Şimdi Ara

Nasıl kablosuz yapacağım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

evdeki desktop bilgisayara, robotics marka 4 port kablolu modem bağlı, internet çalışıyor

elimde bir adet yine robotics marka wireless usb adapter var, desktopa bağlı

şimdi bir arkadaşım dediki ben bu adaptörü kullanarak evdeki diğer bilgisayara( wireless özelliği olan bir laptop) adsl yayını yapabilirmişim, yani kablolu modem kablosuza dönüşmüş gibi...

ama beceremedim bu doğru mu, yoksa bu usb adapter sadece wireless özelliği olmayan bir bilgisayara bu özelliği mi kazandırıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himini -- 16 Haziran 2007; 16:46:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: himini

Olay şu

evdeki desktop bilgisayara, robotics marka 4 port kablolu modem bağlı, internet çalışıyor

şimdi bir arkadaşım dediki ben bu adaptörü kullanarak evdeki diğer bilgisayara( wireless özelliği olan bir laptop) adsl yayını yapabilirmişim, yani kablolu modem kablosuza dönüşmüş gibi...

ama beceremedim bu doğru mu, yoksa bu usb adapter sadece wireless özelliği olmayan bir bilgisayara bu özelliği mi kazandırıyor?

Bunu yapabilmen için bir Access Point alman gerekiyor. Fiyatlarına bakıp sendeki modemi birine okutup wireless adsl modem almanda daha uygun olabilir. karar senin.
  • usb wireless'i kablo ile internet alan masaustulerden birine tak. masaustunden ag'ya sag tiklayip ozelliklere girip ag baglantilarini goreceksin. orda kablosuz ve kablolu network olcak. interneti aldigin kablolu networkun ustune sag tiklayip ozelliklere gir acilan pencereden gelismisi ac orda internet paylasimi var. ordaki check i isaretle eger ikiden fazla network varsa hagisi ile paylasmak istedigini sorar wireless'i sec yoksa sormaz islemin tamamlanir.

ag baglantilarindan bu sefer kablosuz'a sag tikla ozelliklere gir acilan pencereden kablosuz baglantilara gir orda ekle'ye bas. acilan pencereden istedin ssid ismi gir. sifre istersen verebilirsin ama ilk seferde sifre koyamadan bi dene. bu pencerede en onemli kisim en alttaki check box bilgisar-bilgisayar baglantisi o check isaretlersen olur. burayi okeyleyince laptop'da veridgin ssid yi goruceksin baglanabilirsin. laptop hemen gormiyebilir. ilk seferde baglanmakda zorlanir. biraz ugrascan
  • Ama bu şekilde desktop pc kapanırsa internet gider.
  • quote:

Orjinalden alıntı: himini

Olay şu

ben soruyu cevapladim. bu sekilde calismasi icin tabiyki pc acik olmasi gerek.

duzgun bi dagitim icin bence acces pointte uygun degil cok sorun cikarabiliyor. en temiz yol 4 kablo cikisi olan bi wireless router almak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.