4 yıl geçmiş,bırak ilgi fazlalığını seneye yapılmayabilir
hayal gibi olup gerçek olduysa tekrar hayale döncek gibi
şimdi aklıma bişey geldi ama siyaset yaptın diye kapatıcaklar konuyu o nedenle yazmıyorum.
Bay E bbcye yaptığı açıklamada 20 yıl buradayız dedi.Tribün doluluğu açısından 2011 rekor oldu.
formula 1 pilotu olmak için kaç yaşına kadar go cart kullanmak gerekli bilen var mı arkadaşlar?
cevaplayan yok mu?
quote:
Orijinalden alıntı: tinki vinki
Bay E bbcye yaptığı açıklamada 20 yıl buradayız dedi.Tribün doluluğu açısından 2011 rekor oldu.
20 yıl
quote:
Orijinalden alıntı: Er.Ralp
quote:
20 yıl
Erablade benim bir suçum yok, yarış hafta sonu öyle demişti sahiden ama olmadı
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Er.Ralp
quote:
20 yıl
Erablade benim bir suçum yok, yarış hafta sonu öyle demişti sahiden ama olmadı