Şimdi Ara

Nasıl sayfayı yükleyeceğim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir şirketten domain ve hosting aldım.Asp.net kullanabilmeme rağmen hazırladığım sayfayı almış olduğum hosting-domain e eklemeyi bilmiyorum.Bu konuda bana bir kaynak ya da kısaca ne yapmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim.Doğrudan ASP.NET için olmasınada luzum yok.Şimdilik "Site Güncelleniyor" yazmak benim için kafi.Yani wordle falanda olabilir.Şimdiden teşekkür ederim.
    İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi negroffil -- 18 Temmuz 2007; 12:00:03 >

• Web'de Yayınlama
    Web sitenizin tasarımını bitirip oluşturduğunuz dosyaları bilgisayarınıza kaydettiniz. Şimdi sıra geldi web'de yayınlamaya.

Tabii bu işlemin birçok yapılma yöntemi var. (Bkz. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. :) Biz birisini aşağıda özetleyeceğiz.

Bu işlem web tasarımdan daha kolaydır. Alan adınızı(domain,www.abc.com gibi) ve web barındırma (hosting) hizmetini aldığınız yer size bir kullanıcı adı ve bir şifre verir. Çoğunlukla size bu konuda bir eposta yollar. Size gerekli bütün bilgiler bu eposta içerisindedir. Dikkatle okuyunuz ve adım adım takip ederek web sitenizi yayınlayınız. Genel olarak şu şekilde yapılır:

Bir FTP programıyla (ücretsiz olarak buradan indirebilir veya İnternet Explorer programını da aynı şekilde kullanabilirsiniz; web sitenizin adresini şu şekilde yazmalısınız:http://www.webtasarimcd.com yerine ftp://www.webtasarimcd.com yazarak web sunucunuza bağlanırsınız. (Size verilen kullanıcı adı ve şifre ile bağlanabilirsiniz ancak) Bilgisayarınızdaki önceden hazırlamış olduğunuz dosyaları seçip, web sunucunuza yollarsınız. (Upload)

Hepsi bu kadar. Web siteniz yayınlanmıştır.

Ayrıca yeni başlayan tasarımcılara çok kolay bir yayınlama şekli tavsiye edebiliriz. Frontpage kullanarak web sitemizi bitirdiğimizde, Frontpage programının entegre web yayınlama bölümünü kullanabilirsiniz. Dosya menüsünden, "Web Site Yayınlama" bölümüne giriniz. Gerekli şifreleri doldurarak yayınlayınız. Birçok işi Frontpage kendisi yapacaktır.

Web Sitenizin Güncellenmesi:

Değişiklik yapmak tabii ki aynı şekildedir. İstediğiniz zaman istediğiniz web sayfanızı değiştirirsiniz, sonra tekrar aynı yöntemle web sunucunuza yeni sayfanızı yollarsınız.

Hepsi bu kadar. Web siteniz güncellenmiştir.
    Alıntıdır

örnek olarak mesela al bukodu koy sitene "Site güncelleniyor" yazsın
    <html> 

<head>
    <meta http-equiv="Content-Language" content="tr">
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
    <title>Site Güncelleniyor</title>
    </head>

<body>
    <center>
    <p><b><font face="Tahoma" size="6">Site Güncelleniyor.</font></b></p>
    </center>
    </body>

</html>

• Ellerin dert görmesin.Çok ama çok teşekkür ederim dostum :)
  • heh işte bende aynı noktadayım:)

sorumun kusuruna bakmayın bende yeniyim.

al bu yazıyı koy diyosunda nasıl?

bu yazıyı nereye kopyalayacağız

word dosyası olarakmı nasıl nasıl?:)
  • ben dreamweaver da sayfalar yaptım,

nasıl yaptım

açtım sıfırdan yeni bi html sayfası kitaptan baka baka resim mesim koydum yazı falan bide flash button koydum.

sayfayı a1 diye kaydettim.

sonra flash buttona enter yazmıştım, istedim ki bu butona basınca 2. sayfaya geçeyim,
    onun içinde yeni bi sayfa yaptım ve a2 diye kaydettim.

buttonuda bu sayfaya yönlendirdim.

ön izlemede sayfalar gayet güzel.

şimdi geldi sıra sayfaları yüklmeye, alan adım var şifreler falanda elimde bağlanabiliyorum rahatlıkla, ama sayfaları yüklesemde nasıl açılır hale getireceğim. index falan mı yapmam lazım. yadawww.alanadım.com yazınca neden a1 sayfasını açsın, a2 neden açmasın, burada tıkandım yardımlarınızı bekliyorum. tamamen hobi için yaptım sayfayı mesleğim falan değil, eminim kolay bi sorudur :)
    benide sevindirirsiniz.

• matin.hosting.metin oraya yapıstırıcan önce hosting al daha sonra yukarda anlatılanları uygula metin
  • bak mesela ben yukarıdaki kod u yapıştırdım siteme şu an site de site güncelleniyor yazıyo.
  • bu arada kod için saol
  • bide dreammaver in kiitabında fln yokmu anlatımı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.